Bu seneden itibaren federal vergi iadesi alınmayacakmış .Gelecek sene net kazancımızı çok etkiler mi ?
Bu seneden itibaren federal vergi iadesi alınmayacakmış .Gelecek sene net kazancımızı çok etkiler mi ?
Bu konu hakkında bir bilgim yoktu fakat şu açıklamayı buldum;
*Vergi iadeleri ile ilgili en son durum*: Kısa özet olarak, Evet artık *Federal Vergilerinizi geri alamayacaksınız* maalesef Trump 'ın Aralık 2017'de geçirdiği yasadan dolayı.
Üzülerek öğrenmiş oluyorum ki, Donald Trump'ın 2017'nin Aralık ayında çıkarttığı yeni vergi yasaı ile (Tax Cuts and Jobs Act of 2017) ABD'de IRS'in vergi mükellefleri şemasına göre Resident olmayan (resident olma şartını altta yazdım) kişilerin (Non-Resident Alien) vergi iadelerinde geçen seneye kadar Personal Excemption (bireysel muafiyet) hakkı olan $4050ı kazançlarından düşüp sadece geriye kalan kısmın vergisini ödüyorlardı.
Yeni yasaya göre , ABD'de non-resident olanların ek olarak vergi iadelerinde muaf olarak kullanacakları bu miktar kaldırıldı.
Yani artık Federal olarak ödediğiniz vergilerinizi işvereniniz %10 ve %12 sınırları içerisinde kestiyse eğer geri alamayacaksınız.
Eğer bu oranlardan fazla federal vergi verdiyseniz sadece o kısmını geri alabileceksiniz.
State için ödediğiniz vergileri geri almaya devam edeceksiniz.
Değişen sistemde, personal excemption miktarı olan $4050; ABD residentı olanların standard deductionı olan $6350a eklendi ve personal excemption tümden kaldırıldı. ABD Resident'ı olanlar artık kazançlarınının ilk $12000 miktarındaki ödedikleri tüm vergileri geri alıyorlar. Ama Siz Resident olmadığınız için alamayacaksınız. ALINTIDIR.
Konu Berkeley tarafından (19-08-2018 Saat 08:04 AM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks