Alıntı rapsolut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar 1 yıldan fazla bir süre sonra yazıma devam ettiğim için yadırgayabilirsiniz çünkü bende yadırgıyorum 2015'de wat yapanlar için olmadı ama 2016 ve sonrasındaki watçılar için yararlı olurum umarım

3.BÖLÜM (İŞ)

Six Flags'te ride bölümünde çalıştım.Yani parktaki oyuncakları kullananlardan biriydim.Parkın bölümleri var zone 1 zone 2 gibi genelde bir bölümün içindeki bütün oyuncaklarda çalışırsınız.Ama bazen zone değiştirdiğiniz de olabilir.Bazı oyuncakları tek başınıza çalıştırırsınız bazı oyuncaklarda da 3-4 kişi birlikte çalıştığınız olur.Ben sıradan olmayan WAT hayatımda ilk iş günümde yine sıradan olmayan bir iş yaptım. Parkın belirli bir kısmını dolaşan bir tren vardı ve ilk iş günümde onu kullandım.Bir makinist gibi trene binip yolcuları gezdirip geri geliyordum ve parkın özellikle kalabalık yerlerinden geçerken herkes fotoğrafımı çekiyordu Seferlerin birinde ormanlık alandan geçerken bir sincabı öldürmüştüm ve o sefer bitip yolcular indiğinde bana tepki göstermişlerdi. Hatta bir tanesi gidip supervisorlarıma şikayet etmişti.supervisorlarımdan biri gelip bana nasıl oldu die sordu bende görmedim üstünden geçmişim ne yapabilirim gibi bir şeyler söyledim.Baya olaylar olmuştu yani Bu arada yine ilk iş günümde 2 tane 15-16 yaşlarında Amerikalı kız gelip bütün gün çalışıyor musun işten sonra neler yapıyosun demişlerdi.Bende daha ilk iş günüm olduğunu bilmediğimi söyledim.Daha sonra işten sonra takılır mısın die teklif etmişlerdi ama bi an heyecanlanıp hayır demiştim ama sonradan baya pişman olmuştum siz siz olun böyle fırsatları kaçırmayın İlk zamanlar eğlenceliydi ama sonra çok sıkıcı bir iş haline gelebiliyordu.Çünkü kimseyle konuşmuyosunuz ve sürekli trenin üstünde gidip geliyosunuz.Çok farklı oyuncaklarda çalıştım ve 20 günümü doldurmuşken WAT hayatımda başıma gelebilecek en kötü şey geldi ve uzaklaştırma cezası aldım.Bunun da detaylarına çok fazla girmek istemiyorum ama genel olarak bir oyuncağı çalıştırırken çok gereksiz kurallar var.Saçma saçma hareketler yapıyosunuz kendi kendinize ben genel olarak disiplinsizdim bu konu da ve en son yaşadığım bir olay yüzünden uzaklaştırma aldım.Uzaklaştırma cezası aldığımda çok mutlu oldum çünkü o sıralar parkın en yoğun zamanlarıydı ve çok fazla çalışıyorduk.3 gün tatil yapacağım için çok mutluydum.3 günün sonunda işe döndüğümde bölümümün değiştiğini öğrendim ve yıkılmıştım.Beni parkın temizlik bölümüne almışlardı.Ancak ben uzun uzun tartışmalarım sonunda burda yapamayacağımı söyledim.Alerjim var falan die yalan atmıştım Bana Türkiye'ye geri dön demişlerdi eğer bu bölümde çalışmayacaksan.Uzun süren ısrarlarım sonucunda parkın başka bir gereksiz bölümünde çalışmaya kabul edilmiştim.Otopark bölümünde Bu bölümde çalışma saatleri çok yetersizdi ve kazandığım para %70 düşmüştü.Ayrıca bütün gün ayakta ve sıcakta bekliyordunuz.Ancak İngilizce açısından başıma gelebilecek en iyi şeydi belkide çünkü çok farklı insanla sürekli konuşma halindeydim.Benimle birlilte çalışan diğer çocuklarla baya konuşuyoduk çünkü konuşmaktan başka yapacak bir şey yok Ride bölümünde ise konuşma imkanınız çok az ve belli başlı şeyler.Bu arada az para kazanmamdan dolayı boş günlerimde çıkıp kapı kapı iş arıyordum.Bi otelde iş buldum ve odaların temizliğini yapıyodum.Gayri resmi olarak çalıştığım için vergi kesintisi falan yoktu ve günlük kazancım net 100$ dı.Haftada 3 gün otopark 3 günde otel derken yolumuzu buluyorduk çok şükür Evet arkadaşlar iş hayatım genel olarak böyleydi.İlk günden son güne kadar hep olaylı geçti.Ama hiçbir zaman yaptığım işlerden memnun olmadım.Çünkü 16-17 yaşındaki çocuklar gelip size emir verebiliyor.Ben 21 yaşında gitmeme rağmen 18-19 yaşında supervisorlar vardı.Zaten uzaklaştırma almamın sebeplerinden biri de 16 yaşındaki çocuğun kullanmasını bildiğim ve daha önce defalarca çalıştığım bir oyuncakta bana baştan nasıl kullanılması gerektiğini öğretmeye çalışmasıyla oldu.İş hayatımda hep mutsuzdum ama Samoset Cabinsde ki ortamımız ve travel hayali beni oraya bağlıyodu ve mutlu olmamı sağlıyordu..
Devamini getirmen cok guzel olmus. Ayrica yeni gideceklere neleri yapmamalari gerektiginin adeta bir listesini yapmissin Bunun icin de ayrica tesekkurler

Saka bir yana senin yazdiklarindan sonra uyarilar yapma ihtiayci hissettim. Hangi iste calisirsaniz calisin oranin kurallarina uymak zorundasiniz ve mutlaka uyun. Bu kurallar size mantikli gelmeyebilir ama emin olur milyon dolarlik isletmeler keyfi sacma kurallar koymaz. Hepsinin gecerli nedeni vardir. Ikinci olarak 17-18 yasindakiler size emir verecek cunku ustunuz olacak. Onlar calisma hayatina 13-14 yaslarinda basladigi icin , 17-18 yaslarina geldiklerinde hem is tecrubesi , hem de o isyerindeki gecirdikleri yillar nedeniyle supervisor vs konumuna yukseliyorlar. Bunu unutmayin , kucumseyeceginiz , cocuk diyeceginiz kisilerin sizden fazla is tecrubesi olacaktir. Son olarak da bir not 14-15 yasindaki kizlar gelirse ayni @rapsolut un yaptigi gibi HAYIR diyin. 18 yasindan kucuklerden uzak durmanizda fayda var. Iyi watlar bol sans