Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 19 Sayfadan BirinciBirinci 12345612 ... SonuncuSonuncu
Toplam 569 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Six Flags The Great Escape Lake George/NY

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Fiorex parkta tahmini olarak toplam kaç WAT öğrencisi çalışıyor ve bunların kaç tanesi Türk?Aynı sorum Lake Georgedaki hosteller içinde geçerli tabi tahmini olarak bir bilgin varsa??Merakımı mazur görün ama hangi arkadaşımla konuştuysam Lake Georgdaki Six Flagste çalışacağını söylüyor.Benimde bir ihtimal Lake George gitme durumum varda İngilizcenin gelişmesi açısından dezavantaj olur gibime geliyor??Senin düşüncelerin neler...

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@tarifsizefkarlı

Yazıları @Dessertsun kullanıcı adlı arkadaşımızın ağzından derliyorum.Yani oraya gitmiş değilim.Ama bildiğim kadarıyla parktaki Türk sayısı 100 e yakın olacak.Toplam çalışanda 200 ün üzerinde diye biliyorum.Bu durum elbette ingilizceni geliştirmeni etkileyebilir burası gerçek.Ama en kesin bilgileri Deniz'le konuştuktan sonra buraya geçerim

Selamlar..

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Dostum bir sorum daha var onuda öğrenebilirsen memnun olurum.Bazı yerlerde park içinde yapacağın işler belirli bir sıra içinde değişiyormuş.Örneğin Lifeguardan Ridera Riderdan Food bölümüne gibi.Lake Georgetaki Six Flagstede böyle birşey varmı acaba??İlgin için sağol...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Geçen sene Six Flags'de çalışan biri olarak sorunuzu ben cevaplamaya çalışayım.

Genel olarak herkesin o gün park içerisinde nerede çalışacağına supervisorlar karar verir ve o gün içerisinde sürekli aynı işi yaparsınız.Ancak haftanın farklı günlerinde yapacağınız iş aynı iş olması kaydıyla değişiklik gösterebilir.Örneğin food bölümünde çalışan bir kişi farklı bölümlerde food bölümünde çalışabilir.Örnek vermek gerekirse pizza yapan bir kişiyi daha sonra patates kızartması için farklı bir yere yollayabilirler.Bu konuya ride çalışanlarında daha sık rastlanır.Ride çalışanlarının t-shirtlerinin üzerinde bir yaka kartı vardır ve bu yaka kartında ride da çalışan kişinin hangi ride aletlerini kullanmayı bildiğini(30-40 farklı ride olduğunu söyleyebilirim) gösterir.Tabii bu uygulamalarda genel amaç kişinin kendi alanında(food attendant,ride operator..vs) farklı yerlerde çalışmasını sağlayarak ihtiyaç durumunda ya da başka sebeplerden dolayı elemanları ihtiyaç olan bölüme kaydırarak muhtemel eleman sorununu çözmektir.

Her ne kadar ciddi bir problem olmasa da çalışan arkadaşlar farklı bölümlerde çalışmayı istemezler.Bunun çalışılan yeri sevmek,çalışma sistemine alışmak,oradaki çalışma arkadaşlarını tanımak gibi nedenleri vardır.Supervisorlarla arası iyi olan arkadaşlar genellikle uzun müddet boyunca aynı bölümde aynı yerde çalışırlardı.

Son olarak parkta bölümler arası çapraz geçiş de elbette ki mümkündür.Çapraz geçişden kastım bir ride operator'un food attendant olması gibi.Geçerli bir nedeniniz olduğu takdirde supervisorınızla konuşarak bu meseleyi halledebilirsiniz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ride da daha fazla kazanılabilineceğini duydum bizzat orda çalışmış danışmanımdan. ancak jegelskerdeg chicagodaki six flagste overtime olayı yok.ikinci biş bulmayı da aklından çıkar.konaklaman da tahminimce 350 dolardır. sen orda çok iyi eğlenebilirsin, chicagoya da 1 saat uzaklıkta bir yer ii de gezebilirsin ama para kazanamazsın bunu da aklından çıkarma
    Her ne söylersen söyle senin bildiğin, karşındakinin anladığı kadardır...
    Mevlana Celalleddin Rumi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@Dessertsun (Deniz Kaim) arkadaşımızdan kısa kısa Lake George Notları 5

""Konaklama""

** 2 tür konaklama seçeneği var.Parkın kendi yerinde ve Lake George'ta.Kızlar genelde parkın karşısındaki Marthas diye bir otel var,orada konaklıyorlar.Erkekler ise parkın biraz daha üst tarafında,Six Flagsin Otelinin arka tarafında Samoset denilen yerde konaklıyor.

---Marthas'ın içi,banyosu,suyu vs gayet iyi.Kliması var o yönden güzel.İçinde küçük yarım bir dolabı var,elbise asma yeri..Bildiğiniz motel gibi ama mutfağı ortak.Bunun dışında çamaşırhanesi var.Dezavantajı tek oda olması ve burada 3 kişi kalmak zorunda olmanız.Sorun yaşarsanız değiştirme imkanınız var.Fiyatını tam bilmiyorum ama erkeklerle aynı olsa gerek.Haftalık 65$..Mutfaklarda gaz ocağı , tencere vs bildiğiniz şeyler var.Çamaşırhane ile aynı yerde zaten.Temizlik açısından bazen iyi bazen karışık oluyor oradaki duruma göre değişiyor.

---Samoset.Yani erkeklerin kaldığı bölüm.Burası parka yürüyerek 6 ile 7-8 dk arasi nasıl yurudugunuze bagli,,,,benim pek ölcme sansim olmadi cunkü biz hep bisiklet ile park a 2-3 dakikada giderdik, ama gelirken 8 dk da gelirdik.Şimdi soracaksınız neden diye ? Giderken yokuş aşağı, dönerken yokuş yukarı gidiyorsunuz..Sebebi bu.Samoset, bildiğiniz dağ kulübeleri.2 odası var.Birarada banyo ve tuvaleti.Toplam 4 kişi kalıyorsunuz evin içinde.Banyo ve tuvalet ortak.Odaların durumu kulübeden kulübeye farklılık gösteriyor.Tahta olduğu için biraz sıcak olabiliyor ama bu yöndende güzel çünkü Lake George akşamları soğuk olabiliyor.Gündüz sıcak oluyor ama zaten evde değilsiniz.Bazısında halıfleks döşenmiş bazısında yok.. Her odada bir lavabo bulunuyor.Sadece banyo ve tuvalet ortak.Yine her odada yarım buzdolabı bulunuyor.Samoset'in fiyatıda 65$ dı. Onuda paychecklerinizden kesiyorlar.100 dolarda depositosu var onuda çıkış yaptıgınızda geri alıyorsunuz.

**Samoset ve Marthas'ta odaların içinde yada yakın civarda herhangi bir internet bağlantısı bulunmuyor.Ama ikisinin arasında bir otel var bazen açık oluyor neti.Ama bazen güvenlik kullandırmıyor.Bazı açık yerlerde girmemeniz gerekiyor çünkü.

Gelelim Lake George konaklamalarına.Bunlar 2'ye ayrılıyor.

-Lake George'a giderken yol üzerindeki yerler
    -Lake George civarı

Yol üzerindeki konaklamalar:Parka 1 yada 2 km uzaklıkta bir konaklama yeri mevcut.ismi King Harry.Fiyatı 50$. Samoset gibi bir yer.Lake George ile parkın tama arasında bir yer daha var baya bir güzel ismini hatırlamıyorum.Fiyatı 70 olması lazım.

Lake George Civarı:3-4 ayrı konaklama yeri mevcut.En popüleri WoodBine.80$.Motel gibi bir yer.Bazı yerlerinde 2 bazı yerlerinde 4 kişi kalıyorsunuz.Ama her yatakta 2 kişi yatıyor.İkiz yatak bunlar tabiki.Lake George'un tam merkezinde.Bunların dışında yine samoset ve marthass gibi bir çok yer var 75 dolar civarı değişiyor fiyatları.

Lake George'ta kalanlar,eğer six flags ve civarında çalışıyorlarsa.Ulaşım için Trolley diye bir araç var.Turistik bir araç.1 dolar binme.Yani git gel günde 2 dolar veriyorlar.bir de glenns fall diye bir yer var bazen orda kalanlar oluyor genelde orada ve tutuyorlar 4 er 5 6 sar kisi fiyati daha makul de olabliyor ama bunu yapanlar cok azdı.

Lake George & Parkta kalmanın avantaj ve dezavantajları:

Parka yakin olmanin avantaji ise kolay gitme gel imkani, daha fazla uyuyosun, servis bekle sorunu yok, isten cikince hemen evdesin.Dezavantajı ise ,aksamlari cani sikilabiliyor yapcak pek bisi omuyor sadece marthas a gidersin, diger yerlere gitmen icin taxi gerekiyor.

Lake George'ta kalmanın avantajı,Park civarına nazaran yapılabilecek bir sürü aktivitenin bulunması.Lake George insanın içini açıyor.Dezavantajları maddi açıdan biraz daha külfetli.Biraz pahalı ve dolmus parası veriyorsunuz işe gitmek için.yarım saat yada 1 saat onceden kalkmanız lazım.lake georta ise genelde sehir merkezinde cogu yerde internet ve wriless baglantii var.Hemde çok hızlı ama kalınan yerlerden çekmiyor.Çarşı içindeki parklara giderseniz bulursunuz yani yine dışarı çıkmak zorundasınız
    .

""Sosyal Aktiviteler""

Bu konuyuda Lake George civarı ve Park civarı olarak 2 ye ayırabiliriz.Bunun dısında 3. secenek olarak Glenns Fall'u verebiliriz.Glens Fall'dan başlayalım.

Glens Fall :

-Kütüphanede internete girebilirsiniz.
    -Bazen ufak çapta konserler oluyor onlara katılabilirsiniz.
    -Glens Fall'un hemen girişinde bir park alanı var .orda piknik, baseball, fruzbi, halk konserleri( dinletiler) ve ozelliklede futbol var.Bu gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.(Biz kolombiyalılarla 2 maç yaptık 2 sinide aldık )

Park Civarı :

-Herkesin en cok yaptigi aktivite diyebilirm buna, Wal-Mart adli alisveris marketine gitmek.Orda gezmek alışveriş yapmak.Yeni ürünlere bakmak.Parktan biraz uzak yürüyerek 15-20 dk sürebiliyor.Bisiklet yada taxi öneririm.
    -sonra parkin size verdigi kart ile civardaki eglence yerlerine bedava girmek ve burdaki sylerden bedeva yararlanmak.Bunlar bilardo , golf , go kart, lazerli silah ile savaş ( adını unuttum), paten kaymak vs gibi.Yalnız bunlara iş süreniz boyunca sadece 1 er kez bedava katılma hakkınız var.Zaten o kartları oraya gittikten 1 ay sonra alacaksınız.
    -WallMart'tan sonra en çok yapılan aktivite, erkeklerin Samosetten Marthasa gitmeleri yada tam tersinin olması.Sohbet için.Bazen karşılıklı partilerde yapılabiliyor.Genelde Marthasda 2 samosette 1 oluyor.Kolombiya partisi oluyor, türklerin partisi oluyor,singapurluların oluyor,rusların oluyor.Bazende doğum günü partileri...Genelde hemen hemen hergün kolombiyalılar parti veriyorlar.Sabaha kadar eğleniyorlar sonra 9 da işe gidiyorlardı.Çok şaşırtıcıydı.Bu partilerde o kadar cafcaflı değil yani.Biraz müzik, bazen içki , sohbet,oynama,ensturmanı olan arkadasın calması gibi şeyler.

Lake George Civarı :

-Eğlencenin en yoğun olduğu yer Lake George,Gerek gündüz gerekse gece.gunduz lake geroge civarinda gezinti yapabilirsiniz, genelde göl civarinda, havanin iyi oldugu zaman golde yuzebilir plajında guneşlenebilirsiniz.Birkaç müze var buraları gezebilirsiniz.
    -gol civari boyunca vapur gezileri var onlara katilabiliriniz, ( parkin veridigi bedava giris bunun icinde gecerli)
    -Parkta internete girebilirsiniz.
    Bunlar gündüz olanlardı.

-genelde aksam üstuleri genelde 2 haftada bir, gol kiyisndaki kucuk anfi tiyatroda halk konsrleri oluyor onları dinleyebilirsiniz.
    -Gece ise herhangi bir pub yada clubta eğlenebilirsiniz.Bazılarında giriş parası yok.cogun da var genelde, 4-6-10 dolar arasi cuma cumartesi olarak degisiyor
    -Canlı müziği olan barlarda var buralarada takılabilirsiniz.

Belli başlı Club ve Barlar :

**Dj`s Nite Club : Oranın en büyük club'i.Akşam 11-12 ye kadar dışarıda oturma kısmında canlı müzik oluyor.12 den 3-4 e kadar içeride disco.İçeriside baya bir büyük.Rahat ayakta 200-250 kişi alır.Genelde hiphop müzik ağırlıklı.Burayı hafta içi pek tavsiye etmem.Boş gibi geliyor insana.Haftasonu güzel ama.

**sonra buranin hemen ustunde de canli muzik var, buranin adini unuttum daha cok slow tarz var ve restoran bar seklinde bir yer.Genelde yaşlılara hitap ediyor.

**Bir de gol kenerinda bir yer var, ust kati restorant alti ise kucuk bir bar.Küçük ama eğlencesi nerdeyse dısarı tasıyor.Buradada canlı müzik var.

**Sonra Lake geroge un biraz daha yukari bolumlerinde 2 tane daha yer var buralarda nadiren canli muzik var genelde dj caliyor oralara gitmedigim icin bisi diyemicem.

Bunlar club tarzı barlardı.Birde Cafe tarzı barlar var. Bunlardan çok var.Genelde 5 yer var çok ünlü olan.canli muzik ler ise amerikan folk mzik, reggy, bob marley, Gypsyy kings gibi muzikler...

**Birde özel günler var.Bunlar perşembe cuma ve cumartesi.Cuma ve Cumartesi bildiğiniz gibi çoğu yer dolu olur.Ama perşembe gecesi en önemlisidir.O gece Amerikada perşembe geceleri Ladies Night diye geçer.lake geroge ta ise bu gece, saat 9:30 - 10:30 gibi 20-25 dakkalik havai fisek gosterisi olur, civardan bu gosteriyi seyretmek icin bir çok insan gelir akin akin , o gece tam bi karnaval gibi olur.Yaklaşık 1000 kişiyi geçer ziyaretçiler.Gölün kıyısından izlersiniz.golun icinden geminin ustunde atarlar göle, havai fişeklerin yansımalarını görürsünüz.Bu havanın kötü olmadığı her perşembe gerçekleştirilir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bilgiler çok ii fiorex.devamını bekliyoruz. çok kişinin duasını alıyosun valla ne diyim
    Mevlana Celalleddin Rumi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

aslında bilgileri veren "fiorex" degil "dessertsun ". ama yardımcı olan ve olmaya calısan herkese benden bi tskur cok guzel bilgiler.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Alıntı zubeyr86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında bilgileri veren "fiorex" degil "dessertsun ". ama yardımcı olan ve olmaya calısan herkese benden bi tskur cok guzel bilgiler.

@Dessertsun (Deniz Kaim) arkadaşımızdan kısa kısa Lake George Notları 5

Zaten belirtiyorum her topic başlığında O söylüyor ben derliyorum

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşlar lake georga 16sında kimler gidiyo?
    Mevlana Celalleddin Rumi

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben 15 haziranda yola çıkıyorum işe başlayış tarihim 18inde 1-2 gün nyc'de kalabilirim belki ya bişey sorcam işverenin sağladığı konaklamada kalmak mı zorundayız yoksa kendimiz ew bulabilirmiyiz?? six flags great escape'te

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

İşverenin sağladığı yerde kalmak zorunda değilsin ancak kalsan iyi olur.Zira hem fiyatı nispeten ucuz olacak hem de çalışacağın yere yakın olduğu için gidiş gelişin kolay olacak.Tabi ulaşım için hergün taksi ya da otobüse para vermen de gerekmeyecek.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ugur2041 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 15 haziranda yola çıkıyorum işe başlayış tarihim 18inde 1-2 gün nyc'de kalabilirim belki ya bişey sorcam işverenin sağladığı konaklamada kalmak mı zorundayız yoksa kendimiz ew bulabilirmiyiz?? six flags great escape'te
    benim bildiğim kadarıyla işveren konaklama sağlamıyor.sağladıkları var mı bilmiyorum ama benim konaklamamı kendi danışman şirketim ayarlayacak.iş sözleşmesinde gerekli şartlar yazar.

Bu arada yok mu 16sında giden yav. JFK dan lake george'a turkishwat
    moverlarıyla geçeceğiz. yok mu 16yla ilgilenen
    Mevlana Celalleddin Rumi

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Eğer işverenden kastınız Six Flags ise konaklama sağlıyorlar.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar bende lake georgeye gitcem inşallah. JFK dan lake george'a turkishwat moverlarıyla gitcek olsam ne kadara patlar bize? bilgisi olan varmı? biz 3 kişi olacagımız için araba kiralamayı dusunuyodum acıkcası. eger turkishwat moverlari daha uygun ve zahmetsiz olacaksa cok daha iyi olur bizim için..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı zubeyr86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bende lake georgeye gitcem inşallah. JFK dan lake george'a turkishwat moverlarıyla gitcek olsam ne kadara patlar bize? bilgisi olan varmı? biz 3 kişi olacagımız için araba kiralamayı dusunuyodum acıkcası. eger turkishwat moverlari daha uygun ve zahmetsiz olacaksa cok daha iyi olur bizim için..
    valla kardeş bildiğim kadarıyla 135 dolar.ama 3 kişi indirimi ne olur tam olarak ben de bilmiyorum.16 haziranda biz 2 kişi gidiyoruz.16sında gidiyorsanız eğer 5 kişi çok iyi bir indirimle gidebiliriz.
    Mevlana Celalleddin Rumi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@Dessertsun (Deniz Kaim) arkadaşımızdan kısa kısa Lake George notları 6

Parkta işinizi bitirme&ayrılma

**Eğer son paycheck'inizi almadan yani gunu gelmeden ya da gectikten sonra çıkarsanız,paranızı parkın kasa bölümünden alabiliyorsunuz.Gitme tarihinizi en az 1 ya da 2 hafta onceden belirtin yani gitme tarihi derken parktan ayrılmak istediginiz tarih demek istiyorum.illa ki gelmeden once imzaladiginiz mukaveledeki calisma tarihi o kadar onemli değil.Ondan öncede ayrılabilirsiniz,sonrada..ama isler bittikten sonra yani sezon yavasladiktan sonra ancak ayrilabilirsiniz,yoksa izin olmaz tabiki.(Gerekli bir mazeretiniz yoksa tabiki)Oda 1 Eylulle - 15 eylul e kadar ayrılabilirsiniz.Daha sonra zaten parkta kapanıyor.Sadece hafta sonları isterseniz çalışabiliyorsunuz.

Alışveriş

**Size tavsiyem alışverişinizin büyük bir çoğunluğunu ABD'den ayrılmadan önceki son 15 günde yapmanızdır.Buna örnek olarak büyük para gerektiren laptop,camera,fotoğraf makinesi gibi eşyaları örnek verebiliriz.Diğer küçük eşyaları gezi bölümünüzde de alabilirsiniz.

Lake George'ta nereden ne alabiliriz?

**Lake George'un içinde pek bir alışveriş merkezi bulamazsınız o yuzden ordan alisveris yapamasiniz.Genelde alışveriş kısmı park civarındaki outletlerde yer alıyor.

Glens Falls'a yakın olan yerler :

-WalMart :
    Ayakkabi, kozmetik-parfum, bazi elbiseler, mp3 palyer . I pot , harici hard disk, fotograf makinasi gibi seyler alabilirsiniz.
    Benim size tavsiyem WalMart'tan Kozmetik ürün , I pod ve birde bazı kampanyalı fotoğraf makinelerinden almanızdır.Ve tabiki hoşunuza giden giysileri de..WalMart parka 1.5 2 km mesafede yer alıyor.
    -
    O civarda Sears-Target ve bir çok dukkan ve magazaninda iç ice oldugu buyuk bir kare bina var.Yani hepsi bir binanın içinde.Burdan yine bir çok teknolojik malzeme ve giyim ürünleri bulabilirsiniz.Burda en çok giyim üzerinde durabilirsiniz ayakkabi gibi cunkü bir cok model var.Yine ailenize buradan hediyelik eşya alabilirsiniz.içinde yemek yeri felan da var orda da cok rahat hafta sonlari 3-4 ya da 5 saatinizi geçirebilirsiniz.Burasıda 3 km kadar mesafede..
    -
    Yine WalMart'tan aşağıya doğru giderken Staples var.Burda her türlü teknolojik eşya mevcut .Değişik çantalarda bulabilirsiniz.Laptop,fotoğraf makinesi felanda alabilirsiniz buradan.Özellikle harici hard diskler oldukca ucuz.Çeşitli Bilgisayar malzemeleri de aynı şekilde ucuz.

Bu staples ve WalMart'ın arasında bir çok irili ufaklı alışveriş merkezi ve restaurant mevcut.Off günlerinizde gezebilirsiniz.

Parkın Lake George' tarafındaki yerler :

** Asıl outletlerin olduğu yerler burası.Parka 2. 2.5 km ötede. Ama bayır yukarı gittiğiniz için yol uzunmuş gibi geliyor.Burda ise sağlı sollu 20 den fazla mağaza mevcut.Burada sadece giyim ve hediyelik eşya üzerine ürünler bulabilirsiniz.Diğer malzemeleri bulmak zor. Buradan tavsiyem ayakkabı ve elbiseler.Özellikle ayakkabılar bazen kampanya dahilinde çok ucuz olabiliyorlar.

ÖNEMLİ NOT : Alışveriş için oraya gider gitmez aceleci davranmayın.Çokta geç kalmayın.Eğer aceleci davranırsanız kampanyalardan yararlanamazsınız.Çok geç kalırsanız istediğiniz ürünü alamazsınız.Bir yerde gördüğünüz ürünün fiyatını ve yerini aklınızda tutun.Zaman geçtikçe oralara gitme fırsatınız zaten çok olacak.Bazen kampanyalar oluyor fiyatlar düşebiliyor.Yada daha çok isteyeceğiniz farklı yeni ürünler gelebiliyor.Heryeri gezmeden buldugunuzu hemen almayın demek istiyorum.Bazen üstünde yazar zaten alacağınız ürünün kampanyada olduğu.O zaman uygun görürseniz hemen alın derim.Yoksa kampanya biter yada talep çoğalır ve fiyatı artar.Fazla geç kalmayın dediğim gibi çünkü geçen sene ordaki türkler walmarttaki staplestaki ürünleri bitirdi diyebilirim .Kısacası lake georgetaki işinizi bitirmeden 1 yada 2 hafta once alısverıslerınızı tamamlayın.

İnternetten alışveriş ile normal alışveriş arasında ne fark var?

Benim size önerim büyük malzemeleri internetten almanızdır.(Pc,Camera vs).İnternetten nasıl ürün alınacağını kredi kartı kısmında belirtmiş ve siteleride yazmıstık.(Amazon.com , ebay.com gibi).İnternetteki alışverişlerinizde 50-150 dolar arası kazanç sağlama imkanınız var.Hemde istediğinizden daha yüksek modelli ürünleri alma fırsatınız var.Özellikle laptop alacaklar, alacakları ürünün özelliklerini netten kendileri belirleme şanslarına sahipler.Girip bakarsanız markaların sitelerine "Customize" gibi bölümleri mevcut.Oradan seçebilirsiniz.Ayrıca internetten kutusu açılmış ama nerdeyse hiç kullanılmamıs ürünleri ucuza alma imkanınız var.(Küçükte olsa alacağınız ürünün bozuk çıkma ihtimali var).İnternetten alışveriş düşünüyorsanız, Lake George'dan ayrılmadan 15 gun - 1 ay once yapın derim.Geri göndermesi felan olmaması için.Netten alışveriş yaparken ürünün özeliliklerini iyice okuyun.Ordaki resimlere aldanmayın.yan ürünler olabiliyor.

ABD'den ayrılmadan önceki alışverişler

**ABD'den ayrılmadan önce muhtemelen gezi donemınde bulunacaksınız.Size tavsiyem o zamana alışveriş bırakmamanızdır.Gözünüze takılan küçük hediyelik eşyalar yada giyim ürünleri olabilir onları yine almakta serbestsiniz Zaten gideceğiniz yerlerde de aynı mağazalar var ve fiyatlarda pek fark yok.Ama tabiki çeşitlilik yönünden farklılık olabilir.

Lake George'dan ayrılırken..

**Debit yada kredi kartı olarak kullandığınız kartı kapattırıyorsunuz.Yani hesabınızı kapatmış oluyorsunuz.

**Kaldığınız yerden depozitonuzu da almayı unutmayın ( depozito ödeyenler için)

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

kardeşim ilgin alakan ve takiplerin için çok teşekkür ederim. ve tekrardan denize de slmlarımı ve teşekkürlerimi iletirsen sevinirim
    Mevlana Celalleddin Rumi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bende ny sixflags a gıdıorum 20 hazıran tabı uygun olursa yakın tarıhlerde gıden varmıı?
    Konu safira_rafet tarafından (03-06-2008 Saat 11:07 PM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı safira_rafet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende ny sixflags a gıdıorum 19 hazıran tabı uygun olursa yakın tarıhlerde gıden varmıı?
    kardeş 16sında beraber geçelimuymuyo mu 16 haziran sana?
    Mevlana Celalleddin Rumi

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question Hem soru Hem Cevap

ben ayın 18inde yola çıkıcam ama akşam 8 gıbı orda olacagım için büyük ihtimalle ertesi gün sabah yola koyulucam var mı ayın 18inde yola çıkan istanbuldan

bu arada bir kaç soruda ben sormak istiyorum

ben eylülün 24üne dönüş için bilet aldım ayın 15inde park kapanıyor diye yazmışsınız o arada ne yapabilirim ve bize tahsis edilen evlerde bir süre daha kalabilir miyim?

2 tane seçenek söylendi para kazanabilecegimiz pizzacılık 5.sektör

bu konuda tam bilgisi olan bir kıyaslama yapabilir mi?

laptop götürmek oraya ne kadar mantıklı olur bana human resourcenın yolladıgı bilgilerde wireless var ama sizler yok diyorsunuz

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı ReFReF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben ayın 18inde yola çıkıcam ama akşam 8 gıbı orda olacagım için büyük ihtimalle ertesi gün sabah yola koyulucam var mı ayın 18inde yola çıkan istanbuldan

bu arada bir kaç soruda ben sormak istiyorum

ben eylülün 24üne dönüş için bilet aldım ayın 15inde park kapanıyor diye yazmışsınız o arada ne yapabilirim ve bize tahsis edilen evlerde bir süre daha kalabilir miyim?

2 tane seçenek söylendi para kazanabilecegimiz pizzacılık 5.sektör

bu konuda tam bilgisi olan bir kıyaslama yapabilir mi?

laptop götürmek oraya ne kadar mantıklı olur bana human resourcenın yolladıgı bilgilerde wireless var ama sizler yok diyorsunuz

havalimanında 24 saat karşılama ve transfer hizmeti vereceğiz bilgin olsun!

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question

Alıntı fatih255 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    havalimanında 24 saat karşılama ve transfer hizmeti vereceğiz bilgin olsun!
    ücret ne kadar olucak km bilmedigim için fiyat aralığına bakamadım.

birde su var ben akşam indim tek beni mi alıp götüreceksiniz

gece lake georgeda olucam nasıl olucak peki yerleşim filan?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

şimdi şöyle konaklama iş verenim konaklamayı saglıyor ama 20:00'da indim
    4 saat yol 24:00'de ordayız gece kabul etmelerinden ziyade muhattap bulabilecek miyim o düşündürüyor. Şöyle söyleyeyim size bu tarihte o yöne doğru talep geldi mi?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@Dessertsun (Deniz Kaim) arkadaşımızdan Lake George Fotoğrafları

Daha fazla lake george fotoğrafını aşağıdan indirebilirsiniz..

Foto adedi = 56

http://rapidshare.com/files/12201049..._305_.rar.html
    Konu Fiorex tarafından (13-06-2008 Saat 12:21 AM ) değiştirilmiştir.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

melihcim resimler için teşekkürler.idonunkiler kadar iç açıcı olmasa da güzel resimler
    Mevlana Celalleddin Rumi

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

slm arkadadaşlar, bende lake george a gitcem egr vizeyi alırsam , uçak biletinide ayarlarsam, haftaya belli olcak yani.. 20 si ile 23 haziran arası gitmeyi düşünüyorum, var mı giden o tarihte?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

barıs henuz kesın olmasada 15 yada 16 hazıranda gidiyorum lake georgeye yarın yani cumartesi netleşcek henuz biletim yok yanı umarım aynı tarıhlerde gideriz.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

resimler super ya doğayla iç içe tam kafa dinleme yeri aslında

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

2009 icin lake george u dusunen arkadaslara birkac aciklama yapayim..

-Lake george ufak guzel sirin bir tatil kasabasi.
    -Parkta calisacaksaniz guzel vakit gecirebilir; overtime alabilirsiniz. buda en azindan bir sezonda 3000-4000 arasi yapmanizi saglayacaktir.
    -Egerki Hotel islerinde calisirsaniz.. en iyi parayi hoteldeki lifeguardlar aliyordu.bu kiyaslamanin icinde parkta calisanlarda var. 600 dolar paycheck alan kisiler var. ama olurda housekeeping gibi illet bir isi secerseniz. 9 haftada; haftada 2 gun dayoff la alabileceginiz en yuksek paycheck 270 dolardir.12 hafta calisacaginizi dusunursek geriye kalan 3 haftada 3 er gun dayoff verecekler buda 190 dolar gibi komik bir rakam yapacak haftada..tabiki bunun ulasim masraflarida var. gunde 2 dolar trolleye vereceksiniz ve yemek paralarinida unutmayin..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)