Work and Travel
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 26 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika'da evlilik ve 2 yıllık kuralın kaldırılması.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Standart Amerika'da evlilik ve 2 yıllık kuralın kaldırılması.

Selamun Aleykum.

Beyler ben burada stajyerim ve nişanlım almanya'dan buraya dil kursuna gelecek(alman vatandaşı) o sırada burada resmi nikah kıyabilirmiyiz ?

2. sorum ise burada 2 yıllık kuralın kaldırılması için en gibi işlemleri gerçekleştirmem gerekiyor forumu çok arastırdım ama tam net birşey bulamadım bu işlemleri avukatsız yapabilirmiyim veya risk almamak için avutkatlarlamı görüşeyim

bu konularda fikirlerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum Sagolun...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

2 yil kuralini kaldirmak cok basit ama Turkiye kismi biraz karisin ve uzun suruyor. Alman vatandasi kiz arkadasinla amerikada evlenebilmen icin iyi yil kurali gerekmiyor, onunla direk mahkemeye gidip evlenebilirsin iki hafta sonrada evlilik sertifikasini alirsin. onda sorun yok.

nasil kaldirildigina gelincede internetten forum doldurup, money orderla birlikte , homeland securitye gondereceksin, o formlarin bir kopyasini da dilekceyle birlikte konsolosluga gondereceksin. konsoloslugun sitesinde neler yapman gerekiyor yaziyor.Asil zor kisim burdan sonra basliyor. cunku turkiyede sistem cok yavas isliyor. Bu arada umarim turkiyeye bir borcun yoktur kredi borcu felan. Eger varsa onu odemen lazim ilk once
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

2 yıllık kuralı burada kalabilmek için kaldırmak istiyorum evlilikle alakası yok. sizce bu işlemleri avukatsız birşekilde yapabilmiyim veya saglama almak için avukatla birliktemi yapsam?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Avukat bu is icin $1500-$200o istiyor, bence kesinlikle degmez. Saglama alacagin bir sey yok, internetten formlari dolduruyorsun, gereken fotokopileri gonderiyorsun amerikadaki departmana, sonra ayni kagitlarin fotokopilerini arti birkac kac daha kagidi konsolosluga gonderiyorsun, sonra gerisini kendileri yapiyorlar. Yalniz zor olan kisim su, konsolosluk kagidi turkiyeye gonderiyor ve hakkinda arastirma yapiyorlar, iste devlete borcun felan varmi, ozellikle kyk borcu felan. Bu turkiyedeki hakkindaki arastirma kismi biraz uzun suruyor. cunku pek ilgilenmiyorlar. Ama sunu yapabilirsin, konsoloslugu arayip kagitlarini gonderdikten sonra, sana bir case numarasi verecekler, onla birlikte kagitlarin turkiyede hangi kurumlara gittiyse o kurumlari hergun ara ve kagitlarinin yapilmasini rica et. o zaman hemen oluyor. Kagitlarin amerika kismi kolay, sonucta amerika burasi herkez isini yapiyor ama bizim memurlar aksatiyor durumu bazen, kagitlarinin sonucu ne kadar cabuk gelirse turkiyeden, amerika devleti o kadar cabuk surede bitiyor isi. Ingilizcenin olmasi gerekiyor ona dikkat et ya da birilerinden ingilizce konusunda yardim al. Birde verdigin adrese dikkat et, adres degistirmek kolay ama genelde ellerine ulasana kadar biraz zaman geciyor karisiklik oluyor.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Allah razı olsun kardesim birde bu dilekçe konusu neden kalmak istedigim hakkındamı olacak?
    ve sanırım form bu. kusura bakma bu arada çok soru soruyorum. pek anlamıyorum bu işlemlerden.

öncelikle bu formu doldurup amerikan konsolosluguna gönderecegim daha sonra bunun bir fotokopisini ve diger belgeler(1. Dilekçe * (4 Kopya)
    2. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi (önü ve arkası aynı sayfaya çekilmiş ve kesilmemiş) (4 Kopya)
    3. Data Sheet /DS-3035 (Waiver Review Division'a doldurup gönderdiğiniz Data Sheet'in fotokopilerini gönderebilirsiniz-eğer elinizde kopyaları yoksa yeniden doldurabilirsiniz) (2 Kopya)
    4. IAP 66 /DS-2019 formlarınızın okunaklı fotokopileri -lütfen tarih sırasına göre birbirinin aynı 2 ayrı grup yapınız çünkü bu gruplar 2 ayrı makama gönderilecektir.(2 Kopya)
    5. Varsa, 'Third party barcode page' (2 kopya)
    6. 5 dolarlık pul (veya hızlı posta için 25 dolarlık pul ve International Express Mail zarfı) ) bunlarıda tamamlayıp türkiye konsolosluguna gönderecegim sadece bu kadar mı işlemler?

https://docs.google.com/viewer?a=v&q...gq-F0Ea6VrN5xA

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Bu durumda iki dilekce var, birincisi state departmana yazdigin ikincisi ise konsolosluga yazdigin dilekce. onlar cok basit. burdaki yazilari iyice oku.

Konsolosluk dilekcesinin bir ornegini asagida veriyorum,

XX'li ve {} kisimlari kendi durumuna gore doldurursun..

22 Temmuz 2009

T.C. Vaşington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi’ne

J-1 vizemdeki “İki Yıl Kuralı” nın kaldırılması amacıyla U.S. State Department, Waiver Review Division’a başvuruda bulundum. Bu nedenle, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın J-1 vizemdeki iki yıl kuralının kaldırılmasına itirazı olmadığını belirtir Olumlu Cevap (No Objection Letter)’a ihtiyacım var. Öğrenimim ve vizemle ilgili gerekli bilgiler aşağıdadır. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim.

• Türkiye’de en son XXX Üniversitesi XXX Fakültesi, XXX bölümünden XXX yilinda mezun oldum. Okul Numaram: XXX
    • Bağlı bulunduğum askerlik şubesi XXX ilinin XXX Askerlik Şubesi’dir. Son yoklamamı ve saglık muaynemi aynı askerlik şubesinde yaptırdım. {BURAYA ASKERLIK DURUMU BELIRTILECEK. TECILLIYSE, TECIL NEDENI VE TECILIN NE ZAMANA KADAR GECERLI OLDUGU YAZILACAK}.
    • Herhangi bir mübadele programına katılmadım ve bir “Alien Registration” numaram yok.
    • ABD’ye ilk defa XXX Havaalanindan, XX.XX.XXXX tarihinde giriş yaptım.
    • Department of State, Waiver Review Division tarafından verilen "Case File" numaram XXX’dir.
    • {J1 VIZESINI ALMANIZIN SEBEBI, BUNUNLA ILGILI SPONSORUNUZ VAR MI YOK MU, GIBI DETAYLARI BURAYA YAZIYORSUNUZ}

Türkiye Adresim:

{Turkiye'deki son ikamet ettiginiz adres}
    {ADINIZ SOYADINIZ}
    {TELEFON}
    {EMAIL}

Amerika Adresim:

{AMERIKA ADRESINIZ}
    {TELEFON}

j1 2 year rule waive

en guzel anlatim da burda. ben burdan yapmistim kendiminkini. Gerekli olan belgelerde guncelleme olmus olabilir. dikkat et.

http://forum.mezun.com/showthread.ph...es-apply/page8
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

eyvallah kardesim sagolasında bir sorum daha var ilk önce buradaki ilgili makama şu formu doldurup gönderecegim daha sonra buraya gönderdigim formun fotokopisi ve diger belgelerle birlikte türkiye'ye gönderecegim ve cevabı bekleyecegım.

fakat burada case numarası istiyor aynı zamanda türkiyeye gönderilecek olan gerekli belgeler arasındada case numarası istiyor bu numarayı nerden ne şekilde alabilirim.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

forumu hatirladigim kadariyla online dolduruyordun, o zaman sana case numarasi cikiyor.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

kardesim birde 215 dolar para yatırılması gerektigi yazıyor bunu ne diye nasıl yatıracagım?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

onu money order olmasi lazim, baska sekilde para islemi yapilmaz. money orderin ustune yaziyorsun deparment of state diye. sonra o formlarla birlikte gonderiyorsun.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Valla kardesim kusura bakma elini verdin kolunu alamıyorsun misali çok soru yönelttimde bir kaçsoru daha var 1 haftadır gece gündüz arastırıyorum 4 4 lük bir sonuca varamıyorum

öncelikle şu siteden
    https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/

(Complete an online application for a J-1 waiver recommendation.) kısmını doldurup işlemi bitirecegim daha sonra 215 doları normal herhangi bir bankaya gidip U.S Department of State hesabına yatırmak istiyorummu diyecegim veya nasıl olacak? money order işlemlerinden falan anlamıyorum. ve önce parayımı yatırayım yoksa formu doldurup gidip parayımı yatırayım.

baska sitelerde formu doldurup adrese göndereceksiniz diyor
    bu formdada

1. Application fee of $215 PER J-1 APPLICANT. Please send a cashier's check or money order in U.S.
    currency drawn on a U.S. bank, made payable to THE U.S. DEPARTMENT OF STATE. Include your
    name, date and place of birth on whatever form of payment you submit. DO NOT SUBMIT MORE
    THAN ONE APPLICATION FEE PER PERSON:

2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;

3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year
    home country requirement of the exchange visitor program. The length of the statement may vary;

4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1)
    Status" (formerly IAP-66) forms;

5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is
    represented by an attorney;

6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.

7. Two self-addressed, stamped envelopes.

Bunları istiyor imza ds 2019 formu falan

daha sonra sanırım online doldurdugum için case numarasını otomatik verir sanırım ama diger türlü mailimemi cevap atacaklar?

buradaki vashington büyük elçiligide
    Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği

buraya gönderin diyor.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

istedigin kadar soru sorabilirsin sorun yok, baska konularda yardim etmem istemem ama bunda ederim, ben de cok zorlandim yaparken, tek basima yaptim cunku. Merak etme.

Simdi sen baska sitelerde ne diyor onu hic karistirma, devletin kendi sitesinde ne istiyorsa sen onu yapacaksin.Cunku o baska siteler guncel olmayabilir. Yani daha onceden istediklerini simdi istiyor olmayabilir ya da baska birsey istiyor olabilirler. Neyse,

Simdi sen hemen git bankaya ya da nereye gitmek istiyorsan, ilk once money order yap. Istedikleri para kadar ve adini soyadini imzani case numberini felan yaz money orderda bir koseye, sigdirabilirsen adresini de yaz. Case numarasi almak icin o formu online doldurmak gerekiyor, formun en son asamasinda zaten sana o numara cikacak. Ve en onemlisi sunu yapmayi unutma, 60 dakika suren var ve kullandigin bilgisayar yaziciya bagli bir bilgisayar olsun cunku cikti alman lazim. onlardan ucer kopya yaptir, zaten birisi Department of state te birisi turk konsolosluguna biriside sana.

simdiye kadar ne kadar ds formun olduysa onun kopyalari, pasaport kopyan,sonra o doldurmus oldugun form, ikitane zarf, adinin adresinin yazili oldugu ve pulu yapistirilmis. ona sanirim legal size zarf deniyor, sen usps e git verirler. Sonra ingilizce dilekce yaziyorsun, neden visa waive yaptirmak istiyorsun. Benimkisi 4 cumleydi butun belgeleri o sitede verilen adrese gonderiyorsun, daha sonra konsoloslugun sitesine giriyorsun bu sefer onlar ne istedi onlari konsolosluga gonderiyorsun. onlarda zarf ,dilekce ve o formun bir kopyasini istiyorlar. Sakin sende kalan kopyayi kaybetme,yani case numarani. Cunku o sitede bir link var, kagitlarin hangi asamada gorebiliyorsun. O online formu eksiksiz ve duzgun doldur. ingilizcen yetmezse ingilizce bilen birisinden kesin yardim almayi unutma.
    Peki.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

@Azuhazu sağolsun konuyu yakından takip ediyorum çok yakında benim de bu işlemlerle uğraşmam gerekecek çünkü.O nedenle bol bol sor yıldırım çekinme

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Eyvallah kardesim Allah razı olsun ben bütün konuyu özetleyeyim İnşallah dogrudur ve yapacak arkadaslarında işine yarar.

1-https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/
    bu siteden Complete an online application for a J-1 waiver recommendation.
    kısmındaki formu doldurup çıkan sonucun 3 tane çıktısını alacagım ve hemen o case numarası ile birlikte herhangi bir bankaya gidip bu departmanın hesabına money order yapacagım
    2-daha sonra money order çıktısını ve https://docs.google.com/viewer?a=v&q...gq-F0Ea6VrN5xA bu formu doldurup
    1. Application fee of $215 PER J-1 APPLICANT. Please send a cashier's check or money order in U.S.
    currency drawn on a U.S. bank, made payable to THE U.S. DEPARTMENT OF STATE. Include your
    name, date and place of birth on whatever form of payment you submit. DO NOT SUBMIT MORE
    THAN ONE APPLICATION FEE PER PERSON:

2. Any additional pages needed to full respond to the questions in this form;

3. A statement demonstrating why the exchange visitor is eligible to receive a waiver of the two-year
    home country requirement of the exchange visitor program. The length of the statement may vary;

4. Copies of all DS-2019 "Exchange Visitor Program Certificate Of Eligibility For Exchange Visitor (J-1)
    Status" (formerly IAP-66) forms;

5. Notice of Entry of Appearance as Attorney or Representative (G-28 form), if the exchange visitor is
    represented by an attorney;

6. Copy of the data page of the exchange visitor's current passport containing name and birth date.

7. Two self-addressed, stamped envelopes.
    şu belgelerle departmanın adresine gönderecegim

7.(maddeyi anlamadım )

daha sonra
    Türkiye Cumhuriyeti Vaşington Büyükelçiliği
    sitesindeki tüm evrakları tamamlayıp washingtona türk konsolosluguna postalayıp cevabı bekleyecegim.

dogrumu acaba?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

usps e git, sor onlara, iki tane legal size stamped envelopes diye sonra onlarin alici kismina, gonderen kismina degil yani, adresini yaz. sonra obur kagitlarla birlikte o zarfida baska buyuk zarfin icine koy, katlamayacaksin. Senden o zarflari istiyorlar cunku sana gondermek istedikleri bir mektup ya da istedikleri bir sey olursa o zarflari kullanacaklar.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

öncelikle benım gittigim yol dogrumu? 1 online 2 case numarası ile para ödeyip
    adresindeki formu doldurup gerekli evraklarla U. S. Department of State gerekli departmana gönderip sonra bu belgelerin birer kopyasıyla birlikte konsoloslukta yazan belgeleri buradaki vashintong büyük elçiligine gönderecegim? yani türkiyeye falan belge falan göndermeyecegim.
    ben o zarfı kime gönderecegim
    büyük elçiligin sitesinde

1. Türkçe dilekçe. (3 nüsha, her nüshadaki imzaların orijinal olması ve dilekçede, mezun olunan üniversite, fakülte, bölüm ve öğrenim yıllarının, herhangi bir kurumdan kredi veya burs alıp alınmadığının,irtibat adresi, e-mail adresi ve telefon numaraları ile ABD Dışişleri Bakanlığından aldığınız dosya numarasının (case number) belirtilmesi gerekmektedir.)

2. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi. (3 kopya, cüzdanın ön ve arka sayfalarının A4 kağıdına ve tek sayfaya çekilmiş olması gerekmektedir.)

3. "Third party barcode page" (2 kopya) (BURAYI ANLAMADIM)

4. J1 posta işlemleri için 40.- Dolar, “Turkish Embassy” adına “MONEY ORDER” gönderilmesi.

yazıyor.

posta olayı kafamı karıstırdı çünkü büyükelçiligin sitesinde para yatırın diyor money order ile
    Konu yildirim tarafından (25-01-2013 Saat 06:53 AM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Senin gittigin yolu birak, sen yanlis yollardasin acikca anlatiyorum sana.

department of state e yapacagin islemler

1. internetten o formu doldur, uc tane ciktisini al.bir ciktisini ve sonra

2 bankaya git money order yap, adresini case numarani felan yaz , bu money orderu ve sonra

3 sonra gerekli diger evraklari ingilizce dilekceni,pasaport fotokopisi ne gerekliyse onlari buyuk bir zarfa koy, arti o buyuk zarfin icine postahaneye gittiginde iki tane legal size stamped zarf al ve alici kismina kendi adresini yaz ve o buyuk zarfin icine koy ve gonder.

simdi konsolosluk bolumune gelince,

yine o ciktilardan bir kopyasini, ne kadarlik money order yapilmasi gerekiyorsa onu yap ,daha sonra fotokopilerini, dilekceni daha ne istiyorlarsa onlarin hepsini buyuk bir zarfin icine koy konsolosluga gonder.

senin neyi anladigini anlamadimki ben. olay cok basit yani. posta olayi niye kafani karistirdiki ? evet money orderla para yatir diyor, gideceksin nerde yaptiriyorsan money order yapacaksin , o kagidida zarfa ekleyeceksin gondereceksin .

third party barcode page, o yazicidan cikacak sayfalardan birisi, ondan iki kopya istiyorlar.

money order yapmak demek, bankaya gidiyorsun mesela 100 dolarlik money order yapacam diyorsun bankaya 100 dolar veriyorsun arti masrafi ne kadarsa onu oduyorsun , sana bir cek gibi birsey veriyorsun onun uzerine adini soyadini adresini case numarani yaziyorsun. para yatirma islemi bu oluyor. oraya bosluga parayi neresi icin yatirdigini sakin unutma.

eger anlamadigin baska birsey olursa bir daha oku
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    34

@azuhazu hayırdır neden başka konuda yazmıyosun foruma?Eminim diğer konularda da tecrübe sahibisindir,yıllardır bu işle iç içesin.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

arkadasım bir soru daha sorayım. şimdi benım staj yeriyle ilgili problemlerim var ben ascıyım fakat storede calıstırıyor. şimdi ben buradan istifa etsem sponsorun vizemi iptal etme gibi durumu var peki 2 yıllık kurala basvurup cevabı gelene kadar burada kalabilirmiyim veya 2 yıllık kurala basvurmadan okula yazılıp vize alabilirmiyim? veya 2 yıllık kuralı kaldırayım okula basvurayım vize acıklananana kadar burada kalma hakkım oldugunu biliyorum o zamanmı istifa etsem.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Alıntı yildirim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadasım bir soru daha sorayım. şimdi benım staj yeriyle ilgili problemlerim var ben ascıyım fakat storede calıstırıyor. şimdi ben buradan istifa etsem sponsorun vizemi iptal etme gibi durumu var peki 2 yıllık kurala basvurup cevabı gelene kadar burada kalabilirmiyim veya 2 yıllık kurala basvurmadan okula yazılıp vize alabilirmiyim? veya 2 yıllık kuralı kaldırayım okula basvurayım vize acıklananana kadar burada kalma hakkım oldugunu biliyorum o zamanmı istifa etsem.
    F1 vizesi almak icin 2 yil kuralinin kalkmasi gerekmiyor, TURKIYE'DEN BASVURDUGUNUZDA.

usadan cikmadan f1 a gecmek icin bu durum nasildir bir avukata, dept. of state'e veya uscis'e sormak lazim.
    Isi degistirebilirsiniz, sirketin size sunmak zorunda oldugu haklar var ancak yeni is bulmak size mi kalir acentaya mi o anlasmaniza bagli.
    Isten ciktiniz diyelim, yeni is bulmak ve bunu sponsorun onaylamasi icin limitli bir sureniz var bu buyuk bir kumar. Ben stajdayken degistirdim ama olmasa ayvayi yemistik. Bu sureyi de sponsora sorup, hatta isi de ayarlayip ondan sonra cikin derim cikacaksaniz.
    2 yil kuralini kaldirmaya yani waiver islemine baslamak, bu islemin yurutme asamasinda olmasi size kalma hakki vermez. Waiver islemi eger gerekli ise, yasal kalma sureniz bitmeden sonuclanmis olmak zorundadir. Bu surece vizeniz bittiginde size verilen 1 aylik turist suresi dahildir.
    Amerika hakkında bütün bildiklerim bu blogta!
    http://butunbildiklerinianlat.blogspot.com/

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Ne sorunlu adammissin sen. bunu en iyi state department cevaplar telefon ac sor, cunku tamamlamadigin halde iki yil kurali olurmu uzerinde bilmiyorum, onlarla konusman lazim
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

merhabalar, ben de daha yeni training e başladım ve 2 yıl kuralı benim için de geçerli. Aslında daha erken ama uğraşmamak için bir an önce kaldırmak istiyorum bu kuralı. Burdaki ve mezunforumdaki yazılanlar sağolsun tüm aşamaları anladım ama sadece gerekli belgelerde yazan IAP66 nedir onu çözemedim? bizde böyle bir belge var mı, yoksa bir alternatif olarak mı belirtilmiş, veya başka bir ismiyle mi biliyoruz bu belgeyi aklım karıştı?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı seebell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar, ben de daha yeni training e başladım ve 2 yıl kuralı benim için de geçerli. Aslında daha erken ama uğraşmamak için bir an önce kaldırmak istiyorum bu kuralı. Burdaki ve mezunforumdaki yazılanlar sağolsun tüm aşamaları anladım ama sadece gerekli belgelerde yazan IAP66 nedir onu çözemedim? bizde böyle bir belge var mı, yoksa bir alternatif olarak mı belirtilmiş, veya başka bir ismiyle mi biliyoruz bu belgeyi aklım karıştı?
    Selamlar : Training'e yeni basladi isen daha bu kurali kaldirmaya hemen calisma! Yaklasik stajin yarisinin bitmesini bekle! Son 6 ay kala basvur. Ayrica su anda kesin hatirlamamakla birlikte o IAP66 denilen belge aslinda baska isimle de geciyor ve hatta su anda buyuk ihtimalle sen onu doldurmussundur. Bu iki yil kuralimi kendim kaldirirken ben de ayni soru ve sorun ile karsilasmistim ve sonunda bu formun aslinda elimde olup baska bir isme sahip olan forum ile ayni oldugunu farketmistim. Ama yine de sen kesin bilgiyi bekle. Yazilanlari buraya kadar okudum AZUHAZU arkadasimiz herseyi sirasi ile ozetlemis. Onlari bir bir okuyarak yavastan parcalari birlestirmeye calistir.

Not : Ayrica Turkiyedeki ailene söyle senin adina kyk bursunun taksitlerini yatirmaya baslasinlar. Tabi eger bu burslari aldi isen. Ben zamaninda iki yil kuralini kaldirtirken babama ilk taksidi odemesini soylemistim, cunku ilk taksidi odemeden bu kurali kaldirmak icin borcu yoktur yazisini vermiyor Kyk. Neyse taksitleri odemeye baslayinca da gerci borcu yoktur yazisini vermiyorlar ama senin isine yarayacak bir bildiri yazip borclu oldugunu ancak odemelerini duzenli yaptigina dair yazi gonderiyorlar. Simdiden o isleri halletmeye basla ki yarin evraklarin incelemeye gittiginde duzenli odeme yaptigin gorunsun ve evrak isleri beklemeye gerek kalmadan hizli hallolsun.
    Konu Sercan977 tarafından (25-06-2013 Saat 02:21 AM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

tavsiyelerin için teşekkürler Türkiye'de hiçbir borcum yok herhangi bir burs da almadığım için ödenicek birşey yok o konuda rahatım. işlemler uzun sürebiliyor diyenler olduğu için erkenden hallediyim diyodum ama, bu kadar erken başvurursam şüpheli görünebilir sanırım.anlatımlar sağolsun yapılacak işlemler çok zor görünmüyor, o formun ne olduğunu da çözsem diğer belgeleri toparlamak da sorun olmaz sanırım. sadece geçen yaz wat için hazırlanan DS belgemi de göndermem gerekiyor sanırım, ortalıkta bırakmadıysam onu aileme buldurup taramasını göndertmek biraz sorun olabilir. 6 ay içinde onun da çözümünü bulurum artık

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Amerikada evlenen evlenene sanirim.Diger ismiyle DS 2019 formu oluyor o. Zaten elinde var o.
    Konu azuhazu tarafından (25-06-2013 Saat 05:00 AM ) değiştirilmiştir.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

IAP66/DS2019 şeklinde yazılışından çözülebilirdi aslında tabi ya :P çok sağol cevabın için. parantez içinde yazsalardı keşke iki ayrı form sanıp duruyorum onu gördüğümden beri :S

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)