o paraya yakin paralari yani 3000 4000 dolar civari parayi cok rahat bi sekilde amerikada kazanirsin eger ki ikinci is te de calisirsan alaskada kazandigin parayi (net olarak soyluyorum) kazanabilirsin
o paraya yakin paralari yani 3000 4000 dolar civari parayi cok rahat bi sekilde amerikada kazanirsin eger ki ikinci is te de calisirsan alaskada kazandigin parayi (net olarak soyluyorum) kazanabilirsin
Boston gibi büyük bir şehirin merkezinde 2 dükkanın birinde İŞ ilanı vardır... ama WAT 3 aylık bir süre ve benim işten cıkarılmam 3. hafta idi... bir işe başvurunca direk sizi almıyorlar. Appliciation form dolduruyorsun malum büyük şehir ve binlerce öğrenci var. O formlardan size sıra gelir mi soru işareti... 1 hafta boyunca en az 20 yere başvurdum 1 tane cevap gelmedi (: sonra Ocean City de iş buldu dedi Cetusa sponsor şirketi gittik iş var ama 20 saat bile vermiyor adam ve resmen ağzıma ediyordu (alaska da bile az yoruldum). Saati 6.35 ti Ocean City de... Kiramı bile karşılayacak durum değildi yani. 1hafta zor dayandım orda battı balık yan gider Türkiye den para isteyip Alaska ya gittim ve iyi ki gittim diyorum. Amerika içinde ekonomik krizden dolayı pek cok kişi mağdur kaldı... Özellikle turistik bölgelere giden arkadaşlar için pek iç acıcı olmadı durum. Çünkü krizde yaptıları ilk şey eğlenceyi kesmek Amerikalıların. Ocean City turistik bir yerdi gece kordona cıkıp gezerdik ve dükkanlar sinek avlardı... sahilde binlerce insan var ama dükkanlar boş... Eğlence parkında koskoca makineler 1-2 müşteri için calısıyordu. Temmuz un başlarıydı.
Amerika içine gidecek arkadaşlar çok popüler yerlere gitmeyin derim... Ayrıca 2. iş yaparsanız para kazanabilirsiniz eğer madem 2. iş yapacak bünyeniz var Alaska daha iyi bir seçenek bence (Overtime ile saati 10-12 dolar kazanıyorsunuz ve yıl sonunda bonus veren fabrikalar var sezon sonunda yani). 1. işinizde 40 saatninizi almak ŞANS, 2. işinizi en kısa sürede bulmanız ŞANS... Alaska da balık olması ŞANS... Herşey ŞANSA bağlı...
Ama 2. iş bulma şansınız gerçekten azdır... Çünkü Türkiye de okullar 7 Haziran dan sonra kapanmaya başlıyor genelde.... Rusya ve Ukrayna daki öğrenciler ise Nisan Mayıs ayında Amerika ya gelmiş oluyor ve tıpkı bizim gibi onlar da 2. iş arıyor ve kapıyorlar... Yani biz gittiğimizde artık geç oluyor fakat Türk öğrenciler ise agustos sonunda 2. iş bulabiliyor çünkü ruslar eve dönüşe geçiyor artık. Ağustos 15 ten sonra 2. işi rahat bulursunuzAma o tarihten sonra Amerika da ekim'e kadar kalmayacaksanız 2. iş pek de mantıklı değil
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks