Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 113 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Busch Gardens Türklere kapılarını kapattı!

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@Sincili arkadaşımın iğnelemesi üzerine hemen görüşlerimi ve yaşadıklarımı açıklayayım. Öncelikle benim bulunduğum yerde abartısız 150+ Türk arkadaş bulunuyordu. Bunların tam 28'ini daha oraya gitmeden önce net üzerinden tanıyordum. Oraya gidince kaynaşıp fikir alışverişi yapmakta kolay oldu doğal olarak. DüşÃ¼nürmüsün kalabalık bir grupla karşılaşıyorsun, hiç tanımıyorsun.... Tek ortak yanınız aynı dili konuşuyor olmanız. Bu insanlar yanlış şeyler yapıyorlar elbet. Ben sana şimdi bir soru sormak istiyorum. Sen Türkiye'de sokakta gördüğün, hiç tanımadığın ancak aynı dili konuştuğun kaç kişiyi yanlış hareketlerinden dolayı uyardın? Eğer uyarmadım ve uyarmadığım için eleştirmeye hakkım yok diyorsan, bu onların yaptıklarını es geçtiğin anlamına gelir. Ancak bu durum ,sosyal paylaşım ağlarında insanların yanlışlarını görmelerini sağlamak adına yapacağın eleştirilerin önüne bir blok koyamaz. Bırak benim Forum Yöneticiliğimi. benim yöneticiliğim sadece forumun düzeniyle alakalı. Fikirlerimi bir güruh adına değil şahsım adına aktarıyorum foruma. Kendi adıma yapılması gereken bütün uyarıları tanıdığım kişilere yaptım ve onlarında tanıdıkları kişileri uyarmalarını istedim. Ancak büyük bir topluluğu idare etmek, uyarmak senin dediğin gibi kolay değil cidden. Siz 20 kişiymişsiniz. Sayı arttıkça bağlılık azalır.. Bağlılık azaldıkça... Özgürlük çoğalır.. Özgürlük çoğaldıkça azgınlık artar.. Ben senin tabir ettiğin tarzda insanları da gördüm ama yüzdeye vurmak gerekirse %5'i geçmiyordu.
    Burada bildiklerimizi yazacağız ki insanlar bilinçlensin. Belki şu satırları okuyan bir arkadaş bile kendine şimdiden çeki düzen vermeye başlayacak... Güzel olmaz mı? Ne dersin?

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı anton Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @sıncılı burası forum bır cok kısı gelıyor buraya ve gıttıklerınde bır cok kısyle tanısıp temsa gecıyorlar bunları soyluyoruzkı en azından bu konuda bılınclı darvarnıp arkadsını cevresını boyle seyelrden koruyabılmesıdr kendını elstırmeyı bılıceksın bır cok kısı aynı seyı soyluyorsa bır bıldıgımız vardır herlade yoksa kendımızı durduk yerde asagılayacak degılız senına rkadas cevren ıyı olabılır ancak turkelr hakkında kotu ızlenım bırak gelenler var amacımız bunların yasanmaması
    uyarmak önemli tabikide uyaralım insanlar orada bizi yanlış tanıtmasınlar kımsenın ıyı nıyetınden suphem yok
    ama
    biz şöyle rezil olduk böyle rezil olduk aman bu insanlar ne muhtesem onlara verebılecegımız bırsey yok onlardan ne alırsak kardır demek bence yanlış her zaman heryerde kendımızı asagılamak baska mılletlerı yuceltmek hosmuza gıdıyomus gıbı sankı sankı bız aynı mılletten degılmısız gıbı bu dusunce tarzını bu yaklasımı anlayamıyorum ınsanları uyaralım yapmasınlar ama kendımızı yerın dıbıne batırarak degıl bı yandan yerın dıbıne batıracaksınız bı yandan da ovdugunuz yabancılar gıbı sagduyu bekleyeceksınız burada bır paradoks var bence....

neyse madem kımse benım gıbı dusunmuyor bu kadar ınsan yanılıyor olamaz dıye dusunyorum bende sızın fıkrınızın ve yaklaşımınızın dogru oldugunu kabul edıp bu konuyu noktalıyorum ...!!!

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Iyide belki sorun Turk ogrencilerden kaynaklanmiyordur.Baska birsey de olabilir.BG de calisma kosullari iyi,oturduklari yerler iyi,ulasimlari felan var belki sorun baska yerdedir.
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Konu biraz kaydı tabiki yine. Busch Gardens'ta neler dönüp bittiğinden net olarak henuz haberimiz yok. Bu eleştirilerimizde orada yaşananlar üzerine değil elbette.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Sincili arkadaşımın iğnelemesi üzerine hemen görüşlerimi ve yaşadıklarımı açıklayayım. Öncelikle benim bulunduğum yerde abartısız 150+ Türk arkadaş bulunuyordu. Bunların tam 28'ini daha oraya gitmeden önce net üzerinden tanıyordum. Oraya gidince kaynaşıp fikir alışverişi yapmakta kolay oldu doğal olarak. Düşünürmüsün kalabalık bir grupla karşılaşıyorsun, hiç tanımıyorsun.... Tek ortak yanınız aynı dili konuşuyor olmanız. Bu insanlar yanlış şeyler yapıyorlar elbet. Ben sana şimdi bir soru sormak istiyorum. Sen Türkiye'de sokakta gördüğün, hiç tanımadığın ancak aynı dili konuştuğun kaç kişiyi yanlış hareketlerinden dolayı uyardın? Eğer uyarmadım ve uyarmadığım için eleştirmeye hakkım yok diyorsan, bu onların yaptıklarını es geçtiğin anlamına gelir. Ancak bu durum ,sosyal paylaşım ağlarında insanların yanlışlarını görmelerini sağlamak adına yapacağın eleştirilerin önüne bir blok koyamaz. Bırak benim Forum Yöneticiliğimi. benim yöneticiliğim sadece forumun düzeniyle alakalı. Fikirlerimi bir güruh adına değil şahsım adına aktarıyorum foruma. Kendi adıma yapılması gereken bütün uyarıları tanıdığım kişilere yaptım ve onlarında tanıdıkları kişileri uyarmalarını istedim. Ancak büyük bir topluluğu idare etmek, uyarmak senin dediğin gibi kolay değil cidden. Siz 20 kişiymişsiniz. Sayı arttıkça bağlılık azalır.. Bağlılık azaldıkça... Özgürlük çoğalır.. Özgürlük çoğaldıkça azgınlık artar.. Ben senin tabir ettiğin tarzda insanları da gördüm ama yüzdeye vurmak gerekirse %5'i geçmiyordu.
    Burada bildiklerimizi yazacağız ki insanlar bilinçlensin. Belki şu satırları okuyan bir arkadaş bile kendine şimdiden çeki düzen vermeye başlayacak... Güzel olmaz mı? Ne dersin?
    ben forumda benimle aynı fikirde tek bir kişi bile göremediğim için yanlış bir yaklaşımda ve düşüncede oldugumu varsayıyorum ve söylediklerinizde haklı oldugunuzu kabul ediyorum konuyu bu kadar uzattıgım içinde özür dilerim bu vesileyle bu yazıları okuyanlara katkımız olduysa ne ala bosa yazmadık demektir...!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı sincili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyarmak önemli tabikide uyaralım insanlar orada bizi yanlış tanıtmasınlar kımsenın ıyı nıyetınden suphem yok
    ama
    biz şöyle rezil olduk böyle rezil olduk aman bu insanlar ne muhtesem onlara verebılecegımız bırsey yok onlardan ne alırsak kardır demek bence yanlış her zaman heryerde kendımızı asagılamak baska mılletlerı yuceltmek hosmuza gıdıyomus gıbı sankı sankı bız aynı mılletten degılmısız gıbı bu dusunce tarzını bu yaklasımı anlayamıyorum ınsanları uyaralım yapmasınlar ama kendımızı yerın dıbıne batırarak degıl bı yandan yerın dıbıne batıracaksınız bı yandan da ovdugunuz yabancılar gıbı sagduyu bekleyeceksınız burada bır paradoks var bence....

neyse madem kımse benım gıbı dusunmuyor bu kadar ınsan yanılıyor olamaz dıye dusunyorum bende sızın fıkrınızın ve yaklaşımınızın dogru oldugunu kabul edıp bu konuyu noktalıyorum ...!!!
    Sen konuyu kapatmadan once tekrar soyluyorum amacımız kımseyı asagılamak degıl onlardan ogrenıcegmız cok sey var orası acık burda kasettıkelrım ınsalra karsı olan saygıları davranısları bu konudada onlara acıkcası vaaz verıcek durumda degılız cabalarımız bunun ıcın yazdıgım tek kelıme abartı degıldı ıstersen sen bartıya kacma yazdıkalrını okuyanlar burda turk mılletını karalıyorz sanıcaklar yanlıs yapanalr oluyor ve soyluyorz hepsı bu
    Better late than never

ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

@Fiorex
    Biz Turkuz Abiiiiii, Unutmaaa!! bunu bana senin yanlis soyledigin seyleri yapan turk ogrenciler soylemisti...

kolaylikla herkesin wat'a katila bilmesi en buyuk sorun! bence.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@Roma,
    Bana sevgili Niyazi'ye @destingirl'ün yazdığı mesajı hatırlattın birden.

Alıntı destingirl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya ne diye herkesi alırlar bu abd ye anlamam...o ortalama ile senin ne işin var...bu ortalamayı hatta 2.50 ye çıkarmalılar...kaliteyi düşÃ¼rüyosunuz sonra her yerde olduğu gibi amele kaynıyor ortalık...biraz da eksik kalın yaa..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

destingirl hakli da ola biler, ancak not ortalamasina baglamak dogru olmaz..
    wattan once secim turu ola bilir mesela.
    Şirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

sitede busch gardensa gitmis yokmu hic, sorsa birilerine yada ciee ye turk ogrenciler aliniyormu diye sorsak cvp verirlermi acaba ?
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Kesinlikle iptal edildiği bilgisi geldi ancak henüz ayrıntılı bilgiler ulaşmış değil.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Busch Gardensa bende iş başvurusunda bulunmuştum ordayken ama konuştuğum insan kaynakları müdürü direk kestirip atmıştı, eleman ihtiyacımız yok diye. Bilmiyorum belki yazın ortalarından sonra alınan bir karar olabilir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

yazılanları okudum ve bi iki şeyde ben söylemek isterim. öncelikle
    @sincili
    sen olaya direk '' hepiniz türkleri aşağılıyosunuz '' a getirdiğin için tabii ki herkes seninle aynı fikirde değil..şimdi eğri oturup doğru konuşalım ki birçok öğrenci burda aile baskısı altında, hiçbirşey yapamazken orda bir anda kendi özgürlüğünün farkına varıyor ve bu da bazı yanlışlar yapmalarına sebep veriyor. mesela burda hiç içki içmeyen adam orda alkolik oluyor ve bildiğimiz gibi şişede durduğu gibi durmuyo.. ayrıca demişsin ''zenciler'' tarafından eziliyordum diye..herkes biliyor ki siyah insanlardan herkes çekinir..sebep onlardada bi kaç grubun yaptığı olaylar...bu nedenle ufak bi kasabada 3-4 türk ün davranışlarını orda tüm ülkeye mal ediyorlar..anlatılmak istenen bu...
    @anton
    seninle aynı yerde çalıştık, ben açıkçası çok abartı bi olay görmedim..ya sen? fakat tabii ki başka şehirlere gittiğimizde bağırarak konuşmalar, dengesiz hal ve tavırlarla karşılaştık..
    @fiorex
    kesinlikle katılıyorum..acilen insanlara bunları iletmemiz lazım..çoğu avrupa ülkesinde bildiğiniz üzere Türk olduğunuzu duyunca kaçarlar..bizzat benim başıma geldi..

edit: bu sene kaldığımız otelin lobisinde mikrodalgayı leş gibi bırakan, yediği yemeklerin çöplerini masaların üzerinde bırakan, pisliğini temizlemeyen kişilere de selamımı iletiyorum..pardon anton
    Konu CaMuR tarafından (06-02-2010 Saat 03:12 AM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

onlar eleman ihtiyaclarini zaten cok onceden fazlasiyla gideriyorlar.mesela birkac gun sonra amerikada yasayan calisanlari almaya baslayacaklar.BG martta aciliyor tekrar.tam emin degilim.bu arada disardan gelecek ogrenci sayilarida belli oluyor ona gore kendilerini ayarliyorlar.ikincisi, disardan tanimadigi ogrenciyi almiyorlar.senin onlarla bir sozlesmen yok,bilmiyorlarda disardan basvurani haliyle kabul etmiyorlar.adamlar cok profesyonel calisiliyorlardi.calisanlara ve musterilere cok dikkatliler.simdiye kadar iki kere kaza olmus sanirim.birisinde birisinin kafaya kus carpmis costerda.aklima hep son durak filmi geliyor oraya gidince
    Peki.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onlar eleman ihtiyaclarini zaten cok onceden fazlasiyla gideriyorlar.mesela birkac gun sonra amerikada yasayan calisanlari almaya baslayacaklar.BG martta aciliyor tekrar.tam emin degilim.bu arada disardan gelecek ogrenci sayilarida belli oluyor ona gore kendilerini ayarliyorlar.ikincisi, disardan tanimadigi ogrenciyi almiyorlar.senin onlarla bir sozlesmen yok,bilmiyorlarda disardan basvurani haliyle kabul etmiyorlar.adamlar cok profesyonel calisiliyorlardi.calisanlara ve musterilere cok dikkatliler.simdiye kadar iki kere kaza olmus sanirim.birisinde birisinin kafaya kus carpmis costerda.aklima hep son durak filmi geliyor oraya gidince
    Haklı olabilirsin, onunla bir alakası olmayabilir bizim olayı direk kestirip atması. Ama biz biraz duygusaldık, işler kötü, para yok, çalışamıyoruz, kazanamıyoruz... İnsan bir dinler en azından

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bu arada abisi busch gardens'da çalışan bir arkadaşa sordum bakalım olayın aslı nedir diye. Cevap verirse iletirim.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

profesyonel olmak bu yani, seni ve senin gibileri dinlerlerse olamazlar birde seni almis olsalardi araci sirketle felanda konusmalari ,kagit isleri felan olacakti.birmilyon neden var seni almamalari icin
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Amerikada dikkatli olmak lazim, ermeniler herkese turklerin nasil vahsi bir millet oldugunu anlatiyorlar. Turklerin 1 numarali dusmani ermeniler!
    Şirket Seçim Yönergesi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Roma şu girişinle birlikte bu konu hit patlaması yaşar. Demedi deme Şahin Konu nerden nereye geldi yahu ..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

busch gardensa turk ogrencilerin alinmamasinin nedeninin bu oldugunu kastediyor olabilir

t h e f o r g o t t e n :S:S:S
    Peki.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Roma şu girişinle birlikte bu konu hit patlaması yaşar. Demedi deme Şahin Konu nerden nereye geldi yahu ..
    benim gördüğüm kadarıylada konular oyle yada boyle bı sekılde hep dagılıyor acaba diyorum bi tane sabit "oraya yazamadım buraya yazdım" başlıklı konu acsakta herkes farklı seylerı orada tartıssa konularında butunlugu bozulmasa

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Busch Garden'sa telefon açtım da kapalıymış bu saatte Yarın arayıp sorarım bakalım bir şey diyecekler mi

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

bush gardens olayı ne oldu kesın bılgıye ulaşan oldu mu havada kaldı konu bole o yuzden sordum ???

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

gecen yil kac turk ogrencisi busch gardense gitti, bilen varmi?
    Şirket Seçim Yönergesi

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bush gardens olayı ne oldu kesın bılgıye ulaşan oldu mu havada kaldı konu bole o yuzden sordum ???
    Dostum ben c.tesi günü tekrar aradım ama insan kaynaklarından açan olmadı. Yarın bir daha denerim

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

sayisini bilmemde bayagi bir Turk ogrenci calisiyordu
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Countries that have been represented through our international work programs include: Belarus, Bulgaria, Brazil, Czech Republic, England, France, Ghana, Ireland, Japan, Lithuania, Micronesia, Poland, Puerto Rico, Russia, Slovakia, Spain, Taiwan, Thailand, plus several more.

Busch Gardens'ta böyle bir bilgilendirme notu var ancak parkın büyük bir bölümünü oluşturan türkler listede yer almıyor. plus several more diye bir not da düşÃ¼lmüş gerçi ama bunların hangi ülkeleri kapsadığı bilinmez.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

yillar once bende HERSHEY EGLENCE PARKINDA CAISMISTIM, cikolataci ,,o senden sorna bi daha turk ogrenci almadilar hahahahahhaahhahaahha

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

bugün iki firmadan aldığım bilgi ,
    oraya giden türklerin taşkın ve gereksiz davranışları(imiş).

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı n3co_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün iki firmadan aldığım bilgi ,
    oraya giden türklerin taşkın ve gereksiz davranışları(imiş).
    mesela 2007 de lagoonpark a 5-6 Turk gitmis. diger ulkelerden gelenlerden (ozellikle ruslardan) cok sikayetci olduklari icin ve Turkler den cok memnun olduklari icin 2008 de 60 in ustunde Turk vardi en cok Turk vardi watci lar icinde. ve bu olay bu sekilde devam ediyor... gidenler daha dikkatli olsun da busch gardens gibi diger isyerleri de Turkler e kapanmasin...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)