Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: yardım

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart yardım

ben yeni üyeyim.Dün üye oldum.2009 wat a katılmak istiyorum ama sormak istediğim şeyler vardı.

1-WAT a katılmak ilerde iş başvurularında bir artı yaratırmı?
    2-Sitede hep şu yazıyor:sosyalsen ve işin iyiyse ingilizcen gelişir ama ne kadar gelişir?
    3-Amerika da akşamları bazı üniversitler ücretsiz kurs veriyor veya Türkiyedeki halk eğitim merkezleri tarzı kurumlarda aylığı 250-300 dolar civarında dil eğitimi alınabiliyormuş.Bu konuda bilgi verirmisiniz yoksa ben yanlış mı bilgilendirildim?
    4-krizin etkisi çalışma saaatlerine ve ücretlerine muhakkak yansır ama tahminleriniz neler?
    5-Ailemin imkanları kısıtlı ve dayımın desteğiyle gitmeyi düşünüyorum.Yani arkadaşlarla araba kiralayıp,gezelim,anlatcak bir hikayem olsun mantığında değilim.Tabbi ki bunu yapanlara saygım var ama dayım üniversite masraflarımı karşılıyor ve bu yüzden sorumluluk anlayışım biraz farklı.Yani oralara gitmek ban ne katar ve/veya ne götürür?
    6-dil için avantajlı iş seçenekleri neler sizce ve hangi şehri tavsiye edersiniz?Amerikaya kadar gitmişken köy gibi bir yere gitmek istemem,çok pahalı yerde bütçemi aşar ama orta bir yer tavsiye ederseniz nereler olabilir?Tavsiyeriniz arasında Türklerin az olduğu yerler olursa sevinirim.Orlando,Montano vb.. tavsiyeler var ama sizinki ne acaba?

Çok soru sordum ama hepsi kafamı meşgul eden sorulardı.Deneyimli arkadaşalar bilgi verirse çok sevinirim

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

birincisi ilerde sana katkı olmasını istiyorsan bölümüne uygun bir iş bulmaya çalış. ingilizce olayına gelince gittiğin her yerde bir sürü türk olacak ama ingilizceyi geliştirmek senin elinde türklerle muhabbet etme sürekli amerikalılarla takıl sohbet et illa ki gelişir ingilizcen. iş içinse sana orta bölgeleri öneririm daha ucuz olur mesela denver salt lake cıty gıbı ucuz şehirleri öneririm oralarda iş bul. dil için se olabildiğince müşteri ile konuşacağın işler bulmaya çalış

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

çok teşekkür ederim.peki şu bdava yada ucuz ingilizce kursu hakkında ne bilgin var mı?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya ben de duymuştum böle bi şey özellikle hispanikler için yapılıyormuş ama nerde nasıl bilmiyorum...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben bilgi almak için elt firmasına gitmiştim.benimle ilgilenen kişi döyledi.hatta orlandoda üniversitelerden birinde bedava yaz dönemi boyunca amerikaya gelen yabancılar kolay entegre olsun diye hükümet hizmetiymiş.böyle bir eğitim alamazsan da 250 dolar aylık ile varmış.ama wat a katılanlardan hiç duymadım.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya zaten çalışmakla dinlenmekle eh biraz da gezmekle zamanının tamamı geçecek kursa vakit kalacağını sanmıyorum

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

aslında doğru tabi.ama bilgim olursa daha iyi olur diye düşünmüştüm.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

Alıntı murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bilgi almak için elt firmasına gitmiştim.benimle ilgilenen kişi döyledi.hatta orlandoda üniversitelerden birinde bedava yaz dönemi boyunca amerikaya gelen yabancılar kolay entegre olsun diye hükümet hizmetiymiş.böyle bir eğitim alamazsan da 250 dolar aylık ile varmış.ama wat a katılanlardan hiç duymadım.

ayrıca bi arat istersen google da Elt + Orlando diye

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    21

1-WAT a katılmak ilerde iş başvurularında bir artı yaratırmı?

1-) İleride nerelere başvuracağına, ne alanda faaliyet gösteren bir şirket olduğuna göre değişir... Çalışacağın yer bir uluslararası şirket ve en azından bir yurtdışı tecrübesi istiyorsa işe yarar..

2-Sitede hep şu yazıyor:sosyalsen ve işin iyiyse ingilizcen gelişir ama ne kadar gelişir?

2-) Kesinlikle doğru, İnsanlarla iletişimin güçlüyse, en önemlisi türklerle değil de sadece yabancılarla aynı ortamda bulunursam ingilizcen gelişir. En azından dinleme, anlama ve kelime haznen gelişir. Daha kolay cümle kurmaya başlarsın...

3-Amerika da akşamları bazı üniversitler ücretsiz kurs veriyor veya Türkiyedeki halk eğitim merkezleri tarzı kurumlarda aylığı 250-300 dolar civarında dil eğitimi alınabiliyormuş.Bu konuda bilgi verirmisiniz yoksa ben yanlış mı bilgilendirildim?

3-)Gideceğin yerle direkt olarak orantılı bir durum. Bazı yerlerde ücretsiz dahi bu kursları alabilirken, genellikle aylık 100 doların altına ingilizce kursu bulabilirsin. Ama bu kurslar sınavlara hazırlık ya da kaplan gibi yerler değil, senin de dediğin gibi, özellikle meksikalılara ya da diğer latin amerikalılara ingilizce öğretmeye calışan kurlar. Ama faydasını görürsün mutlaka..

4-krizin etkisi çalışma saaatlerine ve ücretlerine muhakkak yansır ama tahminleriniz neler?

4-) Bu da tamamen gittiğin eyalet, şehir ve çalışma alanına göre değişir... Açıkçası çalışma saatlerine çok fazla yansıyacağını zannetmiyorum. Çünkü çalıştığımız yerler genellikle sezonluk ve ilgi gören yerler. Ama belki onlarda da kriz psikolojisi vardır ve daha sıkı tutabilirler

5-Ailemin imkanları kısıtlı ve dayımın desteğiyle gitmeyi düşünüyorum.Yani arkadaşlarla araba kiralayıp,gezelim,anlatcak bir hikayem olsun mantığında değilim.Tabbi ki bunu yapanlara saygım var ama dayım üniversite masraflarımı karşılıyor ve bu yüzden sorumluluk anlayışım biraz farklı.Yani oralara gitmek ban ne katar ve/veya ne götürür?

5-) İlk yılımda bende aynen senin gibi dayımın desteğiyle gitmiştim

Ne katar;

-Her çeşit insan görmeni, gerçek anlamda yalnızlık yaşamanı, hayatın boyunca karşılaşmadığın birsürü sorunlarla karşılaşıp bunları yenmeyi öğrenmeyi, bunlara da bağlı olarak daha az kibirli olmanı sağlar. Bunun da faydası ömür boyu sürer

-Neler Götürür; Umarım yaşamazsın ama, kendi insanına güvenmemeyi öğretir bu program sana. Birçok gidenin ilk iş tecrübesi olması dolayısıyla haksızlıkları, adaletsizlikleri, kıskançlığı ve nefret etmeyi öğretebilir/öğretmeyedebilir... (Bu kısım çok şiirsel oldu)

6-dil için avantajlı iş seçenekleri neler sizce ve hangi şehri tavsiye edersiniz?Amerikaya kadar gitmişken köy gibi bir yere gitmek istemem,çok pahalı yerde bütçemi aşar ama orta bir yer tavsiye ederseniz nereler olabilir?Tavsiyeriniz arasında Türklerin az olduğu yerler olursa sevinirim.Orlando,Montano vb.. tavsiyeler var ama sizinki ne acaba?

6-) Sana şurayı tavsiye ederim diyemem. Çünkü Amerika'nın her eyaletinin içinde onlarca farklı sosyal grup, her şehrinin içinde birsürü farklı yaşam var. Yani New york diye gidip dağ başında çalışanı da gördük bu forumda, Adını dahi bilmediğiniz, duyulmamış yere gidip en güzel maceralarla döneni de...

Çalışma alanı konusunda; ingilizcemi ilerletim diyorsan birebir diyalogda olman gereken işler seç, ki hemen hemen bütün işler böyle. Ama bu amaçla neleri seçmemen gerektiğini söyleyebilirim.

-Housekeeping: Gün boyunca çalışanlar hariç insan yüzü görmeme ihtimalin yüksek. o yüzden ingilizce geliştirmek için en yanlış iş.

-McDonald's: Tüm ülkede çalışanlarının neredeyse hepsinin Latin Amerikalı ve siyahlar olması nedeniyle "benim bilgiğim ingilizce değilmiş" deme şansın, daha da kötüsü ingilizceyi onlardan öğrenmen mümkün, uzak dur

-Alaska Balık işleri: Konu hakkında detaylı bilgim olmamasına rağmen, yapılan iş ve gidilme sebebi nedeniyle genellikle hiç ingilizce bilmeyen veya çok az bilenler gittiği için tavsiye etmiyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Kolay Gelsin..
    Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

1. Bi katkisi olacagini sanmiyorum.Sadece yurtdisina cikmis olmanin faydasi olabilir.
    2. Ne kadar gelisecegi sana bagli.En kotu ihtimalle soylenenlere asina olacaksin.Cevrende ne kadar Turk azsa o kadar iyi
    3. NY ta birinin ucretsiz bi kursa gittigini okumustum.
    4. 08 yazinda kriz lafi yeni yeni vardi ve benim calistigim restoranda isler gecen seneye gore kotu deniyordu.Ama yine de ben beklentilerimin ustunde kazandim.Bu sene biraz daha kotu olacagini dusunuyorum.Ama hersey yolunda giderse yine gidecegim
    5. Girisken biriysen ve isinde iyi cikarsa iyi para kazanirsin.Sadece isin iyi cikarsa burdaki masraflarini cikarir ustune biraz daha parayla yurda donersin.Bu isin maddi kismi.Diger yandan bircok ulkeden insanla tanisacaksin.Yurtdisi baglantilarin artacakTurkiye'nin nerede oldugunu tarif edeceksin
    6. Gidecegin yere gore aldigin para ve yapacagin masraflar orantili oluyor genelde.Yani bakiyorsun alacagin para iyi ama konaklama pahali ya da tam tersi.Tavsiyem yapmayi dusundugun isleri belirleyip o isyerinin bulundugu cevreyi arastir.Dil icin garsonluk,tezgahtarlik...bunlar geldi aklima.Musteriyle birebir konusabilecegin her is olabilir.Diger islerde sen etrafindakilerle sohbet etmezsen zaten belli cumleler kullaniliyorsun.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

valla sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşşekkür ederim.çok sağolun.biraz daha netleşti kafamda.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kursların bizim gibi 3 aylığına gelenler için açıldığını sanmıyorum
    daha cok orada yaşayan göçmenler içindir
    çünkü bu kurslar amerikada yıllardır var
    bütün göçmenleri asimile etmek iiçin kullanılan cultural imperialism şeklidir...
    ama böyle bir kurs varsa da bizler için gidilmesi taraftarıyım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)