Alıntı watken Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Gokçek bir kaç sorum var bu konuda;

1.abinI-20 ilemi türkiyeye döndü yoksa Mevcut J1 ile mi?
5 yıllık verdiklerine göre hani söylenen "Amerikadayken F1 başvurusu yapmayın TR ye gelin sonra F1 başvurusu yapın yoksa konsolosluk sorun çıkartıyormuş... " palavra....

2. Dil okuıluna kaç aylık ve ne kadara yazıldın?

okuldan kastın dil okulumu yoksa dil okulu bittikten sonra akademik bir programımı kastettin...ayrıca dil okulunu bitirdikten sonra ne yapmayı düşünüyorsun?

şimdideden sağol
Abim mezun olduktan sonra normal F1 vizesiyle gitti dil okuluna. Sonra 1 yıllık vizenin sonuna doğru yüksek lisans için üniversiteye kayıt yaptırdı. İşte o sıra Amerika'dan yaptığı için vize uzatma olayını vizesiz I-20 formu aldı. Pasaportta eski vize vardı ama dönerken zaten vizene bakmıyorlar.

Geldikten sonra verdikerl 5 yıllığı işte.

Dil okulu dedim ya kolay.Aylık 300 dolar.Başka masrafı da yok.

Akademik program için ayda en az 1000 dolar vermen lazım. Diğer okul masraflarını saymıyorum sadece okul ücreti.

Ha ailen ayda en az 500 dolar gönderebiliyorsa sana çok güzel. Direk gir üniversite olayına.

Ama üniversite olayında bir yandan işte çalışıp bir yandan okula gidip bir yandan da ders çalışmak... Çok yoğun oluyormuşsun.

Ben 6 aylık başvurdum ama Şubat'a kadar kalacağım. İkinci döneme geri döneceğim okula.Okul bitmedi daha.