Work and Travel
Toplam 62 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: dil okulu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Abi işveren derken zaten kaçaksın, öğrencilerin çalışması yasak.

Genellikle yapabileceğin işler:
    1-Pizza dağıtımı.
    2-Restoranlarda garsonluk, busboy-busser, bulaşıkçı.
    3-Benzinci de pompacı, kasiyer.

Ama çoğunlukla fazla tecrübe gerektirmediği için öğrenciler arabayla pizza dağıtımı işi yapıyorlar.

Benim gibi tanıdığın falan varsa, gidip konuşup uzun süre kalacağını belirtip 1 aylık "training"den sonra garsonluk da yapabilisin.

Türk sahibi olan restoranların genellikle işçi evleri oluyor. Orda kalma olayı güvenli ve ucuz oluyor.Ben de patronun sahibi olduğu işçi evindeyim.

Normal bir işte aylık ortalama 1500-2000 dolar civarı yaparsın. En kötü 400-500'ü eve gitse 400-500 civarı da okula gidiyor. Yani rahat rahat geçiniyorsun.

Dil okulundayken işler kolay.Ama üniversite okumaya gelince o çok zor işte. Çok masrafı var.

Benim aylık masraflar:
    1-175 dolar eve.
    2-100 dolar abur-cubur çikolata falan. (Biraz hastasıyım da.)
    3-Restoranda yediğim için yemek olayı bedava.
    4-Daha okul başlamadığı için 300 dolar okul masrafı ve 150 dolar yol masrafı yok.

WAT olayı gibi sadece çalışıp geziyom.Haftada 33 saat çalışıyorum. Günde 3-5 saat film-dizi seyrediyorum. Ayda 1200-1600 dolar arası kazanıyom.

Öle işte. Mezun olduysan güzen bir seçenek de.Okul devam ediyorsa yakmaya değmez bence.Benim gibi uzatırsın okulu sonra.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi işveren derken zaten kaçaksın, öğrencilerin çalışması yasak.

Genellikle yapabileceğin işler:
    1-Pizza dağıtımı.
    2-Restoranlarda garsonluk, busboy-busser, bulaşıkçı.
    3-Benzinci de pompacı, kasiyer.

Ama çoğunlukla fazla tecrübe gerektirmediği için öğrenciler arabayla pizza dağıtımı işi yapıyorlar.

Benim gibi tanıdığın falan varsa, gidip konuşup uzun süre kalacağını belirtip 1 aylık "training"den sonra garsonluk da yapabilisin.

Türk sahibi olan restoranların genellikle işçi evleri oluyor. Orda kalma olayı güvenli ve ucuz oluyor.Ben de patronun sahibi olduğu işçi evindeyim.

Normal bir işte aylık ortalama 1500-2000 dolar civarı yaparsın. En kötü 400-500'ü eve gitse 400-500 civarı da okula gidiyor. Yani rahat rahat geçiniyorsun.

Dil okulundayken işler kolay.Ama üniversite okumaya gelince o çok zor işte. Çok masrafı var.

Benim aylık masraflar:
    1-175 dolar eve.
    2-100 dolar abur-cubur çikolata falan. (Biraz hastasıyım da.)
    3-Restoranda yediğim için yemek olayı bedava.
    4-Daha okul başlamadığı için 300 dolar okul masrafı ve 150 dolar yol masrafı yok.

WAT olayı gibi sadece çalışıp geziyom.Haftada 33 saat çalışıyorum. Günde 3-5 saat film-dizi seyrediyorum. Ayda 1200-1600 dolar arası kazanıyom.

Öle işte. Mezun olduysan güzen bir seçenek de.Okul devam ediyorsa yakmaya değmez bence.Benim gibi uzatırsın okulu sonra.
    süper miş
    okul bitti benim
    bilseydim senin gibi kalırdım
    insan daha neler öğreniyo forum çok faydalı
    bende bir şey öğrendim 7 yıl kaçak kalırsan amerika vatandaşı olabiliyormuşsun
    gerçi 7 yıl yakalanmayan adam napsın vatandaşlığı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)