slmlar, staj (internship) genelde turizm bölümüne ayarlanıyor bilindiği gibi, ben turizm mezunu değilim ama çok uzun süre olmasa da restoranda çalışmışlığım var. bir şirketin danışmanı bana 5 yıllık referans yazdır bir otele, turizm stajına gidebilirsin diye bir öneride bulundu. hiç araştırılmadığını, en fazla referanstaki kişiyi arayıp görüştüklerini söyledi. başka bir şirkete aynı şeyi danıştığımda yeni mezun olduğun için inandırıcı olmaz kabul edilmez dedi. şimdi referansı aldım, ama işe yarayacağından şüpheliyim, fazla kolay sanki? bu konuda bir fikri olan var mı? ya da böyle bir şey yapan oldu da sorunsuz gidip gelebildi mi? ayrıca kendimi 5 yıl çalışmış göstersem hem okumuş hem çalışmışım gibi görünecek, çok mu inanılmaz bir durum olur yani? sahtekarlık kısmından çok hoşlanıyor değilim ama başka yolu yok gitmemin, yani kısa bir zaman içinde yok. özetlersem önerildiği gibi sahte bir referansla gidilmesi mümkün olabilir mi, konsolosluk sponsor şirketler vs hiç araştırmıyor mu cidden? yoksa iş bulunsa bile en azından vize kısmında sorun çıkar mı? konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.