Benim merak ettiğim bir konu var.Acaba şu ana kadar craigslist'den iş bulan bir kimse oldu mu?
Yani siz kalifiye bir iş yapmayacaksınız ki craigslistden cv yollamakla uğraşıyorsunuz ya otelde temizlik yapacaksınız ya restoranda bulaşık...ya da türevleri.Yani bulaşık yıkamak için cv mi doldurup yollayacaksınız?
Benim bildiğim bir tane iş bulma yöntemi var:Evinizin civarındaki otellere,restoranlara,benzinliklere tek tek gibip eleman arayıp aramadıklarını soracaksınız ve eleman arıyorlarsa başvuru formu dolduracaksınız.
Örnek olarak Lake George,NY ele alalım.Sabah çıksanız akşama kadar 15 tane yere gidebilirsiniz.Bunlardan 5-6 tanesi eleman arıyor olsa içlerinden bir tanesi size işe alır diye düşünüyorum.Craigsliste girin bakın bakalım Lake George da eleman ilanı kaç tane var.Zaten ilanlar da wat öğrencilerine hitap eden kalifiye olmayan işler değil hepsi belli bir tecrübe ve eğitim gerektiren işler.
Uzun lafın kısası:Üniversite mezunu olarak iş arıyorsanız kariyer.net ve benzeri siteler en mükemmel seçenektir.Yok eğer Amerikaya wat ile gelmişseniz ve parkta,benzinlikte,restoranda iş arıyorsanız bence internette boş yere vakit kaybetmeyin.
Bookmarks