Work and travel'da en çok rağbet gören, yada öğrencilerin çalışabileceği kontenjanı en fazla olan iş housekeeping değil mi?
kafamda 2-3 farklı eyalet var, illaki birinde bu işi bulurum diyorum da kendi kendime.
merhaba ..
iş seçme konusunda bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.. şuan önümde bir teklif var ocean cityde housekeeping işi .. saat 8-14 arası çalışma saatleri.. açıkçası ingilizce açısından düşünüyorum sadece bu iş dili ne kadar etkileyebilir ki önceden giden arkadaşlarım kendine yazık edersin çünkü bu iş genelde ingilzice seviyesi pek iyi olmayanların tercihi diyor.. sizce eğlence parkıyla mı başlamalıyım yoksa buna gidip bir süre sonra ikinci bir iş olarak dili kullanabileceğim garsonluk vs. ile mi devam etmeliyim ? ingilzicem fena değil aslında sadece biraz konuşma pratiği lazım felaket bir karasızlık dönemindeyim yavv kötüymüş bu işin bu kısmı yardım lütfen![]()
ya arkadaşlar tekrar belirteyim çalşırken İNGİLİZCE GELİŞMEZ ! Çlışırken sadece bazı kalıpları kullanırsınız , sizin ingilizceniz sosyal hayatınızda gelişir , arkadaşlarınızla geçireceğiniz zamanlarda gelişir, Ne kadar yabancılarla sohbet ederseniz o kadar gelişir. Garsonlukta ingilizce gelişir , ya da housekeeper lıkta gelişmez diye bişey yok.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
peki bir soru daha sormalıyım size. şu an şirket bir iş sunuyor. ocean cityde otelde housekeeping işi . şuan sadece otelin adı, işin çalışma süresi ve saati belli. konaklamaya dair hiç bir bilgi yok şirkete soruyoruz o bilgiler daha sonradan gelecek diyor ben çok mu saçma bir şirket seçmişim diye düşünmeye başladım böyle bir şeyi imzalatmaya çalışması çok saçma değil mi ...
üstelik bizim adımıza bir belge hazırlatmış bizim fikrimiz olmadan o işe yerleştirmiş kendi kafasına göre benim sadece imzalamam kalmış durumda
imzalamadigin surece zorla o ise yollayamazlar. Ayrica ise yerlestirip sonra sana orda konaklaman halledilir , kolayca bulursun filan derlerse kabul etme burdayken herseyin belli olsun. Belli ki isveren konaklama saglamiyor. Konaklamayi siz bulmaslisiniz , sponsorun ya da firman mutlaka ayarlamali bunu zor durumda kalmayacaksan , konaklama belli olana kdar imzalama.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
arkadaşım anında imzaladı beni hayrete düşürecek bir hızda ama ben sanırım başka işlere yönelmeliyim teşekkür ederim ..
Eğer konaklama sağlanmıyosa full placement olmaz fiyatınında ona göre düşük olması gerekir.Eğer sen kafa yorup ne olacağı belli olmayan bi housing ayarlayacaksan fiyatın self ile full placement arasında olması gerekir.İmza atmadan önce okuyun arkadaşlar neye imza attığınızı.Bi cümlede öyle kurnazlıklar yaparlarki farkında bile olmazsınız.İşten çıkma yada konaklama durumunda kurumumuz sorumluluğu kabul etmiş sayılır der üstüne yıldız işareti koyar ve onu sayfanın en altında küçük puntoyla açıklar ve derki "DOS (Departmant of States) yürürlüğündeki yasalar dahilinde şu şu şu şartlarda sorumluluk kabul etmez" ve bu şartlar tam da sizi mağdur edecek şartlardır.O yüzden eğer direk ben bi okuyayım demeye çekiniyosanız anneme,babama bi danışayım onlarda bi okusun öyle imzalarım deyip imzalayacağınız belgeyi alın ve bunda bit yeniği var dediğiniz belgeyi imzalamayın..
güzel soru sormuşsun.İşin mantığı zaten gittiğin işe tekrar gitmektir.Sadece 2. yıl değil 3. yılda aynı işe gittim.Yani her detayını bildiğim bi housekeeping i terimlerini bilmediğim serverlığa tercih ederim.Bütün watçılar eğitim alırken ben overtime yapıyodum.gündüz mesai bitince akşam supervisor oluyodum.Yani hem sorumluluk artıyor hem ingilizce gelişiyor hem sosyal çevren artıyor ve haliyle kazandığın para da artıyor.Daha bir çok nedeni var aynı iş yerine gitmemin.
Ben de housekeeper olcam ama bir firmada çalışcam evlere ve otellere gidiliyomuşDeğişik olcak
![]()
# Ne zaman ki son ağaç kuruyacak, son balık tutulacak, son ırmak zehirli akacak, o zaman anlayacaksınız paranın karın doyurmayacağını.
Arkadaşım daha ayrıntılı bilgi verirsen sana cevap verebilirim.Hoteller içerisinden massachuseets de demişsin ama neresi ? Cape Cod mu ? Eğer orası ise Cape Cod dediğim yer sahil kesmidir ve harikadır.Biraz pahalı olabilir ama bu kadar da musahebe yapmanıza gerek yok.Her yerin çalışma ve yaşam şartları kendine bölgesine yeter![]()
---wat where amazing happens---
ben bir yaz tatilinde türkiyede housekeeping işinde çalışmıştım.işi biliyorum cok yorucuydu ama biz tam gün çalışıyorduk yani 10-12 oda temizliyorduk günde.peki watla giden arkadaşlar siz ortalama günde kaç oda temizliyordunuz?biz ayrıca zaman zaman çamaşırhaneye gidiyorduk aynı durum burada da geçerli mi?şimdiden teşekkürler.
Otellerin yönetiminden dolayı oda sayısı deiğişiklik gösterebilir.Mesela bazı otellerde housekeeperların arabaları olmuyor.Her şeyi telsizle housemanden istiyor,ama çoğu otelde işleyen prensip şu şekilde günde 12-20 arası oda verilir,housekeeper odayı temizler kirliler arabasında toplanır temizler yine housekeeper arabasında bulunur,houseman hem housekeeper arabasından hem katlardaki yedekleme odalarından sorumludur,çöp poşeti değişimi kirli toplanması temiz yedeklenmesi gibi.Eğer houseman sayısı yeterli ise runner olarak çalışır,yani sadece odalardan istenenleri odalara götürür direk müşteriye..Laundry ise bana göre çalışması zevkli bi yerdir,açarsın müziğini kafana göre alırsın içeceğini kafeteryadan yapacağın iş bellidir,işi zaten makine yapıyor sen eşyaları makineye atıp çıkarıyosun bide katlıyosun.Küçük otellerde herşey otelde yıkanır kurutulur.Böyle yerlerde kalifiye eleman çalıştırılır çünkü her çarşafın ayrı bi katlanma stili var ve çalıştırılan makina sayısı fazla böyle otellerde laundry de wat öğrencisi çalıştırmazlar.Ama büyük otellerde dışardan bi laundry şirketiyle anlaşılır havlu dışındaki ürünler dışarı gönderilir.
Konu Ugur tarafından (26-01-2013 Saat 01:53 PM ) değiştirilmiştir.
peki uğur hauseman olarak virginiada marriott otelinde işe başlayacağım. bu iş için yeterli gördü şirket ancak ben o kadar da yeterli görmedim ing.seiyeme
Merak etme belli kalıplar var onları çabucak öğrenirsin,zaten eğitim veriyorlar 1 hafta boyunca.Sana tavsiyem bi ses kayıt cihazı filan kullan o 1 hafta boyunca eve gidip hangi terimler kullanılıyor filan öğrenirdim eğer ing seviyen kötü ise.Sana işi öğretecek kişiden rica et,hangi kelimeler kullanılıyor vs sana yazsın bi kağıda.Ben ilk 1 hafta çok zorlandım hatta dönmeyi bile düşündüm ama önemli olan dönmeme kararını verebilmekmiş.Sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten.Baktın olmuyor housekeeper olursun zaten onda ing gerek olmuyor pek fazla.
teşekkürler uğur.
uğur kardeş doğru kelimeyi öğrendim housekeeping aidetürkçe karşılığı temizlik yardımcısı gibi bişey..İlk kez gidecek birine önerir misin bu iş,sıkıcı bir iş midir?Ortamı nasıldır?çalışma ortamındaki insanlarla etkileşim varmı yoksa tek başına mısın o işte? şimdilik aklıma gelen sorular bunlar sana zahmet bi el at
??
Konu Cihan WTA tarafından (07-02-2013 Saat 02:13 AM ) değiştirilmiştir.
Kusura bakma bi kaç gündür zaman bulupta giremedim nete.Senin dediğine göre houseman işi bu.Yani housekeeper a yardım ediyosa.Housemanlik iyidir.Yani housekeeper a göre daha rahatsın.Öyle her dakka eğil kalk filan yok.Bide sabit bi işin yok en güzel yanı o.İstersen tüm oteli dolaş kimse sana niye burdasın demez.Müdür göndermiştir temizlik için vs..spa salonundan spor salonuna otelin çatısından araba park yerine kadar her yerde görevlendirilebileceğin bi iş.Sıkıcı değil.Elinde telsiz,diğer houseman ve supervisorlarla ve müdürle iletişim içerisindesin sürekli.Tabi meşhur front desk var bide.Müşteri ön büroya isteğini söyler ön büroda housekeepinge.Mesela günün "Front desk to housekeeping" diye bi telsiz anonsuyla başlar ve bitmez.sürekli bişeyler getir götür yaparsın,housekeeperların arabalarını yedekler kirlilerini alırsın.Zamanın olursa onlara yardımda edersin.Yani sürekli yürüme halinde olduğun diğer insanların yanına gidip onlara yardım ederken sohbet edip arkadaşlığı geliştirebileceğin ve ing olarak pratik yapabileceğin bi iş.Tek negatif yanı tip olmaması yada çok az olması.Çünkü tipler genelde odaya bırakılır ve onuda haliyle housekeeper alır.Bunu dert etmezsen houseman işi bi erkek için çok kolay yapılabilecek bi iştir.Tek sorun sabah temiz çarşaf ve havluları katlara yedeklemek.250-300 kg lık bi arabayı sürüklemek zorunda kalıyosun.Bide koridorlarda housekeeper arabası olunca tam bi işkence oluyor.Benimde aklıma gelen detaylar bunlar,yine merak ettiğin bi yer olursa çekinme sor![]()
eyvallah birader ilgin için tşk ederim.Girdik bi yola gidiyoruz bakalımanlattığına göre sıkıntıları olsada (ki sıkıntı her işte olur hiç bi işte yatmıyosun)güzellikleride varmış benim için daha çok iş dışındaki ortam önemli zaten tek gidiyorum bide ama virginia beach türk kaynıyo diyolar bi nebze rahatım o yüzden sap gibi kalmam yani
![]()
Housekeeper işinde ingilizce geliştirme durumu nedir? yani o kdar para verip gidiyorum ingilizcemiz iyi bir seviyede dönmek hepimizin amacı tamam işi bir türlü yaparızama ingilizcem gelişir mi asıl merak ettiğim konu bu?
Housekeepersan iş yerinde gelişmez.Sosyal çevreyle geliştirebilirsin.Çünkü günün 5 saati tek başına geçer.molada da konuşulan tek muhabbet kaç odan var kaçı checkout kaçı service kaç tana yaptın ne kadar tip çıktı.Bu muhabbetle hiçbişey gelişmez haliyle.Ama houseman olursan biraz daha pratik yaparsın.Tabi çok kompleks cümle kurulmaz ama en azından konuşursun.En güzel ingilizce sosyal olarak geliştirilir.Hayallerinden tut kendi okuduğun bölüme hatta çocukluğunda yaşadığın bi olaya kadar anlatabilirsin.
BNm ingilizce seviyem intermediate iş seçimini yapmadım ama danışmanımın konuşmalarından anladığım kadarıyla beni housekeeper olarak yerleştirecek pre intermediate olan bir tanıdığım ar o da kasiyer olarak gitcem dedi başka bir şirketle bnmde kafam da bi çelişki oluştu ?
benim wilderness resort da ingilizce seviyesi advanced yazıyordu benimde iyi ingilizcem güveniyorum yani ingilizce öğretmenliği okuyorum 2.senem ayrıca 1 sene hazırlık okudum daha önce otelde de resepsiyonluk yapdım ama amacım ingilizce de pratik yapmaktı çok fazla yapamıycam sanırım ...
Pre intermediate bi ing ile kasiyerlik çok zor olur.Kasiyerlik sadece para al para üstü ver değil.Olaki kasada açık çıktı derdini anlatman gerekir,müşteriyle konuşman gerekir.ing geliştirmeyi sadece iş ortamında olacak diye düşünme,sosyal ortamda çok daha fazla geliştirirsin ingilizceni.8 saat çalışsan 8 saat uyusan geri kalan 8 saatte tamamen sana bağlı.Evde oturup facebook twitter takılıp dizi izlersen pek bi ing gelişmez.Tek başınada olsan bara git,eğlence merkezlerine git,konserlere git bişeyler yap.İş yerinde belli kalıplar öğrenilir.Ama günlük yaşamda çok daha fazlası.
Yukardaki mesajda dediğim gibi eğer ing iyi ise zaten kendiliğinden ortam kurarsın.Eğer sendeki ing kabiliyetini farkederlerse zaten pozisyonunu değiştirirler.
Arkadaşlar ben de Rhode Island Middletown'daki Newport Beach Hotel & Suites'e gideceğim bu yaz. Housekeeper'lık yapacağım. Saati 11 dolar olacak ve haftalık çalışma saati 35 saat. Overtime var fakat konaklama ayarlanmıyor. Siz ne önerirsiniz? Rhode Island'da en ucuz konaklamayı nasıl yapabilirim? İş iyi midir? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks