Arkadaslar oncelikle size Amerika'da calistigim isi aciklayayim ki kafanizda soru isaretleri mumkun oldugunca azalsin. Ben W&T ve diger araclarla Amerika'ya ogrenci ve isci getiren birr Amerikan sirketinde Supervisor im. Sirketin ismini de soyleyeyim ki mutlaka gidenler olmustur; HCMS. Gorevim icabiyla Amerika'ya calismaya gelen tum ogrencilerin gozu kulagi ve isverenleriyle dogrudan temas sagladiklari kisi ben oluyorum. Bu sebeple 'Nisan' Sana sunu rahatlikla soyleyebilirim ki Amerika'ya gittikten sonra isini degistirme ozgurlugune sahipsin. Fakat tercihen bunu sirketinle anlasarak ya da onlara durumu izah ederek yapmalisin. Yoksa hic kimse seni zorla alikoyamaz. Simdi gelelim yukarida yazanlara. Arkadaslar biz araci sirketler olarak sizin calistiginiz yerlerle aylar oncesinden anlasmalar yapiyoruz ve tahhahutlerde bulunuyoruz su kadar kisi getirecegiz diye. Simdi tabi hicbir sirket bu anlasmalarinin bozulmasini istemez. Dolayisiyla ogrencilerini ellerinde tutabilmek icin her yolu denerler. Vize tehdidi, sinir disi etme tehdidi de maalesef bizlerin de basvurmus oldugu bir yol. Cunku bir insan kendi cikarlari icin sirketlerin cikarlarina zarar vermeye basladigi zaman sirketlere basvuracak fazla yol kalmiyor. O yuzden sunu lutfen biliniz ki bu programda(W&T) sponsorlarinen fazla yapabilecekleri sey programinizin iptalidir. Bu da size aslinda hic bir sey kaybettirmez sadece programa bir daha katilmak isterseniz problem olabilir. Onun disinda vizeniz iptal etmeye yetkili tek makam Departmentt of State yani Disisleri Bakanligi'dir. Bu yola da bir suc ya da huzuru bozacak bir faaliyeti siklikla tekrarlamadikca basvurulmaz.
Son olarak lutfen yazdiklarimdan oraya gittiginiz zaman ozgursunuz ve kafaniza gore hareket edebilrisiniz yonunde bir anlam cikarilmasin. O ulkeye girebilmenizdeki temel kriter yasal olarak o iste calismaya soz vermenizdir. Dolayisiyla durum degisiklikleri kabul gormekle birlikte her zaman hos karsilanmayabilir. O yuzden herkesden ricam Turkiye'de ki acentalarinizi mumkun oldugunca sIKIStrp isiniz ile ilgili en kucuk detaya kadar ogrenin ve Amerika'ya her seye hazirlikli olarak gelin. Her seye hazirlikli olun ki olabilecek kucuk problemler caninizi sikmasin ve cok guzel bir yaz gecirerek Turkiye'ye donun.
Biraz uzun oldu ama deneyim ve goruslerimi paylasmak istedim. Herkese vize surecinde basarilar diliyorum. Saygilarimla.
Bookmarks