Work and Travel
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 3 kurus fazla ver rahat et!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Ilk yil (2008) Alaska icin 1400$ para odedim ve sonuc cok kotuydu benim icin para kazanamadim cok az gezdim, bu yil arkadasim 1000$ odedi Alaska 'ya gitti adam hem gezdi hem de parasini gonderdi Turkiye 'ye. Yine forumdan bir arkadas CIEE sponsoru olan iyi denilecek bir firma ile gitti bilenler bilir o sponsorun ne kadar iyi oldugunu ama arkadasin isini iptal ettiler ve ucak biletini yanlis aldilar. Her nekadar 1400$ odesende odemesende sirket acisindan durumlar degisebiliyor ama ilk yiliniz olacak ise CIEE, CCI gibi sponsorlari secmenizde fayda var arkadaslar onemli olan en cok WAT ogrencisi gondermek degil, en cok memnuniyet orani. Kesinlikle giden arkadaslarinizdan tecrube edinin ilk kez secilen bir yere gitmemeye calisin gidersenizde isveren ile irtibatta olun surekli o kisiyle sadece ABD 'ye gittiginizde konusmayin.

Isin ozeti ben 3 kurus fazla verdim ne oldu?
    Arkadas CIEE spnsorunu secti odedigi ucreti bilmiyorum fakat 1200$ 'dan az olacagini sanmiyorum, o firmayi sectide ne oldu?
    Ben bu isde birazda sansin olduguna inananlardanim ama siz yinede elinizden geleni yapin.
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ilk yil (2008) Alaska icin 1400$ para odedim ve sonuc cok kotuydu benim icin para kazanamadim cok az gezdim, bu yil arkadasim 1000$ odedi Alaska 'ya gitti adam hem gezdi hem de parasini gonderdi Turkiye 'ye. Yine forumdan bir arkadas CIEE sponsoru olan iyi denilecek bir firma ile gitti bilenler bilir o sponsorun ne kadar iyi oldugunu ama arkadasin isini iptal ettiler ve ucak biletini yanlis aldilar. Her nekadar 1400$ odesende odemesende sirket acisindan durumlar degisebiliyor ama ilk yiliniz olacak ise CIEE, CCI gibi sponsorlari secmenizde fayda var arkadaslar onemli olan en cok WAT ogrencisi gondermek degil, en cok memnuniyet orani. Kesinlikle giden arkadaslarinizdan tecrube edinin ilk kez secilen bir yere gitmemeye calisin gidersenizde isveren ile irtibatta olun surekli o kisiyle sadece ABD 'ye gittiginizde konusmayin.

Arkadas CIEE spnsorunu secti odedigi ucreti bilmiyorum fakat 1200$ 'dan az olacagini sanmiyorum, o firmayi sectide ne oldu?
    Ben bu isde birazda sansin olduguna inananlardanim ama siz yinede elinizden geleni yapin.
    katılıyorum, bence de böyle
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Amerika'ya giderken ne istediğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Kararsız ve plansız gidenlerin işi tamamen şansa bağlı olduğu için hüsranla sonuçlanabilecek şeyler oluyor. Sıkıntılı olduğum tek konu Delta denen hurdacılardan uçak bileti almak oldu. Bir daha mı tövbe!

Bu planlamayı yaparken:
    1- İNGİLİZCE seviyenizin ne olduğuna karar verin. İlk 20 gün sıkıntı had safhada olabilir.
    2- BİLGİ VE BECERİLERİNİZİ iyi bilin. Örneğin yemek yapabiliyorsanız bir lokantada rahatça çalışabilir ve çok para kazanabilirsiniz.
    3- İLGİ ALANLARINIZI bilin. Mekaniğe ilgi duyan bir kişi eğlence parklarında Ride Host (operatör) olarak çalışırsa mutlu olabilir.
    4- EYALETLERİ ÖĞRENİN: Vize görüşmesindeyken bile işe gideceği eyaleti bilmeyen andavallarla karşılaştım, onlardan olmayın. Hangi eyalete gitmek istediğinizi belirlerken eyalet vergileri, ulaşım, eyalet yasaları ve ücretler konusunda bilgi edinin.
    5- İŞVERENLE DOĞRUDAN TEMASA GEÇİN: Mümkünse iş fuarlarında işinizi alın. İşvereninizin tavrı, istek ve beklentilerini kestirmeye çalışın.
    6- İŞYERİNE ULAŞIM PLANI: Bu planı kesinlikle yapmalısınız. Bu planınızdan işvereninizin haberdar olması şarttır. Kaç aktarma yapacaksınız? Şehir içinde havaalanı, istasyon veya otobüs terminali değişiklikleri yapacak mısınız? Hepsine karar verin ve işvereninizden yardım isteyin.
    7-KONAKLAMASIZ İŞE GİTMEYİN: Cİddi söylüyorum arkadaşlar eğer işveren Türkiye'de işinizi size verirken açık olarak konaklama sağlamıyorsa bu işi almayın.
    8-SAAT ÜCRETİNİZİ KESİNLEŞTİRİN: İşvereninizle saat ücretinizi kesinleştirmek gerekir. Sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca oradaki yaşama masraflarınızı karşılayabilecek misiniz onu iyi hesaplamanız gerekiyor.

devamı gelecek
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)