1-) ingilizceni geliştirmek tamamen sana bağlı orda kurduğun ortam çok önemli çoğunlukla bütün işler senin ingilizceni geliştirmene fırsat sağlar dishwasherlık dışında ama dishwasherlığın güzel yani sana ispanyolca geliştirme fırsatı veriyor genelde çalışanlar meksikalı falan.
2-) ben newyork boston washinton mertle beach(adını doğrumu yazdım bilmiyorum) miami turunu 800 900 dolara yaptım 4 arkadaş 7 kişilik bir jip kiraladık ve 10 gün sürdü bu yolculuğumuz. Bunun ğstüne bide batı turu yaparsın 2000 dolara dolu dolu bi travel yaparsın. Para önemli değil diyorsan bütün masrafların çıktıktan sonra iki bin doların olursa doya doya gezersin ve ikinci işte çalışmana gerek kalmaz. Mutfakta çalışırsan bir öğün yemek bedava olur ama garsonlar bir miktar para veriyor yemek için belki bazı yerlerde hiç vermiyorlardır bilemem ama genelde öderler. mutfak çalışanları hiç ödemez üstüne akşam çıkarken bir içkiyi bedavaya içer . Benim gözlemim mutfak çalışanları bi sıcak bi cana yakın oluyo ki yaptığım amerikan arkadaşların yüzde doksanı mutfaktandır. Ama restoranda hep bi koşuşturma vardır yorucudur biraz
3-) 2. İş tamamen sana ve koşullara bağlı. Benim çalıştığım yerde herşey pahalı olduğu için ben akşamları restoranda çalışırdım bedava yemek olaun diye bide daha fazla para kazanıyım diye. İlk işim ingilizce geliştirmeme fazlasıyla imkan verdiği için ben yemek ve para doğrultusunda akşam 7 den sonra bulaşıkçılık yapıyodum meksikalı kankilerimde. Az çok ispanyolca öğrendim.
4-) genellikle 2 gün off alırsın eğer bu günleri değerlendirmek istersen şehir merkezlerine yakın yerlere git gezersin ben adada çalıştığım ve 1 gün off olduğum için çalıışma dönemimde hiç bir yere gidemedim genelde sahile gider akşama kadar yatar ve yüzerdim. Bir çok arkadaşım adada hapis hayatı yaşadığından bahsedersi bu yüzden böyle yerler sıkıcı olabilir. Tabi ben sahile aşık biri olaraktan hiç şikayet etmemiştim.
Benim görüşüm 3 ay hayvan gibi çalışıp travelde çatır çutur para harcamak. Ama sıkıcı ve yorucudur bu iş. Çoğu kişi çalışırken arada gezmeyi sever ki buda güzeldir ama 5 gün çalıştığınız için fazla para kazanamayabilirsiniz.
Umarım yazdıklarım sana faydalı olur şimdiden iyi watlar