Work and Travel
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İş Seçme Konusunda Tavsiyeleriniz??

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Smile İş Seçme Konusunda Tavsiyeleriniz??

Merhabalar
    WAT programına 2013 yılı için katılmayı düşünüyorum ve iş seçeneklerini değerlendirmek aşamasındayım, danışman şirketim çoğunlukla Wisconsin ve Colarado'dan iş buldu. Bense ABD'nin doğu yakasında iş istiyorum. Bu kriterlerle eleme yapında iş listesinden Funtown Splashtown Saco, Maine ve McDonalds Pocahontas Trail Williamsburg, Virginia kalıyor. Birinci işletmede ride operator ikincide food service worker olabilirim. Bölge ve işler hakkında özellikle önceden tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Öncelikle başta büyük bir hata yaparak istediğin işi, lokasyonu sağlayabilecek bir şirket seçmeyerek işe başlamışsın. Muhtemelen kayıt olduğunda iş listelerinden haberin bile olmamıştır. Neyse bu kısmı artık geçtiğimize göre nasıl geri kalanı iyileştirebiliriz ona bakalım.
    Sitede bolca nasıl iş seçimi yapılmalı diye bilgiler var. Bunları tek tek okuman yararınadır. Maine ve Williamsburg 'dan bahsetmişsin. Maine eyaletinin gidilesi bir yer olmadığını düşünüyorum. Williamsburg'a gelirsek, WAT öğrencilerinin tercih ettiği şehirlerden biridir. McDonalds vb. Fast Food işleri genel olarak ağırdır. Sürekli yağların içinde, köfte çevirir durursun. Kollarını yakarsın vs. Ama iki seçenek arasında seçim istiyorsan kesinlikle şehirden dolayı Williamsburg diyebilirim, nacizane fikrim budur.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Cevabın için teşekkür ederim ayrıca Yogi Bear Jellystone Park Warrens/ Wisconsin işi içinde görüşlerini alabilir miyim (Food Service)

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Sitede arama yaptığımda bu işyerine ait herhangi bir yazı bulamadım. Buradan anlaşıldığı üzere daha önce WAT öğrencilerinin gitmediği bir yer. Bunun avantajı ve dezavantajı olabilir, tamamen şans. Eğer ilişkilerin iyi olur ve tutulursan çok iyi saatler alır iyi para kazanırsın. Bu tarz olaylara daha önce rastlandı.
    Ama herhangi bir uyuşmazlık olduğunda rahatlıkla işten de atılabilirsin. Çünkü küçük işletmelerde manager'ler çok gaddar olabiliyor!
    Boğulacaksın büyük denizde boğul demişler, söylediklerin arasında en mantıklısı McDonalds gibi görünüyor. Yine etkileyip yanlış yönlendirmek istemem, bu benim fikrimdir sadece.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Tam aksini söylüyorum ve Funtown Splashtown Saco, Maine ne gidersen pişman olmazsın diyorum.Maine denildiğine bakma Boston merkeze 1.5 saat mesefade olması yanı sıra çok büyük olmasa bile Maine nin en büyük şehri portland ın hemen dibinde.Burayı değerlendir.Hiç bir yerdeki Mcdonalds işi bununla kıyaslanmamalı bence.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam aksini söylüyorum ve Funtown Splashtown Saco, Maine ne gidersen pişman olmazsın diyorum.Maine denildiğine bakma Boston merkeze 1.5 saat mesefade olması yanı sıra çok büyük olmasa bile Maine nin en büyük şehri portland ın hemen dibinde.Burayı değerlendir.Hiç bir yerdeki Mcdonalds işi bununla kıyaslanmamalı bence.
    cAv bu söylediğin, gel Trabzon'da Zorlu Hotel'de çalış demek gibi bir şey Otel güzeldir ama şehir nasıldır sen bilirsin, KTÜ'de okumuşsun
    WAT programında çalışılan iş kadar, bulunduğun şehir de bence hayati önem taşıyor (tecrübeyle sabit). Neyse yanlış yönlendirmek elbette istemem, zaten asıl fikrim arkadaşın söylediği tüm işlerin kötü olduğu ama anlaşılan başka çare de kalmamış. Umarım en iyi seçimi yapar ve iyi bir tecrübe edinir.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı WonderKid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cAv bu söylediğin, gel Trabzon'da Zorlu Hotel'de çalış demek gibi bir şey Otel güzeldir ama şehir nasıldır sen bilirsin, KTÜ'de okumuşsun
    WAT programında çalışılan iş kadar, bulunduğun şehir de bence hayati önem taşıyor (tecrübeyle sabit). Neyse yanlış yönlendirmek elbette istemem, zaten asıl fikrim arkadaşın söylediği tüm işlerin kötü olduğu ama anlaşılan başka çare de kalmamış. Umarım en iyi seçimi yapar ve iyi bir tecrübe edinir.
    Trabzonla ilgili söylediğinde haklısın ama Trabzon en az zorlu otel kadar güzeldir.Şehiri şehir yapan senin orada neye sahip olduğundur zaten

Arkadaşa verdiğim tavsiyeye gelirsem bu bahsedilen yeri biliyorum daha önce gittim.Onun konaklamasını muhtemelen araçla uzaklığı 15 dk bile olmayan portlanda vereceklerdir ki portland çok az şehirle kıyaslanır benim gözümde ABD de.Aynı zamanda yine tüm new england bölgesinin denize girmek için akın ettiği Old Orchard beach arkadaşın mekanına yürüme mesafesinde.Benden bundan daha iyi bir konum hayal edemiyorum.

Başlıkta da dendiği gibi seninki de benimki de sadece birer tavsiyedir nihayetinde.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2013 için düşünüyoruz var mı yorum geçen senekiler...
    Funtownda lanscaping işi düşünüyoruz duyduğuma göre bahçe bakımı çim biçme sulama vs deniliyor çalışma saati ve parası bana uygun geldi ancak hiç iyi şeyler yazılmamış.. Geçen sene orda olanlar anlatabilirse şirketin sağladığı konaklama şartları nasıldı... şimdiden teşekkürler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar abd deki is konusunda sunu bilir yeni gelecek olanlara da sunu soylerim....iyi ingilizce = iyi is = iyi para ve rahat hayat.... ing kotuyse dishwasher houskeeping gibi communication in calisma aninda az oldugu islerde calisirsiniz. diger isler park operator food runner cashier server gibi pozisyonlar daha sosyal olmayi gerektirdigi icin ingilizcenizin biraz daha iyi olmasi lazim haliyle kazanilan para da dogru orantili olarak artiyor. ing nin arttigi islerde daha fazla abd li insanla calisiyorsunuz haliyle daha cok abd li arkadas ve daha fazla gelisen bir ingilzce oluyor. olaya bu acidan bakmak inanin faydali gelecektir sizlere...bir de sunu soyleyebilirim : Beklentiniz ne kadar dusuk olursa hayal kirikliginiz da o kadar dusuk olur...saygilarimla

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)