Work and Travel
Toplam 112 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hangi Şirket Ne Kadar Öğrenci Gönderdi. Konsoloslukdan Resmi Rakamlar

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Onemli olan kisi sayisi/memnuniyet oranidir arkadaslar. Cok ogrenci gonderen firma iyi diye bir kaide yok.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onemli olan kisi sayisi/memnuniyet oranidir arkadaslar. Cok ogrenci gonderen firma iyi diye bir kaide yok.
    Bkz. Global Vizyon

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya arkadaslar bir şey soracağım bu sene ilk defa gideceğim ve açıkcası şirketimi ucuz diye sectim ve arkadaslar bir takım sorunlardan bahsediyolar bence bütün şirketler aynı şeyi yapıyo işi ve konaklıyacagın yeri ayarlıyor gerisi sana ve işverene kalmış bir şey bence.. şirket daha ne yapabilir?ya da bahsettiğiniz sorunlar nelerdir örnek verirseniz iyi olur..bir insan neden şirketinden memnun kalmaz?

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya arkadaslar bir şey soracağım bu sene ilk defa gideceğim ve açıkcası şirketimi ucuz diye sectim ve arkadaslar bir takım sorunlardan bahsediyolar bence bütün şirketler aynı şeyi yapıyo işi ve konaklıyacagın yeri ayarlıyor gerisi sana ve işverene kalmış bir şey bence.. şirket daha ne yapabilir?ya da bahsettiğiniz sorunlar nelerdir örnek verirseniz iyi olur..bir insan neden şirketinden memnun kalmaz?
    arkadaşım şirketini ucuz diye seçtin ürün yada hizmet alırken değerlendirilen kriterlerden biridir "UCUZLUK". Şirketinin sana verdiği hizmetleri diğer şirketlerin verdiği hizmetlerle kıyaslayarak şirketin "UCUZ" mu değil mi? öğrenebilirsin. Şirket değerlendirirken dikkate alınacak kaidelerden aklıma gelen bir kaçını yazayım.

1- Şirketin güvenilir mi? Şirketinin geçmişi nasıl?
    2- Gönderdiği öğrencilerle iletişime geçtin mi? Problem yaşayanlar var mı? Varsa problem öğrenciden mi kaynaklanmış şirketden mi?
    3- Şirketin seninle gerçekten ilgileniyor mu? Yeri geldiğinde başın sıkıştığında ilgilenecek mi? Yoksa ulaşılmazı mı oynayacak.
    4- Havalaanından karşılanacak mısın?
    5- Vize reddinde verdiğin program ücretinin tamamını geri veriyor mu?
    6- Çalışanları yeterince bilgili mi?
    7- ABD de çalıştığı sponsorları kim, kimlerle iş yapıyor?
    8- ABD deki sana sunduğu iş imkanları ne kadar kaliteli?
    9- Alacağın vergi iadesinin yüzde kaçını alabiliyor, kestiği komisyon varsa ne kadar?
    10- Uçak biletinde sana ne kadar yardımcı oluyor?

Şu anda aklıma gelen bunlar bu kriterleri çoğaltabiliriz ve senin "UCUZ" dediğin bu hizmetleri veriyorsa yada daha fazlasını veriyorsa "UCUZ" dur.

Saygılarımla...
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı beysincda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

[sıze="3"]arkadaşım şirketini ucuz diye seçtin ürün yada hizmet alırken değerlendirilen kriterlerden biridir "ucuzluk". şirketinin sana verdiği hizmetleri diğer şirketlerin verdiği hizmetlerle kıyaslayarak şirketin "ucuz" mu değil mi? öğrenebilirsin. şirket değerlendirirken dikkate alınacak kaidelerden aklıma gelen bir kaçını yazayım.

1- şirketin güvenilir mi? şirketinin geçmişi nasıl?
    2- gönderdiği öğrencilerle iletişime geçtin mi? Problem yaşayanlar var mı? Varsa problem öğrenciden mi kaynaklanmış şirketden mi?
    3- şirketin seninle gerçekten ilgileniyor mu? Yeri geldiğinde başın sıkıştığında ilgilenecek mi? Yoksa ulaşılmazı mı oynayacak.
    4- havalaanından karşılanacak mısın?
    5- vize reddinde verdiğin program ücretinin tamamını geri veriyor mu?
    6- çalışanları yeterince bilgili mi?
    7- abd de çalıştığı sponsorları kim, kimlerle iş yapıyor?
    8- abd deki sana sunduğu iş imkanları ne kadar kaliteli?
    9- alacağın vergi iadesinin yüzde kaçını alabiliyor, kestiği komisyon varsa ne kadar?
    10- uçak biletinde sana ne kadar yardımcı oluyor?

şu anda aklıma gelen bunlar bu kriterleri çoğaltabiliriz ve senin "ucuz" dediğin bu hizmetleri veriyorsa yada daha fazlasını veriyorsa "ucuz" dur.[/sıze]

saygılarımla...
    +123456789
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

arkadaşım şirketini ucuz diye seçtin ürün yada hizmet alırken değerlendirilen kriterlerden biridir "UCUZLUK". Şirketinin sana verdiği hizmetleri diğer şirketlerin verdiği hizmetlerle kıyaslayarak şirketin "UCUZ" mu değil mi? öğrenebilirsin. Şirket değerlendirirken dikkate alınacak kaidelerden aklıma gelen bir kaçını yazayım.

1- Şirketin güvenilir mi? Şirketinin geçmişi nasıl?
    2- Gönderdiği öğrencilerle iletişime geçtin mi? Problem yaşayanlar var mı? Varsa problem öğrenciden mi kaynaklanmış şirketden mi?
    3- Şirketin seninle gerçekten ilgileniyor mu? Yeri geldiğinde başın sıkıştığında ilgilenecek mi? Yoksa ulaşılmazı mı oynayacak.
    4- Havalaanından karşılanacak mısın?
    5- Vize reddinde verdiğin program ücretinin tamamını geri veriyor mu?
    6- Çalışanları yeterince bilgili mi?
    7- ABD de çalıştığı sponsorları kim, kimlerle iş yapıyor?
    8- ABD deki sana sunduğu iş imkanları ne kadar kaliteli?
    9- Alacağın vergi iadesinin yüzde kaçını alabiliyor, kestiği komisyon varsa ne kadar?
    10- Uçak biletinde sana ne kadar yardımcı oluyor?

Şu anda aklıma gelen bunlar bu kriterleri çoğaltabiliriz ve senin "UCUZ" dediğin bu hizmetleri veriyorsa yada daha fazlasını veriyorsa "UCUZ" dur.

Saygılarımla...
    öncelikle havaalanında karsılanmayacağım şimdiye kadar giden arkadaslarımdan hiçbiri karşılanmamıs baska sırketlerle giden..ınanmıyorum oyle limuzinle karsılıyorlarmış falan şeylere ..karsılayan şirket var mı? vize reddinde para iade edilmiyor sadece kayıt ücreti verdim 250 dolar.eger vizeyi gecemezsem diğer kalan parcasını ödemeyeceğim.sadece 250 dolarım çöpe gitmiş olacak bi de vize ücreti 150 dolar toplam 400 dolar çöpe gitcek .gerisinide daha arastırmadım 1 2 6 7 8 9 .
    Konu sucre tarafından (04-01-2010 Saat 10:17 PM ) değiştirilmiştir.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

öncelikle havaalanında karsılanmayacağım şimdiye kadar giden arkadaslarımdan hiçbiri karşılanmamıs baska sırketlerle giden..ınanmıyorum oyle limuzinle karsılıyorlarmış falan şeylere ..karsılayan şirket var mı? vize reddinde para iade edilmiyor sadece kayıt ücreti verdim 250 dolar.eger vizeyi gecemezsem diğer kalan parcasını ödemeyeceğim.sadece 250 dolarım çöpe gitmiş olacak bi de vize ücreti 150 dolar toplam 400 dolar çöpe gitcek .gerisinide daha arastırmadım 1 2 6 7 8 9 .
    beni ve benimle aynı yerde çalışan ve İhrturkey ile giden bütün arkadaşlarım karşılandı ve program bitiminde havaalanına bırakıldık. Hatda 20 ye yakın wat öğrencisinde sadece 3 kişi limuzinle sabahın 5 inde havaalanına bırakıldık... Henüz aklıma gelenleri yazdım aslında turkıswat şirket seçiminde dikkat edilecek hususlar gibi bir başlık açmalı ve bunları sıralamalı...
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

Eduyork'un alaska ve san diego pedicab işlerine giden öğrencileri karşıladığını biliyorum.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Paranizi bosu bosuna cope atmayin!! Bir cok sirketin yaptiklari sozlesme tuketiciyi koruma kanununa acikca aykirilik iceriyor! 250 dolar on kayit ucreti neden geri verilmiyor?? Almadigin hizmetin parasini neden odeyesin?? bircok sirket icin vize reddi alan ogrencinin maliyeti max 100$ dir. Heleki ds getirmeden vizeye gonderen sirketlerin hicbir masrafi yoktur.. Bu yuzden hakkinizi ne olursa olsun arayin!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

limo diye gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar..bir limo 4-5 kişi alır 25 dolar kişi bşaına düşüyor sadece havalimanı ulaşımı için...100 dolarlık bir olay,ancak ne var ki tak diye birisinin limo ile seni alması büyük bir haz verebilir
    Wat

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar neden hep aynı tartışma yıllardır sürüp gidiyor ve tekrarlanıyor anlamıyorum.Bir kişi bir mal yada hizmet almak isterse piyasada alacağı malı yada hizmeti sunan firmaları gezmekle yükümlüdür.Her kim ki ilk gittiği firmaya başvuru yapar o zaman kişi zaten o firmanın kurallarını kabul etmiş olur.Piyasada hiçbir ticari kuruluş yoktur ki müşterisine zorla mal satmaya çalışsın ve zorla satacağı mal yada hizmetle ilgili sözleşme imzalatsın.Kişi kendisi kendi isteği ile imzalamıyor mu sözleşmeyi?Beğenmediğin bir madde varsa sorsun açıklatsın firmaya ve daha önemlisi araştırsın o sözleşmenin bağlayıcılığı nedir ne konuda kendisini ve firmasını bağlıyor.Eğer bu durum hoşuna gitmiyor ise imzalamazsın ve kayıt olmazsın o firmaya araştırır ve başka bir firmaya kayıt olursun olur biter.Ama sen önüne gelen sözleşmeyi okumak yerine satıcının sana söylediği sözlere inanarak imzalarsan sözleşmeyi o zaman ağlamak yerine yaptığın aptallıktan dolayı kendine kızman ve durumdan ders çıkarman gerekir.
    Araştırırsanız vize reddinde yapamadığı iş için ücret kesintisi yapmayan ve bu durumu açık açık sözleşmesine koyan,karşılama sağlıyorsa bunun şartlarını sözleşmesine koyan,eğer iş garantisi veremiyorsa bunuda sözleşmesine koyan ve gelen öğrencilere açıkca söyleyen firmalar var.Araştıran kesinlikle bulacaktır.Bu forumda kaç kişi listedeki firmaların yüzde ellisi ile görüştüm diyebilir?Bakın tamamı demedim %50 si dedim.Bu rakam bile bence yüksek 3-5 isim yapmış ve reklama para ayırmış firmayı ziyaret edip kayıt yaptırılıyor sonra orda burda ağlanıyor yok ya!

Neyse çok uzun oldu okuyanlar biraz üzerinde düşünürse anlayabilirler asıl yanlışın kimde olduğunu.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı volkanaksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    limo diye gözünüzde büyütmeyin arkadaşlar..bir limo 4-5 kişi alır 25 dolar kişi bşaına düşüyor sadece havalimanı ulaşımı için...100 dolarlık bir olay,ancak ne var ki tak diye birisinin limo ile seni alması büyük bir haz verebilir
    evet ama amerikaya ilk gelen icin bayagi havali oluyor.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

her şirket aynı değildir arkdaşım mesela senin şirketin we çalıştğı sponsor iyiyse orda iş konusunda bi sorunun olursa ilgilenir,yeni bir iş bulur yda geçmişte örnekleri olduğu gbi başının çağresine bak der sana

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)