Amerika içine gittiğinzide iş sözleşmenizde yazan haftalık 40 SAATI alacak kadar ŞANSLI BİRİYSENİZ Alaska ya GİTTİĞİNİZDE 3 HAFTA FIX 16 SAAT CALISACAK KADAR DA ŞANSLISINIZDIR.... Amerika içinde işveren size söylediği saatleri vermesi cok zor ve üstelik işten de cok rahat kovabilirler... Hemde sacma salak sebeple?
Örnek : ben
Boston merkezde Sharpshooter adına fotoğrafcıydım... 3 hafta calıstık ve ilk paychecki alacagım zaman İŞTEN KOVDU... Sebep mi? İngilizcem yetersizMİŞ. Bölümüm ingilizce öğretmenliği ve beni işten atarken kadınla ne tesadüf İNGİLİZCE KAVGA ediyordumüstüne şikayet etmişler kaba davranip olmayan ingilzicemle kavga ettigim için. Patrona ingilizcem yoksa nasıl senle suan konusuyorum dedim emir yukardan dedi (büyük bir firma sharpshooter merkesi Colorado da). Ama Alaska da kimse sizi işten kovmaz balık varsa calısırsınız ve overtime ile para kazanırsınız...
2. iş bulmak istiyorsanız ingilizcenizin iyi olması gerekir... Girişken olmalısınız ki kolay kolay da kısa dönem işçi alımı olmuyor (boston da 1hafta iş aradık 2 dükkandan birinde iş ilanı vardı ama hiç biri kısa dönem almıyor).
Dedigim gibi gittiginiz zaman 40 saatinizi bile alacak kadar şanslı biriyseniz zaten bu şansla alaska da 10 bin dolar da yaparsınız
Not: WAt a ilk kez katılışımdı... Boston (MA), Ocean City (MD) ve Kodiak (AK) da calıstım.... tüm bu yerlere giderken de pek cok eyalet şehir gördüm. 11 eyalete ayak bastımBoston gerçekten müthiş bir şehir fakat hergün yüksek binaları görmek de pek zevkli değil, new york u da gezmiş biri olarak 2 göndelen görüp gürültüden beyninizin patlaması pek güzel değildi... Alaska da börtü böcek görmeye gidecekmisiniz lafını tekrar düşünsün söyleyen arkadaş... Alaska nın diger bölgeleri nasıldır bilmiyorum ama onlar da güzeldir eminim. Kodiak hakkında söyleyecek tek cümlem: Doğa açısından CENNET gibi bir yer...
Hayatımda böylesine güzel bir yeşillik ve okyanus görmedim... İş olmadığı zaman ada da dolaşabilirsiniz... Sokak lambasının üstünde duran Kartal'ı fotoğraflayabilir yada deniz aslanlarını görebilirsiniz (bazı arkadaşlarımız şanslı günündeymişler balina görmüşler okyanus da). Ben bizzat kendim sokak lambasının üstünde durmus bana poz veren kartal ı çektimdenizaslanları ise çok güzeldi... Kodiak ayısını göremedik ama o kadar dağ tepe dolaştık
gerçi cıkmaması daha iyi oldu
saldırganlarmıs... Bence taş beton binaları istanbul da da görüyorsunuz sık sık ama böylesine doğayı göremezsiniz....
Bookmarks