Iberia ile ilgili ekşisözlükten alıntılar..
**İngilizce anonslara, "ladies and gentlemen..." diye baslayip ispanyolca devam eden hosteslere ve pilotlara sahip havayolu sirketi.
**bazi ucaklarinin koltuk aralari o kadar dardir ki, averajin biraz ustunde boy sahibi kisi bile butun yolculuk boyu ne saga, ne sola donebilir, paketlenmis gibi oturur. yolculari azarlayan hostesleride cabasi. oglen uyumayinca asabilesiyorlar heralde.
**barcelona havaalaninda biletimi check-in edip bagajimi yolladiktan sonra ekranlarda gorunmemesine ragmen ucagin uc saat rotarli oldugunu soyleyip, bir de ustune ustluk 8 kilo fazlalik icin 128 euro para isteyen, sonra da sinir krizi gecirip "bagaji geri getirin, icinden 8 kilo cope atacagim!" diye bogurmeye baslayinca, deli muamelesi yapmaya kalkan xxxxxx sirket.
**kesinlikle uzak durulması gereken şirket. ne kadar bavul kaybettiği bir yana, kendi ülkeleri olan ispanya'ya bile iniş izni alamadığı oluyor bunların. size haber verdikleri zaman ise check-in sırası! bu durumda ab yasalarına göre almanız gereken tazminatı ise asla vermiyorlar.
**türkiye ofislerinde müşteri ilişkileri bölümü yok. sizi ispanya'ya yönlendiriyorlar. ispanya telefon numarası ise çalışmıyor! türkiye ofisine söyleniyor bu telefon çalışmıyor diye, "biz bilmeyiz biz aramıyoruz ki o numarayı" diyorlar. 2 ay içerisinde yollanan onlarca fax ve emaile ise hiçbir cevap verilmiyor.
**her şirket bavul kaybedebilir veya uçuşu iptal olabilir. fakat bu durumlarla karşılaşıldığı zaman en azından iberia kadar büyük olan her şirket size yasayla sabit olan tazminatı verir veya bavulunuzu bulmak için azami çaba gösterir. eğer türkiye'de yaşıyorsanız, bırakın müşteriyle ilgilenmeyi, iberia'ya derdinizi anlatmanın bir yolu bile yok! bavulunuzu kaybedip sizi 10 saat havalimanında beklettikten sonra suratınıza bile bakmayacak kadar sorumsuz görevlilerle karşılaşılmak istenmiyorsa, uzak durulması gereken şirkettir.
**ispanyolların bile güvenmediği, çok fazla sayıda bavul kaybettiği söylenen ispanyol havayollarıdır. arasıra yaptığı kampanyalı biletlerle insanın hiç aklında yokken, seyahate çıkması için gaza getirebilir.
**istanbul-barcelona yolculuğumda hostesin ısrarla ingilizce konuşmayıp beni delicesine eğlendirdiği havayolu şirketi. bahsettiğim hanımefendi colaya buz istiyor musun sorusunu ispanyolca dillendirdiğinden, e ben de ispanyolcaya pek değil hiç hakim olamadığımdan "hö" dercesine bakmıştım zat-ı muhteremin suratına. ama o ne yaptı "bak bu zırtopoz ispanyolca bilmiyor, ben ingilizce kasayım" demedi. aldı sol eline bardağı, sağ eline de maşayla tuttuğu buzu, hebeleee höbeleee hareketleriyle zaten barcelona'ya gitmekte olduğunun farkında olmak suretiynen zevkten salağa dönmüş bana farkettirdi sorusunu. ben de "yes" dedim büyük bir kararlılıkla. hatunun o hareketi gitmiyor gözümün önünden...ve belki de sırf bu yüzden pek seviyorum bu havayolunu. ha derseniz ki hostes üzerinden sevip sevmemenden bize ne bize gerçekleri anlat!! ; o zaman derim ki thy gibi bir havayolu...yani bir yamuğunu görmedim, hosteslerin kimi suratsız,kimi çok şirindi, uçak ne çok konforlu ne çok rahatsızdı, yemek ne çok lezzetli ne de çok iğrençti...
(Tüm yorumlar ekşisözlükten alınmıştır.)
Buda Cengiz Semercioğlu' nun havayolu şirketleri analizi:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...30&yazarid=105
Bookmarks