Merhabalar. 23 haziran tarihinden beri Virginia Beach' deyim. Hemen konuya gireyim, 4 arkadaş araba kiralayarak VB den Williamsburg ' a gittik. Arabayı Hertz şirketinden kiraladık. Kendi adıma, debit card ve kendi ülkemizdr kullandığım ehliyetimi isteyip, arabayı kiraladılar. Yolda elimden geldiği kadar kurallara uydum sadece bir kez hız yaptım, sağolsun poliste o zaman durdurdu bizi. Neyse sağa çek gibi bir el işareti yaptı, yanımıza geldi. Ehliyetimi istedi, verdiğimde ise bana ' bu ne?' dedi. Kendi ehliyetim olduğunu, arabayı da kiraladığımı anlattım. Neyse indik arabadan, motorunun yanına gittik. Hız 86.55 mph imiş ve limitte 55mph. Neyse ceza kağıdımı doldurdu, pasaportuma veya kimliğime bakmadı hiç. En son ise mahkemeden bahsetti. Mahkeme tarihi 30 eylül. Fakat ben haftaya ülkeme döneceğimi, o tarihte burda olmamın imkansız olduğunu söyledim. Bana eğer tekrar amerikaya gelmeyeceksem birşey olmayacağını, ama tekrar giriş yapmak istiyorsam bu cezayı halletmem gerektiğini söyledi ve bir numara verdi. Bu arada da bana normalde beni tutuklaması gerektiğini ama bana güvendiği için tutuklamayacağını söyledi. Ben baya tırstım tabi ki. Olay Cuma günü oldu. Haftasonu ve labor day den dolayı Salı aramamı söyledi yani yarın. Eve geldiğim de ise elimde 2 tane ticket vardı. 1 si ' reckless driving by speeding' diğeri de ' no valid'. Şimdi sorum şu ödemesem ne olur? Hadi ödemeye karar verdim tahmini ne olur bunun cezası? Cezaevine kadar uzama ihtimali var mı cezanın? Daha önceden başına gelen varsa ve yol gösterirse sevinirim.
Bookmarks