soru: nasil gecti yolculuk bizi unuttma ne var ne yok kib ara sira yaz

cevap:

abi ustumde fazla para yoktu istanbula otobusle geldim biletim air france tan di gittim ki ne gorim bi ucak var A320 ( kamil kocun otobusleri daha luks ve konforlu ) , neyse dedim gidimde ne olursa olsun bi baktim anons yaptilar paris ucagi 1 saat 15 dk gec kalkacak pariste havalimani iscileri eylem yapiyomus ucak baya gec kalkti yav ataturk havalimaninda pistte 4 tane ucak ardarda dizilmis kalkis icin sira bekliyor anlayacagin 15 dk da orda gitti. personel desen bi garip bizde ic hat seferi yapan thy ucaklari daha konforlu emin olabilirsin. neyse paris hava alanina inince herkes saatin kac oldugunu cozmeye calisiyo dedilerki diger ucagin kalkisina 30-40 dk var kos allah kos o ne bicim hava alani bide yeni yapmislar asagi iniyoruz saga sola donuyoruz orda gorevliye washington ucagini soruyoruz bizi yonlendiriyo neyse bi 7-8 dk kostuk ne gorim metro bekliyo bize trene binmemizi solediler bindik devam ettik tren durdu kos allah kos gene yukari cik saga sola git ucaga yetistik bu ucakda 40 dk rotar yapti zaten ama ondan sonra iyiydi 400 kisilik bi ucak pencere kenarinda oturuyordum yanimda kimse yoktu saldim kendimi arar ara kalkiyorum yemek veriyolar hemen yiyorum ( yemek buldun ye dayak buldun kac ) sonra yatiyorum atlantik okyanusunu gectik amerikaya vardik washington a indik ama yorgunluktan oluyorum. vize islemini falan yapip disari cikacam artik tamam artik kurtuldum derken gorevli istanbul-paris ucagi geciktigi icin bavullar yetismedi sonra gelecek dedi benim umrumda deil zaten acelem var is verenin adresini yazdim yollarsiniz dedim. ciktim hemen telefon kulubesine gidip is vereni aradim saat 4.50 pm bana saat 7 den once gelirsen seni kalacagin yere yerlestiririz dedi yoksa bu gece bi pansiyonda kalman gerekecek dei ben nasil oraya cabuk varabilirim ne kadar surer dedim ozel servis (supper shuttle ) ile 50 dk ya gelirsin ama trafik durumuna bagli dedi bindim super shuttle bayildim 30 $ bi baktim zenci bir sofor neyse dedim benim 7 den once bu adreste olmam lazim tamam dedi halleeriz. ii dedim. abi adam butun sehri dolasti benim gidecegim yere yaklastik saat 7.02pm telefon acin olmassa beni bi otele birakin orda kimse yoktur dedim aradi ofis kapali abi ne bicim sehir markete yuruyerek gidim desen 30-40 dk etrafta otel yok adamlarin herbirinde artislik olsun die bir gps gihazi var adam ordan bi otel buldu birakti beni baslarim abd sine de is verenine de 24 saat tir yoldayim bari yatiim dinleniim dedim adam bana bizim muessese de kati kurallarimiz var credi kartin yoksa kabul edemeyiz demez mi ya pesin vercem abi cash dedim dolar dedim dunyanin her yerinde gecer dedim dinlemedi ben dedim ciktim.

yurudum baya bi yok duzensiz toplu tasima var otobus ne zaman gelecek belli deil zaten gelse nereye gidecem bilmiyorum soruyorum buralarda otel varmi sanki fransizca konusuyorum yuzume bakiyolar bilmiyoz diolar.neyse devam ettim bi baktim yol issizlasiyor dedim eyvah yorgunluktan oluyorum su yesillikte uyur kalirim gece burasi da guvenli degil hemen bi otel bulmam lazim.derken bi baktim bir resturant meksika resturantiymis meger girdim merhaba dedim ( hi) onu anliyo baska bisey anlamiyo dondum sole etrafima bi baktim abi adamlar meksikali ve ispanyolca konusuyor musteriler bile ispanyolca konusuyor anlayacagin 1 yil ingilizce hazirlik okuyup 10.000 km yol geldik ama yinede iletisim sifir artik oturim bi kosede agliyim diorum ulan delikanli adama yakismaz en iyisi ben bi otel buliim de yatiim dedim . kasiyere dedim buralarda otel varmi. 20. soyleyisimde diger calisanlarinda yardimiyla turist oldugumu ve otel ardigimi anladilar sana bi taksi cagirtalim o bilir biz bilmiyoruz nerde otel var dediler. tamam dedim.bi yemek aldim (tavuk ve patates adi sametin menusu ): kendi menumu kendim kurdum tam basladim yemeye 3 lokma yedim

taksi geldi alel acele 10 $ bayilip tesekkur edip taksiye kostum oturdum baktim ya ben anlatiyorum taksici anliyor iyi ya dedim problem bende deil anlattim otel lazim diger servisteki sofor problemliydi bole bole oldu die tamam dedi. dedim nerelisin dedi pakistanliyim muslumanmisin dedim o da evet dedi bende muslumanim diyince adamin gozleri acildi sen nerelsin dedi dedim turkiye o zaman selamin aleykum dedi hos bes ettik ben seni ispanyol zannettim o restorantta gorunce dedi.neyse bi otel bulduk gecelik 65.99$ vergi ile birlikte bir gece 75$ neyse alistik zaten resepsiyondaki adama yarin beni unutmayin erkenden uyandirim dedim tamam dedi taksi soforunede sagol kaan abi dedim 15 $ verip yolladim yukari ciktim vurdum kafayi yattim

ertesi gun saat 8 de khvalti edeyim dedim resepsiyona dedim burda mc donalds var mi die ( gencturksel bitti ama gene de uzcuzdur heralde dedim ) su tarafa git ama emin deilim kapali olabilir gittim kapali sehirde su borulariyla ilgili bi problem var kapaliyiz die yaziyo neyse starbucs buldum acik girdim baktim yiyecek biseyler var sandivic dedim bunda domuz eti yok dimi kasiyer bana nasil anlamadim o zaten tavuk dedi neyse ben emin olayim dedim bide yanina meyveli yogurt oh 13 $ falan da o olan oldu bari karnim doysun dedim yedim sordum cay kahve varmi die kusura bakmayin icecek satamiyoruz su problemi var dedi bi kucuk su aldim 1.90$ oh valla 10 litre kola alsam daha ucuz neyse otele dondum isvereni aradim geldi beni aldi ya sana ofisin kapisina not birakmistim samet beni bekle die gormedinmi dedi bende ofisi aradik kapaliydi daha kapinin onune gelmeden sokaktan donduk bole bole oldu dedim tuh ya dedi bende ben zaten alistim sanssizlik bende dedim galiba isler yoluna girecek ama maddi krizle basbasa yim elimi cebime atsam 5 dolar gidiyo az once su aldim 2tane kucuk su 4.20 $ bana dua et yapacak bisey yok isverene dedim 150 $ depozito vardi ama elde olmayan sebeplerle ( 1 gunde 170 $ ) harcamam sebebiyle param kalmadi bizimkileri ararim yollasinlar ben verecem dedim tamam anliyorum problem deil dedi

su anda kutup hanedeyim bisikletle 3 kez kaybolarak 1 satte geldik ben ve urdunlu bir arkadas evde 3 urdunlu 1 moldovali 1 turkuz simdilik hepsi erkek . artik onumuzdeki maclar bakacaz dakka 1 gol yuz kib sen sen ol work and travel bilmem ne ugrasma otur oturdugun yerde milletede slm sole artik kendi basimin caresine bakiyorum yarin 3 gunluk egitim baslayacak sonrada ise baslayacam gorusmek uzere arkadaslara slm