Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi

DUYURU: Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi tarafından Summer Work and Travel programına katılmak isteyen öğrencilere hitaben yapılan duyuru;

Sponsorlarımız A.B.D.’de yaşanan ekonomik güçlüklerin devam etmesi nedeniyle yaz döneminde iş piyasasında daralma beklediklerini bildirmiştir. Üniversite öğrencileri olan sizleri bu yıl Summer Work and Travel programına katılma konusunda kararınızı verme aşamasında genel ekonomik koşulları araştırmanız için teşvik ediyoruz
    Eğer çalışacağınız iş A.B.D.’ye varmanızdan önce ayarlanmışsa, Amerikalı sponsor veya çalışacağınız firmadan iş teklifinizin ve size teklif edilen çalışma saati sayısının hâlâ geçerli olduğunu teyit ediniz. Eğer çalışacağınız iş A.B.D’ye varmanızdan önce ayarlanmamışsa ve A.B.D.’de iş bulamazsanız, kendi ülkenize dönünceye kadar masraflarınızı karşılamaya hazır olmanız gereklidir.

Haber kaynağı:
    www.mezun.com

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bana cok da dogru bir haber gibi gelmedi..cunku kriz ortaminda onlarin ucuz emege ihtiyaci olacaktir..Sonucta unutmayalim ki biz oradaki normal calisanlarin yarisindan daha da dusuk ucretlerle calisiyoruz.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

mr usa bizlerin onlarin yarisindan da daha dusuk bir ucretle calistigimiz kanisina nerden kapildin merak ettim gercekten? Bir cok isveren de saatlik ucretler sabittir ve ayni ucreti alirlar. Hatta Amerikalilar saatlik 6.75 alirken 7.25 alan ogrenciler biliyorum. Kisisel olarak da calistigim tum isyerleri ayni ucreti odemektedirler. Ayrica kriz durumu maalesef dogru fakat work and travel ogrencilerini cok fazla etkileyecegini dusunmuyorum ben de. Sonucta Overtime gercegi var. Hicbir isveren overtime odemek istemez. ihtiyaci olursa daha fazla calisan alir.
    Saygilar.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadasim sezonluk islerden bahsediyorsun sen..Belki yazin birkac amerikali vardir senle birlikte calisan onlarla ayni ucreti alman gayet normal..Ancak genel olarak surekli islerde calisanlarla konustuysan eger ne kadar kazandiklarini ogrenirdin..sana soyle bir ornek verim: orada evlerin haftalik kirasi 700 dolardan baslar.o kisinin bir ailesi de oldugunu dusun.6-7 hatta 9 dolarlik bir iste calisarak kisi sadece ev kirasini bile cikaramaz..ayrica onlar bizim gibi bir evde 8-10 kisi kalip kirayi da bolusmuyorlar..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

arkadasim sen yukarida sezonluk olarak calisan ogrencileri kastetmedin mi yari fiyatina derken? Kaldi ki sezonluk isler degil sadece halen Amerika'da yuksek lisans yapan arkadaslarim var. Biri apple da bir cok Amerikali'dan daha yuksek maas aliyor. Ayrica 700 dolar cok abarti bir genelleme olmus.New York'ta bile 2 kisilik studio dairenin kirasi aylik 1200 dolar hem de 5. caddenin 5 dakika uzaginda. Diger eyaletleri saymiyorum bile. Bence gidecek arkadaslarin gozunu simdiden korkutmayalim. Panik olarak gitmesinler oraya.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)