1-WAT a katılmak ilerde iş başvurularında bir artı yaratırmı?
1-) İleride nerelere başvuracağına, ne alanda faaliyet gösteren bir şirket olduğuna göre değişir... Çalışacağın yer bir uluslararası şirket ve en azından bir yurtdışı tecrübesi istiyorsa işe yarar..
2-Sitede hep şu yazıyor:sosyalsen ve işin iyiyse ingilizcen gelişir ama ne kadar gelişir?
2-) Kesinlikle doğru, İnsanlarla iletişimin güçlüyse, en önemlisi türklerle değil de sadece yabancılarla aynı ortamda bulunursam ingilizcen gelişir. En azından dinleme, anlama ve kelime haznen gelişir. Daha kolay cümle kurmaya başlarsın...
3-Amerika da akşamları bazı üniversitler ücretsiz kurs veriyor veya Türkiyedeki halk eğitim merkezleri tarzı kurumlarda aylığı 250-300 dolar civarında dil eğitimi alınabiliyormuş.Bu konuda bilgi verirmisiniz yoksa ben yanlış mı bilgilendirildim?
3-)Gideceğin yerle direkt olarak orantılı bir durum. Bazı yerlerde ücretsiz dahi bu kursları alabilirken, genellikle aylık 100 doların altına ingilizce kursu bulabilirsin. Ama bu kurslar sınavlara hazırlık ya da kaplan gibi yerler değil, senin de dediğin gibi, özellikle meksikalılara ya da diğer latin amerikalılara ingilizce öğretmeye calışan kurlar. Ama faydasını görürsün mutlaka..
4-krizin etkisi çalışma saaatlerine ve ücretlerine muhakkak yansır ama tahminleriniz neler?
4-) Bu da tamamen gittiğin eyalet, şehir ve çalışma alanına göre değişir... Açıkçası çalışma saatlerine çok fazla yansıyacağını zannetmiyorum. Çünkü çalıştığımız yerler genellikle sezonluk ve ilgi gören yerler. Ama belki onlarda da kriz psikolojisi vardır ve daha sıkı tutabilirler
5-Ailemin imkanları kısıtlı ve dayımın desteğiyle gitmeyi düşünüyorum.Yani arkadaşlarla araba kiralayıp,gezelim,anlatcak bir hikayem olsun mantığında değilim.Tabbi ki bunu yapanlara saygım var ama dayım üniversite masraflarımı karşılıyor ve bu yüzden sorumluluk anlayışım biraz farklı.Yani oralara gitmek ban ne katar ve/veya ne götürür?
5-) İlk yılımda bende aynen senin gibi dayımın desteğiyle gitmiştim![]()
Ne katar;
-Her çeşit insan görmeni, gerçek anlamda yalnızlık yaşamanı, hayatın boyunca karşılaşmadığın birsürü sorunlarla karşılaşıp bunları yenmeyi öğrenmeyi, bunlara da bağlı olarak daha az kibirli olmanı sağlar. Bunun da faydası ömür boyu sürer
-Neler Götürür; Umarım yaşamazsın ama, kendi insanına güvenmemeyi öğretir bu program sana. Birçok gidenin ilk iş tecrübesi olması dolayısıyla haksızlıkları, adaletsizlikleri, kıskançlığı ve nefret etmeyi öğretebilir/öğretmeyedebilir... (Bu kısım çok şiirsel oldu)
6-dil için avantajlı iş seçenekleri neler sizce ve hangi şehri tavsiye edersiniz?Amerikaya kadar gitmişken köy gibi bir yere gitmek istemem,çok pahalı yerde bütçemi aşar ama orta bir yer tavsiye ederseniz nereler olabilir?Tavsiyeriniz arasında Türklerin az olduğu yerler olursa sevinirim.Orlando,Montano vb.. tavsiyeler var ama sizinki ne acaba?
6-) Sana şurayı tavsiye ederim diyemem. Çünkü Amerika'nın her eyaletinin içinde onlarca farklı sosyal grup, her şehrinin içinde birsürü farklı yaşam var. Yani New york diye gidip dağ başında çalışanı da gördük bu forumda, Adını dahi bilmediğiniz, duyulmamış yere gidip en güzel maceralarla döneni de...
Çalışma alanı konusunda; ingilizcemi ilerletim diyorsan birebir diyalogda olman gereken işler seç, ki hemen hemen bütün işler böyle. Ama bu amaçla neleri seçmemen gerektiğini söyleyebilirim.
-Housekeeping: Gün boyunca çalışanlar hariç insan yüzü görmeme ihtimalin yüksek. o yüzden ingilizce geliştirmek için en yanlış iş.
-McDonald's: Tüm ülkede çalışanlarının neredeyse hepsinin Latin Amerikalı ve siyahlar olması nedeniyle "benim bilgiğim ingilizce değilmiş" deme şansın, daha da kötüsü ingilizceyi onlardan öğrenmen mümkün, uzak dur![]()
-Alaska Balık işleri: Konu hakkında detaylı bilgim olmamasına rağmen, yapılan iş ve gidilme sebebi nedeniyle genellikle hiç ingilizce bilmeyen veya çok az bilenler gittiği için tavsiye etmiyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay Gelsin..
Bookmarks