[QUOTE=aalpinistt;52112]Florida varsa aranızda yardımcı olabilirmm[/QUOTE
mcdonalds florida da çalısan biri ulaşabilir mi bana?
McDonald's larda piercinge izin var mı arkadaşlar? Sözleşme de yüz piercingi yasak diyor ama ben görmüştüm Mc'de çalışıp da piercingi olanlar.
evet sözleşmede yazdığına göre yasak malesef....taktırtacklarını sanmıyrm ama senin görmüş olduğun arkadas nasıl takmıs bir fikrim yok...
Aslında bu mc donalds konusu tekrar acılmısken ...
Gitmeden önce türkiyedeki bir mc donalds ta staj falan mı yapsak acaba işi olay kapabilmek içn, soyle 1-2 günlük olmaz mı ya....gidip rica edeyim herhangi bir mc e...
bakalım ne yapıyoo ne ediyor adamlar....
aslında birde diyorumki , floridadaki mc donalds ların menülerine bir göz atayım,, ezberliyim gidiyimm...![]()
Mc Donalds ta çalışacak degerli arkadaslar, iş kazası ile ilgili elime güzel bir video geçti..
Dikkatlice izleyelimsizce sorun ne??
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=XzRiMuoQyYs
Geçtiğimiz yıllarda Mc Donalds ta calısan ve 2. işe başlayan arkadaşlar, acaba Mc donaldsın ""work schedule "" ile diğer işin çalışma saatlerini nasıl ayarladınız.Yada hangi tür işlerde çalıştınız??
Birkaç yerde okuduğum kadarıyla, Mc donalds ın çalışma takvimi düzensiz olabilirmiş ve bu çalışma takvimi yada programından boş kalan zamanlarda bulacağın 2.işler günlük part time işler olur dediler Haklı Olarak tabi...
Ne tarz işler olabilir sizce Florida-Destin de....İş bulma sitlerinden arastırıyorum fakat yasanan tecrübeleri duymak istiyorum...Eğer varsa sizde yada çevrenizde boyle bir durum aktarır mısınız?
İlk kez gittigim icin SSN zaten 1 ay sonra falan elimize ulasmıstı. Cevremizde de 2. iş imkanı fazla değildi ve 2. işte çalışamamıştım. Para yönünden olmasa da diger yönlerden iyiydi. Deniz, günes, vs tatil yapmıstık.
Sadece Mc Donalds larda degil tüm işlerde zaman zaman çalışma saatlerin değişir. Benim de Mc de iken 2 veya 3 haftada bir çalışma saatlerim değişiyordu. Tavsiyem Supervisor veya Head Managerın la aranı iyi tut. 2. iş durumun olunca da work schedule ayarlanırken 2. işte çalıştığını, çalışma saatlerini fazla değiştirmemesini rica et. %99 gibi bir ihtimalle seni geri çevirmez. Özellikle ilk işini aksatmamaya dikkat et, managerlerinle aranı iyi tut gerisi gelir...
bu arada ortamı görmüş birileri olarak: orada durum nasıl. temizlik falanmc lerde yemek yerken rahat olalım mı?
Eğlenceli bir Türk yapımı Mc donalds ReklamıTurkish McDonalds Commercial
http://www.youtube.com/watch?v=QbE0N65yjXU&NR=1
Reklamın sonuna dikkat![]()
colorado da Idaho springs te mc donalds ta calıstım 3 ay boyunca oraya gıtmek ısteyenlere bılgı verebılırım . Jım bosellı ve ogullarını ıyı tanıdıkk .
arkadaşlar bu mcdonalds işinde saç olayı nasıl acaba karışıolarmı???
No facial or body piercing, long hair must be pulled back. Men: No beards, only mustaches
and neatly varying goatees, no earrings. Shirts, hats, pants, and shoes are provided for free.
Participants must pay for them if they do not return them upon departure.
yazıyor sözleşmede bunun dışında kılık kıyafette bişey belirtmemişler
uzun saça karışacak olsalar kız çalıştırmazlar
Şu piercing olayını anlamadım.O neden yasakkii? Onu takmanın ne gibi bir negatifliği olabilirki görüntüde.İlginç...
arkadaslar 18 hazirandan itibaren NC kill devil hills de mc donalds ta çalısacagım. Şapka takmak zorunlu mu ? takmasak olurmu ? nefret ediyorum şapka takmaktan . :S
biz sürekli takıyoruz....takmayanı gormedim ben....
![]()
Uzagından bile gecmedikMc Donalds denilince tek bir restoran gibi gelse de bir sürü subesi ve her subenin manageri farklı oldugu icin kosullar farklılık gösterebiliyor. Bizim üniformalar yesilli kahverengili asker kamuflajı gibiyken, sapka kullanılmazken, restoran gece 1 e kadar acıkken, sakal yasak olup bıyık bırakmaya karısılmaması gibi özellikleri olurken diger restoranlarda üniforma mavi,kırmızı sapka zorunlu vs bir sürü farklı sey olabiliyor. En komigiyse break alıp müsterilerin arasında yemek yerken adamın biri bana sen asker misin demisti, kopmustum. Hala aklıma geldikce gülüyorum. İcerdeki 20 tane calısana hic mi dikkat etmedin be adam
![]()
yakuza ingilizce nasıl olmalı mcdonalds işlerinde
Mc icin fazla bir ingilizce gerekmiyor diyebilirim. Calısırken kuracagın cümleler " I need .... ve thank you " dan ibaret olucaktır. Müsteriden siparis alınan front desk veya drive thru penceresinde olmadıgını farzediyorum. Genelde ellerin calısıyor ve konusup makara yapıcak zaman da fazla bulunamıyor zaten, gece vardıyası farklı tabiki. Et biter I need 4-1, tursu biter I need pickles, tarzı cümleler ve söylenen kisi de anladım mahiyetinde thank you der ve olay biter. Çok basit günlük konusmalarla rahatca calısılabilir Mc de. Ama managerin veya arkadasların bir seyler sorarsa hızlı anlamak ve cevaplayabilmek önemli tabiki. Son olarak bir örnekle bitireyim. Biz calısırken 3ü bayan 4 tane Rus arkadas da vardı aynı restoranda. 3 ünün ingilizcesi iyi olmasına ragmen 4. bayan Rus arkadasın ingilizcesi pek iyi degildi. Basit cümlelerle calısma ortamı oldugu icin genelde sorun olmuyordu ama kızın birkac defa delirdigine de sahit olmadım degil. Kıza yeterli etimiz var pisirme veya zaten xx siparisini hazırladım hazırlama diyoruz anlamıyor yapıyor. İşi biraz bozuyordu acıkcası. Sonralarda ise bizi anlamadıgı icin kötü bir sey söyledik sanıp Rusca küfür etme inatlasma yoluna kadar gitmisti biraz. Diyecegim o ki ingilizce yetersizliginden dolayı kendisini ezik hissedip sinirleniyor veya kötü hissediyordu. Bunun sizde olmayacagını biliyorum. Ama yine de gitmeden önce eger ingilizcesi cok cok kötüyse kız arkadasınla bir tekrar mahiyetinde biraz calısmanızı öneririm. En azından alıstırma gibisinde karsılıklı 2-3 muhabbet etseniz bile cok yararı olur. Hayırlı watlar...
ya kötü değil iyi ama 4senedir ingilizce dersi görmedi
pre-intermediate kitapları rahat okuyor ama seviyeyi good(intermediate) istediklerinden sıkıntımız konuşmada ve anlamada zorluk çekebilme ihtimali olması
hani bize kalkıp da ingilizce seviyeniz iyi değil sözleşme şartlarına uymuyorsunuz bu şartlarda sizinle çalışamayız derlerse naparız sıkıntısı
bilgiler için çok sağol bu başlık baya bir işime yaradı
Mc icin ing fazla iyi olmasina gerek yok ama iyi ise birde onceden gidersen kasada veya drive thru da islere bakabilrsin.Mc de bence ikinci is olarak calisilir.Ama bol sans sizlere arkadaslar.1 haftada herseyi ogrenirsiniz.Daha dogrusu 1 saat icinde ogrenmen zorundasin.
Gezin eglenin kafaya birsey takmayin.Inglizcenizi gelistirin cilginca eglenin
Unutamayacaginiz anilar sizi bekliyor
Safinaz...
yakuza bende benzer sorunu dun yasadım....biliyorsun normalde mutfak ve hazırlama hattındaydan, birisi ekmeği koyar, paket kağıdını haızrlar, diğer insanlarda soğanı tursuyu eti koyar.....bizim mc e yeni gelen kazak kızlardan birini benim yanıma verdiler....ekmeği ben koyuyorum ve paketi ben çıkarıyorum, mayonez vd. seyleri ben yapıp bu kıza sadece eti koysun diye veriyor,, fakat bu vatandaş ne tür yemeklerle besleniyorsayaww onundekii siparişi halletmiyor,, gelmişş diğer siparişi ekranda gorup onun ekmeğini benim arkamdan makinaya atmaya calısıyor...yawww kısa diyorumm,, arkadasımm oncelikle bu siparişi hallett sonra diğerini yapacağız diyorum,, yokk abiii dingill I got it diyorr
Anlamıyor ama...yaww birdee ben gormeden serve butonuna bastıı dunn diğer siparişleri atladık,, işin basında ben olduğum için,, ben kötü gorundum managera....sonra gittimm anlatmaya calıstım derdimii managere...
bakalım bugunde aynısı olursa, bu kezz güzelce cekecem kenara soylecem walla,, kendini ispatlamaya calısıyor birde,, gelde ugras şimdi bunlarla,,,![]()
o başlayalı 1ay olacak![]()
hellguard tam olarak hangi mc de calısacaksın mississippi de ??bende o tarafa gıdıyorumda oburgun![]()
gulfportta kalıp ocean springste çalışıcaz
mail attım sana msnyi ekle görüşelim
aynı işyerinde olmasak da irtibatta olalım
ben 21 mayısta basladım işe, gelir gelmez....
sorularınız olursa fırsat bulursam yanıtlayabilirmmm girdim zamanlarda....
selamlar..
Mc de calısmak biraz yorucu ve ezik bir is sayılabilir belki ama yine de eglenceli. Artık wat ile saati 10$ konaklaması aylık 100$ haftalık 60 saat vereceklerini söyleyip Mc isi teklif etseler gitmem yine de. Ama tecrübem oldugu icin gider gitmez Mc de 2. ise basvurucam yemegi de ucuza kapamak cabası. Aalpinistt de bahsetmis calısırken komedi oluyor. Rus kızdan küfür yiye yiyerusca küfür ögrenmistim. Okunuşlarıyla şuka, paşon nui gibi biseyler deyip duruyordu bize
Kızım hazırlama hazır bir cheesecake var onu verelim 1-2 dk ya atılacak diyoruz, yook inadım inat managere calısıyor görünücem ben illa hazırlıyacam diyor :S (Bunu söyleyecek ingilizce yok ama hareketlerinden anlıyoruz tabi, kacar mı bizden
) Tabi Mc de isin zor kısımlarından biri de sayısal tutturacak kadar olmasa da iyi bir tahminci olmanız gerekebiliyor. Nerdeyse hepsinde siparise göre hazırlanıyor ama etleri pisirmesi ve friesları hazırlaması tahmine dayanıyor biraz. Drive thru kamerası ve restoranın icine bakıyorsunuz bir sürü bekleyen var sonra atıyorsunuz patatesi kızarması icin, sonra bir bakıyorsunuz 1 tane bile müsteri yok. Manager 2 dk sonra damlıyor 7dk gecti onlar bayatladı at çöpe diyor.
Tabi biraz iciniz sızlıyor, lan nolucak 2dk daha duruversin diyoruz ama olmuyor. Araya bir de laftan anlamayan Rus veya Kazak
girince böyle seyler daha da kacınılmaz olabiliyor...
Konu yakuza tarafından (15-06-2009 Saat 09:04 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks