Work and Travel
Toplam 62 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: dil okulu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Haftalık 20 saatin altı "part time" öğrenci sayılıyor. Böyle olanlara F1 vizesi verilmiyor.

Okula kayıt olurum gitmem diyorsan, imkansız. Belirli devamsızlık oranını geçince okuldan aıtlıyorsun.Vizen iptal ediliyor.

Özellikle son zamanlarda devletten gelen baskı yüzünden okullar devamsızlık hususunda çok katı davranıyorlar.

J1 ile bize verilen "social security" numarası sadece yazın geçerli.
    Onun dışında kullanmaya çalışırsanız, kontrol edilince geçersiz olduğu kolaylıkla ortaya çıkıyor.

Bütün bunları nerden mi biliyorum. Yaz sonunda dil okuluna kayıt olup J1 vizesinden F1'a geçiş yatırmak için başvurdum. Şuan Amerika'dayım, cevabı bekliyorum.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haftalık 20 saatin altı "part time" öğrenci sayılıyor. Böyle olanlara F1 vizesi verilmiyor.

Okula kayıt olurum gitmem diyorsan, imkansız. Belirli devamsızlık oranını geçince okuldan aıtlıyorsun.Vizen iptal ediliyor.

Özellikle son zamanlarda devletten gelen baskı yüzünden okullar devamsızlık hususunda çok katı davranıyorlar.

J1 ile bize verilen "social security" numarası sadece yazın geçerli.
    Onun dışında kullanmaya çalışırsanız, kontrol edilince geçersiz olduğu kolaylıkla ortaya çıkıyor.

Bütün bunları nerden mi biliyorum. Yaz sonunda dil okuluna kayıt olup J1 vizesinden F1'a geçiş yatırmak için başvurdum. Şuan Amerika'dayım, cevabı bekliyorum.
    ne kadara kaydoldun bide türkiyeye dönmeden geçiş yapılamıyodu sen nasıl yaptın

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı maliarici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne kadara kaydoldun bide türkiyeye dönmeden geçiş yapılamıyodu sen nasıl yaptın
    Bu olayın adı "Change of Status".
    Kayıt işleri toplamda 800 dolar civarına mal oldu.Yarısı okula, yarısı da ABD göçmenlik ofisine, yani devlete.

Tabi böyle yaparak sadece başvurmuş oluyorsun.Daha sonra 1-6 ay arası bir sürede sana geri dönüyorlar.Red alırsan, ülkeyi terk ediyorsun.

Tek ve en büyül handikapı; eline verdikleri kağıtla (I-20) vizeli sayılıyorsun ama ABD'den çıkarsan geri giriş için normal vizeye başvururmuş gibi konsolosluğa gidip başvurman lazım.

Abim aynısı yaptı, Türkiye'ye geldi, vizeye başvurmak zorunda kaldı; 2 yıllık lazımken 5 yıllık verdiler.

Ben dil okuluna yazılıp maksimum süre kalmak istiyorum diyorsan en güzeli bu. Red alsan bile 3-5 ay daha kalmış oluyorsun.

Ama en garantisi Türkiye'ye döndükten sonra normal F1 vizesine başvurmak.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu olayın adı "Change of Status".
    Kayıt işleri toplamda 800 dolar civarına mal oldu.Yarısı okula, yarısı da ABD göçmenlik ofisine, yani devlete.

Tabi böyle yaparak sadece başvurmuş oluyorsun.Daha sonra 1-6 ay arası bir sürede sana geri dönüyorlar.Red alırsan, ülkeyi terk ediyorsun.

Tek ve en büyül handikapı; eline verdikleri kağıtla (I-20) vizeli sayılıyorsun ama ABD'den çıkarsan geri giriş için normal vizeye başvururmuş gibi konsolosluğa gidip başvurman lazım.

Abim aynısı yaptı, Türkiye'ye geldi, vizeye başvurmak zorunda kaldı; 2 yıllık lazımken 5 yıllık verdiler.

Ben dil okuluna yazılıp maksimum süre kalmak istiyorum diyorsan en güzeli bu. Red alsan bile 3-5 ay daha kalmış oluyorsun.

sen şu anda nerdesin dil okuluna giderken aynı yerde mi çalışacaksın işveren yine aynı şartları sağlıyor mu

Ama en garantisi Türkiye'ye döndükten sonra normal F1 vizesine başvurmak.
    sen şu anda nerdesin dil okuluna giderken aynı yerde mi çalışacaksın işveren yine aynı şartları sağlıyor mu kalacak yer falan nasıl hallettin saati kaç dolara çalışıyosun

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Dostum yüksek lisans olayı nasıl acaba net bilgin var mı? Misal benim okul gördüğün üzere Celal Bayar (sucks). Eğitim Türkçe, okulun durumu belli... Şartları nelerdir yüksek lisansın? İngilizce testi nasıl yapılır? Notlarım çok mu iyi olmalı? Kriterler başvurduğum okuldan okula değişir mi?

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı ayhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum yüksek lisans olayı nasıl acaba net bilgin var mı? Misal benim okul gördüğün üzere Celal Bayar (sucks). Eğitim Türkçe, okulun durumu belli... Şartları nelerdir yüksek lisansın? İngilizce testi nasıl yapılır? Notlarım çok mu iyi olmalı? Kriterler başvurduğum okuldan okula değişir mi?
    amerikada kimse senin okulunun degerini bilmez bende afyon mezunuyum university of texastan kabul aldim.

turkiyede afyon deyince hemen asagiliyorlar sinir oluyorum.
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)