Selamlar herkese, benim amerika maceram 22 haziranda başladı fakat henüz yeni yazabilme fırsatı yakalıyorum. Günler çok çabuk ve yoğun geçiyor burada. Baştan anlatmak gerekirse 21 haziran sabah 9 da istanbul atatürk havalimanından air france ile paris aktarmalı new york uçağına bindim. Uçuşlar tamamen sorunsuzdu. Paris aktarmasında sorun yaşarım diye baya korkmuştum ama adamlar her yere zaten kocaman işaretlerle gidilecek yerleri yazmışlar, kaçırmak çok zor. New york uçuşu uzun bir yolculuktu ama teknolojinin gözünü seveyim adamlar koltukların arkasına kendi zevkine göre seçebildiğin birçok film, müzik videosu vs. koymuşlar... o yüzden yolculukta da o kadar fazla sıkılmadım. Amerikaya indiğikten ve gerekli işlemleri yaptıktan sonra patronu arayıp haber vermek istedim fakat birçok kez denememe rağmen kendisine ulaşamadım. Foruma yazılan birçok hikayeyi okuduğumdan, eyvah benim de macera kötü başlıyor herhalde demekten kendimi alamadım o andaneyse iş başa düştü deyip Point Pleasant Beach in yolunu tuttum. Daha önce nereden nasıl gidilir gibi soruların cevabını bilmek gerçekten önemli. Buraya gelirken yanlışlıkla başka yere gidip 100 dolardan fazla taksi parası ödeyen arkadaşlar var burada. O yüzden siz siz olun gelmeden önce mutlaka istediğiniz yere nasıl ulaşabileceğiniz hakkında biraz araştırma yapın. NJ transit ile aktarmalı olarak gitmek istediğim yere doğru yola çıktım. Trende gelirken de yaşlı bir amerikalı ile karşılaştım baya bir muhabbet ettik. Adam Language Instructor çıktı. Bizim türkçeyi de öğrenmek istiyormuş ama öğretecek kimse yokmuş falan bana kartını verdi eğer sen bana türkçe öğretirsen benimle hem pratik yapmış olursun, hem new york u gezdiririm hem de para da verebilirim sana dedi.
Şanslı ve güzel bir başlangıç oldu yani benim için. Adamı birkaç hafta sonra aramayı da düşünmüyor değilim.
Neyse sonunda geldim Point Pleasant a, sora sora da bizim mekanı buldum. Aradığım ve ulaşamadığım adamın telefonu şansıma o gün bozukmuş o yüzden sürekli meşkul çalıyormuş neyse buldurdum onu da beni 1 saat bekletti yağmurun altında. Bavullarla falan ve o kadar yorgunluğun üzerine tam ızdıraptı vallaha.
Baya bir ıslandıktan sonra geldi patron beni çalıştığım yerden yürüyerek 15 dk mesefade bir iki katlı amerikan tipi eve götürdü. Eve girdim baktım ki ev bildiğin küçük türkiyebütün gelen türkleri aynı eve toplamışlar. Şu anda evde 8 türk(6 erkek 2 kız) 1 rus(kız) kalıyoruz. Arkadaşlar iyiler sağolsunlar. Gerçi bazı ufak tefek problemler çıkmıyor değil ama bildiğiniz öğrenci evi yani.
İş konusuna gelince işler oldukça iyi burada. Haftanın 6 günü çalışıyoruz.
devamı geliyor birazdan...
Bookmarks