Arkadaşlar memleketimizin ekonomisi ne enflasyona ne de özelleştirme politikalarına endeksli. Maalesef vatandaşımızın bilgisizliğinden yararlanan "bütün" politikacılarımız enflasyonun üzerinden vatandaşın gözünü boyama yoluna gidiyorlar. Yurt dışında enflasyon canavarı diye bir tabir yok, bi bize özel bu canavar.
Lakin kimse 2002 den 2010 a alım gücü ne oldu, vatandaş 2002 de asgari maaşla kaç ekmek alabiliyordu şimdi o devamlı dile getirilen zamlı asgari maaşla kaç ekmek alınıyor bilmiyor. O yüzden teğet mi geçti, penguenin karikatüründe ki gibi sokup çıkarıp mı geçti bilemeyiz. Ki işsizlik oranları % 17leri gördü. Yazık değil mi o kadar adama. Yapmayalım.
Ve ayrıca özelleştirme politikalarımızda çok yanlış. Petkim Türkiyeye plastiği dağıtan şirkettir nasıl zarar eder, limanların zarar etmesi mümkün mü ? Yapılan özelleştirmeler tamamen kontrolsüz yapılmış, etrafa dağıtılan devlet kitleridir.
Şimdi gitmek isteyip de tutuştuğumuz, kapitalizmin kalesi, Amerika da bile limanların çoğu devletin elindedir. 2 sene evvel araplar talip oldu analarından doğduklarına pişman ettiler milletçe. Medyasından amerikalısına.
Buyrun haberi de burada;
http://www.tumgazeteler.com/?a=1386031
Ne yazık ki bizim milletimiz kolay kandırılıyor. Liberalizm iyi, devletçilik kötü diye diye verdiler gazı. Enflasyon diye ütülediler kafasını milletin. Asıl mevzuyu göremedi halkımız.
Devlet en büyük özel sektördür. sınırsız üretim sınırsız pazarlama kabiliyeti vardır. Yapılan özelleştirmelerde göz ardı edilen kamu maliyesi mevzularına da girerim ama uzatmaya gerek yok. Yapılanlar kamu vicdanı gözardı edilerek, üstünkörü elden çıkartma faaliyetleridir. Zamanında bir milletvekilinin söylediği Tekel örneği süper bi örnektir. Alan kişi 1 sene geçmeden 600 milyon dolar fazlasına başkasına satmıştır. Vs vs.
Ekonomi çok dallı budaklıdır. Yunanistanda sanayi namına bir tek şey yoktur.
Sadece turizmden geçinir, sırtını AB ye dayarsan gün gelir düşer böyle de kaseyi çatlatırsın. Bunu ben 1. sınıftayken söylemiştim. Beni de Başbakan yapar mısınız ?

Bookmarks