Kesinlikle hatalı düşünüyorsunuz. Travel planlarını ve rezervasyonları eğer yapabiliyorsanız şimdiden yapmak çok çok avantajlıdır. 2 hafta önce haftalık kirası 250$ olan Full Size SUV'ler şuanda 300-350 dolar oldu. geç kaldığım için 200$ bir zararım oldu. Birçok sitede son güne kadar iptal şansınız var rezerve edip gitmeseniz dahi sorun olmaz. Fakat yazın bu fiyatlar 2-3 kat artıyor. Bu ikinci senem olacak ve ilk sene travel yapmamamın tek sebebi budur, geç kalmış olmam. O yüzden otel/araç rezervasyonlarının %80'ini kendime A, B, C Planı olacak şekilde tamamladım.ABD'de olabilecek durumlara göre 3 farklı plan için 3 farklı rezervasyon yapıyorum.
Ha tabii ki her şeyi şimdiden kestirmek çok zor belki bazı otelleri yada araç kiralarını atlamak zorunda kalabilirim. Fakat çok uygun fiyatlara bu şansları kaçırmamak gerek. Olabildiğince faydalanmalıyız diye düşünüyorum.
Debit kart konusunda da ise hocam 2-3 haftadır bende ona bakıyorum. Sixt'ten kiraladım araçların çoğunu fakat mesela Alamo isimli şirket kesinlikle kredi kartı istediğini her yere yazmış. Ne olacak bende bilmiyorum fakat geçen sene arkadaşlarım debit kartla kiralamıştı bir firmadan, Alamo dışında da kredi kartını şart koşan başka bir firma görmedim. Ayrıca benden size bir taktik olsun araç kirasını çeşitli sitelerden bulduktan sonra uygun fiyatlı olan firma atıyorum ki AVIS. Google'a "AVIS discount coupon" benzeri birşeyler yazın bazen indirim kodları bazen "bu linke tıklayın %10 indirimli kiralayın" şeklinde yazılar çıkıyor. çoğunluğu çalışmasa da çalışan kuponlara denk geldim ve 60$ indirimli kiraladım

Her zaman fiyatlara kendi sitelerinden de bakın. Sonra havaalanından kiraladığınızda ekstra bir lüx vergisi aldıklarını duydum ve bu yüzden havaalanına yakın mesafede bir kiralama noktası varsa oraların da fiyatlarını kontrol edin derim. Şahsen bu şekilde de 100$ daha ucuza buldum.
Bookmarks