Arkadaşlar neden hep aynı tartışma yıllardır sürüp gidiyor ve tekrarlanıyor anlamıyorum.Bir kişi bir mal yada hizmet almak isterse piyasada alacağı malı yada hizmeti sunan firmaları gezmekle yükümlüdür.Her kim ki ilk gittiği firmaya başvuru yapar o zaman kişi zaten o firmanın kurallarını kabul etmiş olur.Piyasada hiçbir ticari kuruluş yoktur ki müşterisine zorla mal satmaya çalışsın ve zorla satacağı mal yada hizmetle ilgili sözleşme imzalatsın.Kişi kendisi kendi isteği ile imzalamıyor mu sözleşmeyi?Beğenmediğin bir madde varsa sorsun açıklatsın firmaya ve daha önemlisi araştırsın o sözleşmenin bağlayıcılığı nedir ne konuda kendisini ve firmasını bağlıyor.Eğer bu durum hoşuna gitmiyor ise imzalamazsın ve kayıt olmazsın o firmaya araştırır ve başka bir firmaya kayıt olursun olur biter.Ama sen önüne gelen sözleşmeyi okumak yerine satıcının sana söylediği sözlere inanarak imzalarsan sözleşmeyi o zaman ağlamak yerine yaptığın aptallıktan dolayı kendine kızman ve durumdan ders çıkarman gerekir.
Araştırırsanız vize reddinde yapamadığı iş için ücret kesintisi yapmayan ve bu durumu açık açık sözleşmesine koyan,karşılama sağlıyorsa bunun şartlarını sözleşmesine koyan,eğer iş garantisi veremiyorsa bunuda sözleşmesine koyan ve gelen öğrencilere açıkca söyleyen firmalar var.Araştıran kesinlikle bulacaktır.Bu forumda kaç kişi listedeki firmaların yüzde ellisi ile görüştüm diyebilir?Bakın tamamı demedim %50 si dedim.Bu rakam bile bence yüksek 3-5 isim yapmış ve reklama para ayırmış firmayı ziyaret edip kayıt yaptırılıyor sonra orda burda ağlanıyor yok ya!
Neyse çok uzun oldu okuyanlar biraz üzerinde düşünürse anlayabilirler asıl yanlışın kimde olduğunu.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks