Work and Travel
Toplam 297 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ABD'de Araba Alım-Satımı (Ana Başlık)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı Amadeus35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onlar bir cok kismini hallediyorlar ama zaten dealerdan alirken fazlasiyla para oduyorsun. Sahibinden almak daha mantikli ve ucuz olur.
    bende öyle düşünüyorum craiglist'den bakıp alıyım diyorum ama işlemleri çok uzun(yapılması gerekeni birisi özetlese mükemmel olur.) birde adam beni dolandırabilir. Galiba dealerda 3 ay gibi %50'lik bir garantide oluyormuş, eğer arıza çıkarırsa kendinden kaynaklanan gidip diyebilirim bak bu araba böyle oldu diye.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı ozncmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende öyle düşünüyorum craiglist'den bakıp alıyım diyorum ama işlemleri çok uzun(yapılması gerekeni birisi özetlese mükemmel olur.) birde adam beni dolandırabilir. Galiba dealerda 3 ay gibi %50'lik bir garantide oluyormuş, eğer arıza çıkarırsa kendinden kaynaklanan gidip diyebilirim bak bu araba böyle oldu diye.
    Bütün olayın özeti bu başlıkta 16-17. sayfada var.Bu konuyu iyice okursan çok daha iyi bi fikrin olur araba alımıyla ilgili. Şimdi dolandırma olayı o kadar kolay değil amerikada. Ama araba almanın en sıkıntılı kısmı arabanın mekanik durumunda.Tamir ve tamirci olayı amerikada çok zor ve pahalı.Bizdeki gibi sanayiye gideyim de İsmet ustaya bi baktırayım olayı yok. Ya kendin anlayacaksın ya da bir tamirci bulup parasını bayılıp ona baktıracaksın.Ben araba alırken arabanın aküsünde problem olduğunu söylemişti sahibi.Ben arabadan iyi anlayan bi arkadaşımla gittim, o baktı tamam dedi aldık.Ufak tefek sorunlar çıktı akü hep bitti vs. ben şarj ediyordum aküyü. O sayede motorla ilgili baya bilgim oldu.Ufak tefek tamir işlerini öğrendim.Hala işe yarar. Dealerdan alırsan açıkçası 3-4 ay için o kadar para vermeye gerek yok. Craigden bak beğenirsen al.Vites kutusunda problemi yoksa diğer şeyler halledilir.Sırf %50 garanti vs. var diye dealera o kadar para verme.
    ""Let the game begin""

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Kisaca anlatayim,

Craigslistten bi araba buldugunda text yada arayarak irtibata gecersin. Gidersin gorursun arabayi surersin. Begenirsen gider bi mekanige 50$ verir detayli inspection yaptirirsin. Eger sorun yoksa satici title dedigimiz kagidi imzalar sende imzalarsin ve sana verir. Sende parayi ona verirsin. Daha sonra sen bu title ile Ilgili eyaletin Departmen of Motor Vehicle kurumuna gidersin yeni title cikartirsin ve plaka alirsin. Daha sonra bi insurance company e gidip insurance yaptirmak zorundasin. Islemlerin hepsi bu kadar. Dealerdan ayni arabayi almak istesen en az 1.5k daha fazla odemen gerekebilir

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı watkenaydu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kisaca anlatayim,

Craigslistten bi araba buldugunda text yada arayarak irtibata gecersin. Gidersin gorursun arabayi surersin. Begenirsen gider bi mekanige 50$ verir detayli inspection yaptirirsin. Eger sorun yoksa satici title dedigimiz kagidi imzalar sende imzalarsin ve sana verir. Sende parayi ona verirsin. Daha sonra sen bu title ile Ilgili eyaletin Departmen of Motor Vehicle kurumuna gidersin yeni title cikartirsin ve plaka alirsin. Daha sonra bi insurance company e gidip insurance yaptirmak zorundasin. Islemlerin hepsi bu kadar. Dealerdan ayni arabayi almak istesen en az 1.5k daha fazla odemen gerekebilir
    O gittiğim yerlerde herhangi bir ücret ödeyecek miyim peki ? bu arada çok sağol gayet net ve açık anlattın

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

O gittiğim yerlerde herhangi bir ücret ödeyecek miyim peki ? bu arada çok sağol gayet net ve açık anlattın
    Evet malesef odeyeceksin. Title(ruhsat) parasi ve plaka parasi odeyeceksin. Illinois icin ikisi asagi yukari 200$ tutuyor fakat diger eyaletleri hic bilmiyorum.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)