Work and Travel
Sayfa 4 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci 1234567 SonuncuSonuncu
Toplam 210 adet sonuctan sayfa basi 91 ile 120 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: valizimize ne koyalım

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı tarick06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    su şişesine doldur da götür
    aferin sana , D:
    and i wonder, if you ever wondered the same. and i still wonder..

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

başından biraz eksik koy ama içilmiş havası ver
    Bindik bi alamete, gediyoz kıyamete

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı mtbrider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler geçen sene bizim firmanın sahibi alaskya giderken bavulunda götürdüğü şeylerin listesi hatırladığım kadarıyla;
    1 kangal sucuk ,1kg salam ,2 kg beyaz peynir (tenekede),1kg poset zeytin,sayısını bilmediğim kadar eti cin ,ayrıca halley ve kremalı büsküvi,Koca bir paket demleme çay,çaydanlık,bolca çukulata, çeşitli lokumlar,ve daha hatırlamadığım onlarca şey hepsini bavula atmış getirmişti ve alaskada 2 ay yeğipde bitiremedi.yani sevdiğiniz herşeyin kapalı pakette olmak kaydı ile götürebilirsiniz eğer almazlarsa en fazla bir kısmınıçöpe atarlar ancak uçak içine alacağınız çantaya koymamaya dikkat edin.

Bu sayılanlar posetlenip götürülebiliyor mu.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ilaçlar konusunda bir yardımcı olsa tecrübeli arkdaslar.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzun zamandır başlığa yazıcam unutup duruyorum..aslında ekstra başlık açılabilir ama belki çok cevap veren olmaz fazla bi deneme yapalım önce forumdaki bayan üye sayısı oranını bilmiyorum ama sorum size bayanlar valizimize biz farklı neler koyarız ? bnm kafamda birsürü şey var..bi liste yapmak en mantıklısı.götürmekten emin olmadığım şeylerde var..örnekler..

--makyaj malzemesi (giden varsa ne götürdü,fazla bişeye gerek olmaz heralde)
    --cilt temizleyicisi,güneş kremi (bu herkes için büyük öncelik)
    --şampuan,saç kremi (orda aynı markalar satılırmı bilmiorum,aslında fazla ağırlık da olabilir)
    --tarak,fırça..
    --ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar (bnm önceliğim ağrı kesici,allerji ilacı,soğuk algınlığı ilacı ve sağlam bir antibiyotik)

bunlar şimdilik aklıma gelenler..bunun dışında 1 terlik 1 ayakkabı yeter heralde..kıyafette elbise yada etek,şort ağırlıklı götürmek mantıklı olsa gerek o sıcaklarda..birde saçma belki ama havlu,yastık kılıfı,çarşaf falan götürmeli miyiz ?bu sorum herkese

evet galiba bayan sayısı az ki böyle önemli bi konuda net bi cevap gelmemiş ben gittiğim yerde iş yerinde çalışan 6 kız bi evde kalacakmışız.iş veren sözleşmedeki ev durumuna yastık çarşaf var yazmış ama ben yinede en azından yastık yüzü ev terliği bir kaç toz bezi götürmek istiyorum gelirkende orda bırakıp gelicem.ayrıca götürdüğüm yüz havlusu pijama için falanda aynı şeyi yapıcam yani götürdüğüm her şeyi bırakmayı göze alarak götürüyorum böylece hem tam takım eşyayla gidicem hem de dönüşte valizimde yer açıcam buarada şampuan güneş kremi gibi kozmetik olayında da en küçüklerinden götürüp ilk haftalarda onları bitirip orda yenilerini almayı planlıyorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı tugcetugcetugce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet galiba bayan sayısı az ki böyle önemli bi konuda net bi cevap gelmemiş ben gittiğim yerde iş yerinde çalışan 6 kız bi evde kalacakmışız.iş veren sözleşmedeki ev durumuna yastık çarşaf var yazmış ama ben yinede en azından yastık yüzü ev terliği bir kaç toz bezi götürmek istiyorum gelirkende orda bırakıp gelicem.ayrıca götürdüğüm yüz havlusu pijama için falanda aynı şeyi yapıcam yani götürdüğüm her şeyi bırakmayı göze alarak götürüyorum böylece hem tam takım eşyayla gidicem hem de dönüşte valizimde yer açıcam buarada şampuan güneş kremi gibi kozmetik olayında da en küçüklerinden götürüp ilk haftalarda onları bitirip orda yenilerini almayı planlıyorum
    en iyisi valla baya temkinlisin galiba güzel taktik orda bırakmayı göze aldığın şeyleri götürmek

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı saha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilaçlar konusunda bir yardımcı olsa tecrübeli arkdaslar.
    Uçak altı bagajında recetesiz ilaç tasıyabilirsn...

ben tanflex gargara, birkaç antibiyotik, ağrı kesici, ve tylolhot aldım birkaç kutu...

sorun olmuyor....yanımdada asprin tasıdım recetesiz...bir allahın kulu gelipte sormadı.....

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı lumina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en iyisi valla baya temkinlisin galiba güzel taktik orda bırakmayı göze aldığın şeyleri götürmek
    en güzelii...bende oyle yaptım....

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Free shop'ta çok daha kalitelileri ve ucuzları varken elinizdekileri taşıyıp yorulmayın derim. Tekin Acar'da dudak uçuklatan fiyatları olan kozmetik ürünleri havaalanında ona göre komik fiyatlarla satılıyor.
    bu arada delta havayolları 23 kilo bavul ve 18 kilo el çantası kabul ediyormuş. son düzenlemeye göre tabii. istanbul dış hatlar terminalinde delta gişesinin önünde çanta boyutlarını gösteren bir de şekil var. bir laptop çantasından birkaç santim daha büyük bir çanta kabul ediliyor.
    FOREVER TCDD Smile For AMTRAK
    CEDAR POINT RESMI E-MAIL: international@cedarpoint.com

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

elinizdeki çanta sorun olmaz merak etmeyin tabi koltuğun altına veya yukardaki bölmelere sığamicak birşey diilse ki oralara sığamaması içinde orta boy bavul flan olması gerekiyo dağa çıkılan sırt çantasını tıka basa doldurun gidin.ben geçen sene öyle gittim geldim gene aynısını yapıcam 40 50 litrelik sırt çantası yani ki millet nelerle giriyo görüceksiniz
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Ne getirmeyelim derseniz bavulun yarisi bosalir sanirim
    Ben gecen sene koca bir bavulla gittim,2-3 jean,t-shirtler,sweatshirtler,gomlekler vs. inanin hic gerek yok 2 tshirt 2 sort biraz corap ve ic camasiri kesinlikle yeterli olur,zaten ordan ne isterseniz alabilirsiniz,giyim,yiyecek icecek,yatak gerecleri vs. walmarttan yada ucuz giyim magzalarindan,hayir giderken bu kadar doldurup donuste sikinti yasamayin agirliktan dolayi,ben neyseki bir arkadasimin sayesinde gelirken aldigim bavulu gitmeden onunla yolladim
    Kisacasi valiz olayini abartmayin pisman olursunuz.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elinizdeki çanta sorun olmaz merak etmeyin tabi koltuğun altına veya yukardaki bölmelere sığamicak birşey diilse ki oralara sığamaması içinde orta boy bavul flan olması gerekiyo dağa çıkılan sırt çantasını tıka basa doldurun gidin.ben geçen sene öyle gittim geldim gene aynısını yapıcam 40 50 litrelik sırt çantası yani ki millet nelerle giriyo görüceksiniz

Kerem bu cantalardan nerede bulabilirim?Amerikada gordum ama almadim,bende o cantalar benzeri bir canta aldim(elde tasinan spor canta) ama donuste gicik bir gorevli sorun cikardi bir daha koca cantayi bavula sigdirmak zorunda kaldim 100 dolarda over weight parasi cabasi

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

abi şöyle söyliim bizim burda istanbulda eminönünde polonya pazarı wardır ben geçen sene ordan 30 40 milyon gibi bişeye almıştım sanırım içine rahat 15 20 kilo arası giriyor laptop bölümü de war orayada laptopunu koyuosn takıosn sırtına belindende bağlıosn ..ama eastpak te war jansport ta var pahalı tabi onlar biraz veya dağ kayak malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsin.abd de zaten birçok yerde bulursun ama gitmedende sanırım bu dediğim yerlerde bulursun belki bavul vs satan yerlerdede olabilir

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı kerempi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi şöyle söyliim bizim burda istanbulda eminönünde polonya pazarı wardır ben geçen sene ordan 30 40 milyon gibi bişeye almıştım sanırım içine rahat 15 20 kilo arası giriyor laptop bölümü de war orayada laptopunu koyuosn takıosn sırtına belindende bağlıosn ..ama eastpak te war jansport ta var pahalı tabi onlar biraz veya dağ kayak malzemeleri satan mağazalarda bulabilirsin.abd de zaten birçok yerde bulursun ama gitmedende sanırım bu dediğim yerlerde bulursun belki bavul vs satan yerlerdede olabilir
    tamamdir cok sagol,ama dedimya dilim dilim yandi donuste bir kere yine sorun cikarcaklar diye endise ediyorum
    Ama cikarsalarda denemedim diye pisman olmam,zaten son wat im

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ya kızlar ...tabiki giderken biraz şampuan sabun falan götürün...orda kullanın bitirin...gidince gerçekten de neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz...market falan uzak olabilir...gidip alma imkanın olmayabilir...en güzeli gözden çıkardığın yani orda bırakmayı göze aldığın ve kullanıp bitirebileceğin şeyleri koymak çantaya...gelirken de yeni aldıklarını koyarsın boşalan yerlere...valizde tanıdık eşya getirmezsin...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadaşlar Air France ın sitesine baktım bavulunuz toplamda 158cm yi geçmeyecek diyor..Ben büyük boy çekçekli valizimi götürmek istiyorum.Bildiğim kadarıyla bu 3 boy olan valizlerin ebatları hep standarttır o yüzden o en büyük boyu götürmeyi düşünüyorum fakat az önce ölçtüm 165 cm tuttu en boy yükseklik toplamı..Bu sorun olur mu? Air France ile uçan ve büyük boy bavulla giden arkadaşlardan veya bu konuda fikri olanlardan yardım istiyorum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

7 cm i sen ordayken keserler dyg bavulun üstünü boş bırak elbiseleri aşağı doğru sıkıştır ki yukardan keserlerse elbiselere bişey olmasın bu wat insanı paranoid-schzophrenia yapıyo
    Konu kerempi tarafından (31-05-2009 Saat 09:01 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ya neleri hesaplamaya başladık bu wat yüzünden normal olma sınırlarını zorluyoruz ama şaka bi yana benim valizimde o boyutta sanırım

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

tugcetugcetugce sende yukarı doğru sıkıştır elbiseleri alttan kesiyolarsa prosedür odur belki 2nizinki birden gitmesin bari yüzde 50 yüzde 50 risk alalım

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Geçin dalganızı ya ne biliyim ben orda çıkıp kardeş 158 demedik mi ne ettin olmaz alamam derse diye sorayım dedim bir an hayal alemine daldım..

Adam almıyor ben dönüyorum annemin yanına nolur nolmaz diye orta boy boş bavulumu alıyorum ama büyüğün içindeki herşey ona sığmıyor diye içinden o hengamede bir sürü şeyi bırakıyorum falan..Birde o an koşturmalar uçak kaçmasın diye telaşlar..Gerilim filmi gibi canlandıda gözümde ondan sordum

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı DYG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçin dalganızı ya ne biliyim ben orda çıkıp kardeş 158 demedik mi ne ettin olmaz alamam derse diye sorayım dedim bir an hayal alemine daldım..

Adam almıyor ben dönüyorum annemin yanına nolur nolmaz diye orta boy boş bavulumu alıyorum ama büyüğün içindeki herşey ona sığmıyor diye içinden o hengamede bir sürü şeyi bırakıyorum falan..Birde o an koşturmalar uçak kaçmasın diye telaşlar..Gerilim filmi gibi canlandıda gözümde ondan sordum
    güzel canlandırma orada olmak isterdim
    Somethings never changes..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ahahahaha wallahi bravo DYG ve eminimki sen o orta boy bavulu ne olur ne olmaz diye getircen sonra sorun çıkmazsa annenlere götürün geri dicen

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Tabıkı o coktan aklımda

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaşlar naptınız ya o kadar kocaman bavulu doldurup götürmeye ne gerek var? şimdi bn çok mu az eşya götürüyorum diye düşünmeye başladım.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

o kadar kocaman bavul dediğin bişey değil aslında lumina 3.5 4 aylık yere gidiyoruz hepimiz aslında ..ve orda daha nerde neyin olduğunu hangi mağza dükkan ihtiyaç nerden temin edilir bilmiyosa insanlar tedarikli gidiyorlar normal olarak.ayrıca tabi havanın değişkenliği durumuda var bunların hepsi hesaba katılınca aslında en azından bir bavul birde sırt çantası çıkar insanın karşısına ama tabi kişiden kişiyede değişen bi durum .

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

o en büyük boyları çok büyük görünüyo ama taşıyamam ki ben onu bir orta boy bir de çok büyük olmayan sırt çantası fazlasıyla yeter bana diyordum ama korktum şimdi de ya yetmezse diye.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Ben zaten pek giysi götürmeyeceğim..Olabildiğince çok yiyecek koyacağım o bavula..
    Ve o büyük bavulu götürme nedenim dönerkende başka bi bavul alma ihtiyacım olmasın gerek travelda gerekse oraya giderken tek bir bavul taşımış olmak çok daha rahat olur gibi geliyor bana

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

orta boy bilmiyorum yani birşey diyemicem seni şahsi olarak tanımadığım için ama en azından bi 30 kilo götürürsün bence o da bi bavul bide 8 kiloluk flan sırt çantası eder tahminimce ..e laptop flanda koysan olur bişeyler ama taşıma konusu gerçekten bazen kabus oluyo ben 17 kilo sırt çantasıyla saatlerce detroit havaalanında dolaşmıştım omuzlarım çökmüştü artık

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

peki büyük bavulu doldurunca kg sınırını aşmazmıyız?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

tartar bakarsın aşabilirsinde aşmayabilirsinde bavulun cinsinede bağlı.demir donanımlı ağırca bir bavulsa aşarsın tabi ..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 9 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 9 misafir)

Bookmarks