Work and Travel
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 16 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Firmanın halen iş bulamaması hakkında

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Acemi Watçı sugras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Firmanın halen iş bulamaması hakkında

Arkadaşlar merhaba

Şubat ayının 25inde X firmaya iki arkadaş kayıt yaptırdık. Çalışmak istediğimiz yerleri belirttik ve Amerika'da ki sponsor firmamız tarafından mülakatı iyi bir not ile geçtik. Not diyorum çünkü İngilizce konuşmamızı oldukça beğenmişler. Biraz da sohbet uzun sürmüştü havadan sudan da konuşmuştuk. Her neyse Nisan ayının 9'u yada 10'unda bize Wisconsin Dells'te Noah's Ark'ta iş teklifi sundular. Biz Sahil kesimlerinde çalışacağımızı kriter olarak iletmiştik Türkiye'de ki firmamıza. Bu işi de reddetmiş olduk. Bir çok eyalette artık çalışılacak iş yeri azaldığından dolayı yaklaşık bir hafta önce Türkiye'de ki firmamız ile görüşüp durumumuz hakkında bilgi aldım. Dedikleri ''Daha zaman var Sponsor firmamız sizin ile ilgilenmekte. Bir iş bulunduğunda size haber vereceğiz.'' Firmamızın bize halen iş bulamaması ile alakalı olarak endişelenmeye başladık. Sizce Türkiye'de ki firmamız ile bu sorunu hallederken nasıl bir yol izlemeliyiz. Forumda ki tecrübeli arkadaşlar ve yöneticilerin bilgileri doğrultusunda bu dönemde firmamız Virginia-Virginia Beach'te sizce iş bulabilirler mi? Cevaplarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
    Travel Management & Tourism Guidance of Gazi University

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben bileti 8 hazirana almıştım iş sozlesmem daha 3 gün önce imzalandı ve 2gün önce vize randevusu aldı acentam 20 mayıs sabah 9a en erken yer vardı dedi . bence biran önce halletmen gerek , vize görüşmesini baya ileri bir tarihe veriyor konsolosluk

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Valla şu ana kadar iş bulunamadıysa evraklarının toparlanması haziran sonunu bulur. benim iş 3 martta bulunda sözleşmem 27 martta geldi DS formum daha dün abd den kargolandı. Düşün artık kendi sürecini

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Valla ne diyeyim ki , sana sahil kesiminde is diyerek kayit alip , sonra mayis ayinda hala dolandirmalari zor. Sanirim birilerinin vize reddi almasini bekliyorlar sana is sunmak icin. Olme essegim olme. En hafif tabirle kalitesiz bir hizmet. Bu arada hangi sponsorla gorustun ?

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı NightCrawler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben bileti 8 hazirana almıştım iş sozlesmem daha 3 gün önce imzalandı ve 2gün önce vize randevusu aldı acentam 20 mayıs sabah 9a en erken yer vardı dedi . bence biran önce halletmen gerek , vize görüşmesini baya ileri bir tarihe veriyor konsolosluk
    Tarih ile ilgili bilgilendirme için teşekkür ediyorum. En azından sürecin nasıl işlediğini daha net bir ağızdan öğrenmiş olduk.

Alıntı cenk0994 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla şu ana kadar iş bulunamadıysa evraklarının toparlanması haziran sonunu bulur. benim iş 3 martta bulunda sözleşmem 27 martta geldi DS formum daha dün abd den kargolandı. Düşün artık kendi sürecini
    Teşekkürler arkadaşım. Firma ile pazartesi görüşeceğiz anlaşılan.

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ne diyeyim ki , sana sahil kesiminde is diyerek kayit alip , sonra mayis ayinda hala dolandirmalari zor. Sanirim birilerinin vize reddi almasini bekliyorlar sana is sunmak icin. Olme essegim olme. En hafif tabirle kalitesiz bir hizmet. Bu arada hangi sponsorla gorustun ?
    Firmaya daha önce kayıt yaptırmış tanıdıklar vasıtası ile kayıt oldum. Referans olduğu için daha iyi olacak diye düşünürken böyle oldu. Görüştüğüm sponsor firma Spirit Cultural Exchange. Teşekkür ediyorum size de cevabınız için.

Deneyimli Watçı kaanmert92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    17

Dostum şöyle bir görüşümü belirteyim fakat beni yanlış anlama çünkü emini ki bazı şartlardan dolayı tarih 25 Şubat'tır. Şimdi 25 Şubat gerçekten geç bir tarih o tarihte istediğin gibi iş bulman zor. Şirket sana bulurum diyip bulamadı ise o şirketin problemi ama sana en fazla evert buluruz dedik ama bulamadım al buda ücretin kesintisiz veriyoruz derler ve seni başından atarlar. Eğer gerçekten gitmek istiyorsan sahil falan isteme şirketin önerdiği yerlere bak kafana yatan yer varsa git( burada demek istediğim sende kısmen sev gideceğin yeri yoksa hiç istemediğin bi yere gitme) Virginia'da iş bulma şansın şu saatten sonra aşırı zor hatta hemen hemen imkansız. Eskiden bir(X firması diyeyim NO reklam ) şirket otellere gönderiyordu bunu biliyorsundur o artık göndermiyor öyle olsa kesin giderdin. VA daki diğer işlerde bitmiş durumda(en azından bildiğim kadarı ile çünkü bir arkadaşa da orada iş baktık hemen hemen tüm şirketleri gezdik).
    2+1 seçenek var.
    1) Şirketin önerdiği yerlerden beğendiğin yere git.
    2) Bu sene hayallerinden vazgeç seneye erken kayıt yapıp istediğin yere git.
    +1) Şirkete aşırı baskı istediğin bir iş ayarlamaya çalışsınlar.
    Konu kaanmert92 tarafından (03-05-2015 Saat 01:46 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: Yazım hataları başa bela
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inş) Scooper

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı kaanmert92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum şöyle bir görüşümü belirteyim fakat beni yanlış anlama çünkü emini ki bazı şartlardan dolayı tarih 25 Şubat'tır. Şimdi 25 Şubat gerçekten geç bir tarih o tarihte istediğin gibi iş bulman zor. Şirket sana bulurum diyip bulamadı ise o şirketin problemi ama sana en fazla evert buluruz dedik ama bulamadım al buda ücretin kesintisiz veriyoruz derler ve seni başından atarlar. Eğer gerçekten gitmek istiyorsan sahil falan isteme şirketin önerdiği yerlere bak kafana yatan yer varsa git( burada demek istediğim sende kısmen sev gideceğin yeri yoksa hiç istemediğin bi yere gitme) Virginia'da iş bulma şansın şu saatten sonra aşırı zor hatta hemen hemen imkansız. Eskiden bir(X firması diyeyim NO reklam ) şirket otellere gönderiyordu bunu biliyorsundur o artık göndermiyor öyle olsa kesin giderdin. VA daki diğer işlerde bitmiş durumda(en azından bildiğim kadarı ile çünkü bir arkadaşa da orada iş baktık hemen hemen tüm şirketleri gezdik).
    2+1 seçenek var.
    1) Şirketin önerdiği yerlerden beğendiğin yere git.
    2) Bu sene hayallerinden vazgeç seneye erken kayıt yapıp istediğin yere git.
    +1) Şirkete aşırı baskı istediğin bir iş ayarlamaya çalışsınlar.

Dostum teşekkürler. +1 Seçeneği pek tercih etmemek istiyorum. Çünkü hır-gür çıkartmak pek te doğru bir yaklaşım olmasa gerek. Marriott otellerinin insan kaynakları müdürü ile irtibata geçtim lakin firmalar ile anlaştıklarını söylediler. İsim de pek verme taraftarı değiller sanırım. O yüzden biraz sıkılmıştım Eğer bir iş seçeneği sunarlar ise buradan da iletiğime geçeceğim sizler ile bir değerlendirme yapabiliriz umarım. Pazartesi günü yoğun bir gün olacak anlaşılan.

Deneyimli Watçı fuatti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    12

Oncelikle geçmiş olsun kardeşim. Şirket seçiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha sayende gördük. Şirketlerin ve sponsorların çalışma şartlarını anladigim kadariyla gerçekten oyaliyorlar seni diger arkadaşların da dedigi gibi olasılıklardan medet unuyorlar ki size istediğiniz işi bu saatten sonra ayarlayabileceklerini pek sanmıyorum.Illa bu yıl gitmek istiyoruz diyorsanız bence siz çok tatmin etmese de verilen isi kabul edin aksi takdirde dediğim gibi umduğunuzu bulabileceğiniz bi duruma.Tabii ki bu da benim nacizane görüşüm umarım hersey yolunda gider.

Tecrübe Puanı
    0

Alıntı fuatti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle geçmiş olsun kardeşim. Şirket seçiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha sayende gördük. Şirketlerin ve sponsorların çalışma şartlarını anladigim kadariyla gerçekten oyaliyorlar seni diger arkadaşların da dedigi gibi olasılıklardan medet unuyorlar ki size istediğiniz işi bu saatten sonra ayarlayabileceklerini pek sanmıyorum.Illa bu yıl gitmek istiyoruz diyorsanız bence siz çok tatmin etmese de verilen isi kabul edin aksi takdirde dediğim gibi umduğunuzu bulabileceğiniz bi duruma.Tabii ki bu da benim nacizane görüşüm umarım hersey yolunda gider.
    Görüşlerin için teşekkürler dostum. İstediğimiz yer olamayacak gibi duruyor ama bugün net bir cevap alacağımı umuyorum.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

son olarak da sunu unutmayin , referans dediginiz kisiler muhtemelen sirketin temsilcisidir. Sirketler kendileriyle wat yapmis ogreencilerin hepsine neredeyse temsilcilik teklifi yapar. Bu temsilcilik sudur. Etrafindaki kisilere bu sirket iyi diye yonlendirirsin. Sonra da sirketi arayip su su isimli ogrencileri yonlendirdim dersin. Kayit olurlarsa kisi basi komisyon alirsin.

Deneyimli Watçı kaanmert92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    17

Aynen çoğu firmada aslında apart time orda çalışan ve bu işi yapanlar var. Arkadaşınıza bile güvenmeyin
    2011 Virginia Beach Housekeeping - 2012 Virginia Beach Bike Rental Attendent and Scooper-2015 Virginia Beach (inş) Scooper

Tecrübe Puanı
    0

son olarak da sunu unutmayin , referans dediginiz kisiler muhtemelen sirketin temsilcisidir. Sirketler kendileriyle wat yapmis ogreencilerin hepsine neredeyse temsilcilik teklifi yapar. Bu temsilcilik sudur. Etrafindaki kisilere bu sirket iyi diye yonlendirirsin. Sonra da sirketi arayip su su isimli ogrencileri yonlendirdim dersin. Kayit olurlarsa kisi basi komisyon alirsin.
    Alıntı kaanmert92 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen çoğu firmada aslında apart time orda çalışan ve bu işi yapanlar var. Arkadaşınıza bile güvenmeyin
    Arkadaş dediğim kişi dost gibi yakın bir kişi olduğundan dolayı böyle bir şey olmadığını söylemek isterim. Cumartesi günü New Hampshire'da North Conway Grand Otel'den iş teklifi aldık. İnceledik ve kabul ettik. Mc Donald's'ta ek iş bile bulduk Tekrardan her mesajınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar herkese.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Dost neyse cok uzamasin ama ben 12 yillik dostunu 100 dolar komisyon alacam diye sacma sapan bir sirkete kaydettireni bizzat gordum. Neyse hallolmus isin. Bol sans.

Tecrübe Puanı
    0

Dost neyse cok uzamasin ama ben 12 yillik dostunu 100 dolar komisyon alacam diye sacma sapan bir sirkete kaydettireni bizzat gordum. Neyse hallolmus isin. Bol sans.
    Elbette vardır öyle insanlar. Ama dost dediğim yeri geldiğinde ben ona 400 500 lira borç veririm yeri gelir o bana verir. Bizde ki sistem biraz farkı Teşekkür ederim iyi dilekler için.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    12

Eğer şirket vize randevunu çok geç tarihe verirse, şirkete vize randevunu kendin almak istediğini söylemeni öneririm bu siteden https://usvisa-info.com/tr-tr/selfse...ountry_welcome randevunu kendin alabilirsin. Mesela ben randevumu 1 mayısta 26 mayıs için almıştım, siteyi sürekli günceledim belirli saat aralıkları ile 6 mayısa boş gün bulmuştum. Toplu randevu alıp iptal edenler oluyor çünkü bilgin olsun dostum

Tecrübe Puanı
    0

Buraya bilgi vermek hemen aklıma gelmemişti. O yüzden şimdi yazayım dedim. North Conway NH Mc Donald's'ta çalışacağız. 1 Haziran Ankara'da da vize görüşmemiz var. İnşallah hayırlısı ile vizeyi alıp hedefimize ulaşırız. Yorumlarınız için tekrardan teşekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)