iyi günler arkadaslar vize görüşmesi için atatürk hava alanından abd konsolosluguna gitmem gerekiyor 8.45 muhtemel iniş saatim 11 de randevum var ,
olabilecek en kısa süre ve ucuz yol tarifini nelerdir ? teşekkürler
iyi günler arkadaslar vize görüşmesi için atatürk hava alanından abd konsolosluguna gitmem gerekiyor 8.45 muhtemel iniş saatim 11 de randevum var ,
olabilecek en kısa süre ve ucuz yol tarifini nelerdir ? teşekkürler
Atatürk havaalanında yılda 15-20 kez seyahat eden biri olarak söyleyeyim. İnişlerde inanılmaz park trafiği oluyor. Uçağı terk edene kadar 1.30 saat beklediğim dahi oldu. Ortalama olarak iniş saatinden 30-45 dakika daha geç çıkıyorsun. Yani hiçbir gecikme olmazsa uçakata 9.30'dan önce havaalanına gelme şansın yok denecek kadar az. Bagajınızın olmadığı durumlarda en iyimser tahminim bu. Randevuya geç kalma şansın var.Geç gelendiğinde ne olduğuyla ilgili bilgim yok ya da ne kadar müsemma gösteriyorlar. Ama henüz vakit erkenken uyarayım dedim. birkaç farklı gidebileceğin güzargah var gün içerisinde nasıl gidebileceğini de yazarım şuanda çıkmam gerekli ve yazıyı burada bırakıyorum.
Bence taksi en iyi çözüm görünüyor. 65-70 TL arası pazarlık yaparsan daha ucuza gidersin.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
beyler 5.55 olarak aldım uçak saatini yanı oraya 7 gibi inicem saatte sıkıntı yok şuan
hangi yolu kullanarak gidiyim konsolosluga. birde randevu sonrası gezmeyi planlıyorum nereleri gezmemi tavsiye edersiniz yol üzerinden 20.40 donüş uçagıma kadar![]()
Usta geldim şuan cevap yazıyorum bu mesajı editlerim10-15 dk'ya
İstanbulun Toplu ulaşım haritası bu şekilde :
M1A isimli kırmızı Hattın başlangıç durağı Atatürk Havalimanı'dır. (Resimde sol altta görebilirsin)
Havalimanına vardığında dışarı çıkmadan içerisinde en alt katta yer alan metroya işaretleri takip et nereye gittiğine bakmadan iki yöne de binebilirsin.
Daha sonra Ataköy-Şirinevler isimli durakta in üst kata çık ve işaretleri takip ederek 1-2 dk yürüme mesafesindeki metrobüse geçiş yap. (Metrobüs resimde bej renkle gözüküyor )
34 AVCILAR - ZİNCİRLİKUYU
34AS AVCILAR – SÖĞÜTLÜÇEŞME
34BZ BEYLİKDÜZÜ - ZİNCİRLİKUYU
34G BEYLİKDÜZÜ - SÖĞÜTLÜÇEŞME
Numaralı metrobüslerden birine Zincirlikuyu yönünde bin. Yanlış ta binsen zararı yok metro gibi değiştirebilirsin. Mecidiyeköye geldiğinde in ve işaretleri takip ederek Yeşil renkte gözüken M2 Metro'ya geçiş yap. Hacıosman yönüne bin ve haritada sağ üstte gördüğün İTÜ Ayazağa durağında inip 5-10 TL gibi bir taksi ücreti verip gidebilirsin konsolosluğa. (boş adamın dersen 3 km bir yol var yürüyebilirsin de)
M1A Metro hattı
Havalimanı - Ataköy/Şirinevler arası 6-7 dk
Metrobüs
Ataköy/Şirinevler - Mecidiyeköy arası 30 dk
M2 Metro hattı
Mecidiyeköy - İtü Ayazağa 15 dakika
Duraklar arası aktarma dahil 1.15 dk- 1.30 saat sürer ve tamamen trafikten arınmış bir şekilde gitmiş olursun. 20 tl gibi bir ücret tutar gitmesi
Taksiyle gitmen 45 dakika sürecektir diye tahmin ediyorum İstanbuldaki bir çok yerin aksine TEM otoyolundan gidebileceğin için hiç trafiğe takılmama şansın yüksek. Fakat Maliyeti olur tabii
--------------------------------------
Bu da paintle çizdiğim gidiş rotası+ Gezebileceğin görmeye değer yerleri yuvarlak içine aldım hepsi oldukça yakın Konsolosluğa. Bunların dışında yakın yerlerde Ortaköy var.
Dönüş için Herhangi bir yerden mavi renkli T1 Tramway hattına binip Zeytinburnu durağında tekrar kırmızı M1 Metro hattına aktarma yapıp dönebilirsin. En geç 18.30'a kadar binmiş olursan uçağına yetişirsin.
![]()
Konu JitanX tarafından (20-02-2016 Saat 12:35 AM ) değiştirilmiştir.
Eyvallah kardeşim çok saol çok işime yaradı forum içinde güzel bir bilgi olmuş
noldu vize gorusmesine girdinmi kardesim
kardesim 7 martta giricem girdikten sonra yazarım nasıl gectiğini soruları felan
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks