Work and Travel
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: nereye self gidiyorsunuz???

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

tuogh gerektn yararlı bir acıklama olmus cok tesekkur ederim.aklıma sadece bii takıdı şirketler öğrencyi korutmk için vizeni iptal ederim fln dio demişsin buu sadece göz korkutmakmı yoksa gerçekten böle bişiye hakları varmı? suan tek kalan bi şrket bulmak sanırım bunun için önerebileceğiniz herhangi bir ite varmı acaba?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı nisan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tuogh gerektn yararlı bir acıklama olmus cok tesekkur ederim.aklıma sadece bii takıdı şirketler öğrencyi korutmk için vizeni iptal ederim fln dio demişsin buu sadece göz korkutmakmı yoksa gerçekten böle bişiye hakları varmı? suan tek kalan bi şrket bulmak sanırım bunun için önerebileceğiniz herhangi bir ite varmı acaba?
    Ben de self gidiyorum ve en uygun fiyatı verdiği için ICEP'i seçtim.Vize randevusu sırasında biraz sorun yaşadık ancak o da kendilerinden kaynaklı bir sorun değil konsolosluk kaynaklı bir sorundu.Biraz geç de olsa istediğim tarihe randevumu aldılar..Şu an hala self olarak gideceklere en düşük fiyatı veriyorlar galiba..Tavsiye ederim.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Birisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de self gidiyorum ve en uygun fiyatı verdiği için ICEP'i seçtim.Vize randevusu sırasında biraz sorun yaşadık ancak o da kendilerinden kaynaklı bir sorun değil konsolosluk kaynaklı bir sorundu.Biraz geç de olsa istediğim tarihe randevumu aldılar..Şu an hala self olarak gideceklere en düşük fiyatı veriyorlar galiba..Tavsiye ederim.
    tavsiye çin saol ama sanırım öncee işimi bulup hangi sponsora calıştıgını öğrenmek gekmezmi bazı şirketle her sponsorla çaışmıyorlarmış diye duydum ki vizeye girmek içinde işinin kesin oması lazım değilmi

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

tavsiye çin saol ama sanırım öncee işimi bulup hangi sponsora calıştıgını öğrenmek gekmezmi bazı şirketle her sponsorla çaışmıyorlarmış diye duydum ki vizeye girmek içinde işinin kesin oması lazım değilmi
    PArdon bunu yeni gordugum icin cevaplamamistim onceki yazimda. Eger belli bir iste calismak istiyorsan eger isvereninle temasa gec ve onlara hangi sponsorla calistiklarini sor ve iletisim bilgilerini iste.(mail adresi) daha sonra sponsor sirketle konus ve de TR deki anlasmali acentalarini ogren ve acentaya giderek durumu bildir.

Eger kafanda herhangi bir is yoksa isini secmeden de DS formunu basarlar. Fakat egerki vize gorusmesine katilacaksan bu durumda karsindaki gorevliye durumu acikladigin (hatta birazcik beyaz yalan da soyleyebilirsin )takdirde vizeni alirsin. Yani isinin kesin olmasina gerek yok.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Şirketler sponsorlarla çalışmıyor ki..Benim bulduğum iş bir tanıdığım sayesinde ayarlandı.Bana kendi çalıştığı yerde müdürüyle görüştü ve rica etti o da kabul etti.

ICEP bana CCI'ın Self Arranged Job Offer formunu verdi ve bunu doldurtup işverene imzalatmamı istedi.Ben de yaptım.

Yani ne CCI benim işvereni tanıyor ne de işveren CCI'ı..Amerika'da bir bakkalda bile çalışabilirsiniz bu şekilde..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Alıntı Birisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şirketler sponsorlarla çalışmıyor ki..Benim bulduğum iş bir tanıdığım sayesinde ayarlandı.Bana kendi çalıştığı yerde müdürüyle görüştü ve rica etti o da kabul etti.

ICEP bana CCI'ın Self Arranged Job Offer formunu verdi ve bunu doldurtup işverene imzalatmamı istedi.Ben de yaptım.

Yani ne CCI benim işvereni tanıyor ne de işveren CCI'ı..Amerika'da bir bakkalda bile çalışabilirsiniz bu şekilde..
    Arkadasim CCI senin isverenini onceden tanimis olmayabilir ama senin isverenin imzalattigi formlar CCI'ya gonderilecek ve temasa gecsin gecmesin senin calisacagin yer CCI'yin kayitlarinda yer alacak. Evet Amerika'da bir bakkalda bile calisabilirsin ama calistigin bakkalin adresi ve ismi sponsor sirketinde mutlaka olacaktir. Yani isini sonradan formun basildiktan sonra bile bulsan belli bir sure icerisinde sponsor firmana bildirmek zorundasin. Zaten SEVIS ile yaptigin da tam bu oluyor. Sana da gecirecegin yaz icin simdiden bol sans. Umarim gonlunce gecer.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Arkadaşlar ben derdimi anlatamadım galiba..

Benim tough'un mesajından çıkardığım şu..

Mesela ben A firmasında işi buldum..Gidip A firmasına hangi sponsor ile çalıştığını soracam ve o sponsorun Türkiye'deki temsilcisi ile iletişime geçecem..

Eğer doğru anlamışsam bunun yanlış olduğunu bildirmek istiyorum.

Work and travel programı kapsamında birkaç sektör hariç her sektörde çalışabilirsiniz ve bu sektörlerin toplam işverenleri milyonları buluyor.Mesela work and travel açısından popüler olan Six Flags,Cedar Point gibi şirketler bazı sponsorlarla çalışıyor olabilir ama bu onların sadece bu sponsorlardan iş kabul ettiği veya her firmanın bunlar gibi sponsorlarla çalıştığı anlamına gelmiyor.

Benim işim K-Mart'da.Wal-Mart'dan sonra Amerika'nın en bilindik marketler zincirinden ama mağaza müdürü benim sayemde bu programdan haberdar oldu.

Şimdi ben bu işverene nasıl hangi sponsor diye sorabilirim?Ben ona durumu ana hatlarıyla anlattım ve kabul etti.Daha sonra firmaya işi bulduğumu bildirdim.Onlar da bana iş kabul formu verip doldurtmamı istedi.Daha sonra işverenim bu formu doldurdu ve bana gönderdi.Ben de imzaladım ve form CCI'a gitti.

CCI'da şu anda DS'i hazırlıyor.Böylece işe yerleştirmem tamamlanmış oluyor.

Ha bu da benim bağımsız bir yaz geçireceğim anlamına gelmiyor.CCI ile giden her öğrenci gibi ben de CCI'ın kurallarına bağlı olmak zorundayım.İş değişikliği yaparsam,konaklama değişikliği yaparsam v.s. CCI'ı bilgilendirmek zorundayım.

Ama anlatmak istediğim belli bir sponsorla çalışmak zorunda olmamanız.Umarım anlatabilmişimdir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

Nisancim daha once de bahsettigim gibi ne Tr deki sirketinin ne de Amerika'daki sponsorunun vizeni iptal etme yetkisi yoktur. Sadece sponsorun programini iptal edebilir ki bu durumda dahi Amerika'da vize surenin bitisine kadar kalabalir hatta calismaya devam edebilirsin. Tek sorun programa bir kez daha katilis surecinde zorluk yasarsin. Onun disinda bir tehlikesi yok ama kisisel olarak sorun yasamamani isterim.

Firma konusunda ise self gidecegin icin buyuk firmalardan sasmamani tavsiye ederim. Cunku is degistirme asamasinda bu firmalarin ogrencilerine daha cok kolaylik saglaniyor. Hangi sehirdesin bilmiyorum ama mutlaka 2 ya da 3 firma vardir one cikan. O firmalarla birebir gorusmelisin; ki ben isim vererek herhangi bir firmanin reklamini yapmak istemem. Umarim her sey yolunda gider.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)