bende öyle düşünüyorum craiglist'den bakıp alıyım diyorum ama işlemleri çok uzun(yapılması gerekeni birisi özetlese mükemmel olur.) birde adam beni dolandırabilir. Galiba dealerda 3 ay gibi %50'lik bir garantide oluyormuş, eğer arıza çıkarırsa kendinden kaynaklanan gidip diyebilirim bak bu araba böyle oldu diye.
Bütün olayın özeti bu başlıkta 16-17. sayfada var.Bu konuyu iyice okursan çok daha iyi bi fikrin olur araba alımıyla ilgili. Şimdi dolandırma olayı o kadar kolay değil amerikada. Ama araba almanın en sıkıntılı kısmı arabanın mekanik durumunda.Tamir ve tamirci olayı amerikada çok zor ve pahalı.Bizdeki gibi sanayiye gideyim de İsmet ustaya bi baktırayım olayı yok. Ya kendin anlayacaksın ya da bir tamirci bulup parasını bayılıp ona baktıracaksın.Ben araba alırken arabanın aküsünde problem olduğunu söylemişti sahibi.Ben arabadan iyi anlayan bi arkadaşımla gittim, o baktı tamam dedi aldık.Ufak tefek sorunlar çıktı akü hep bitti vs. ben şarj ediyordum aküyü. O sayede motorla ilgili baya bilgim oldu.Ufak tefek tamir işlerini öğrendim.Hala işe yarar. Dealerdan alırsan açıkçası 3-4 ay için o kadar para vermeye gerek yok. Craigden bak beğenirsen al.Vites kutusunda problemi yoksa diğer şeyler halledilir.Sırf %50 garanti vs. var diye dealera o kadar para verme.
""Let the game begin""
Kisaca anlatayim,
Craigslistten bi araba buldugunda text yada arayarak irtibata gecersin. Gidersin gorursun arabayi surersin. Begenirsen gider bi mekanige 50$ verir detayli inspection yaptirirsin. Eger sorun yoksa satici title dedigimiz kagidi imzalar sende imzalarsin ve sana verir. Sende parayi ona verirsin. Daha sonra sen bu title ile Ilgili eyaletin Departmen of Motor Vehicle kurumuna gidersin yeni title cikartirsin ve plaka alirsin. Daha sonra bi insurance company e gidip insurance yaptirmak zorundasin. Islemlerin hepsi bu kadar. Dealerdan ayni arabayi almak istesen en az 1.5k daha fazla odemen gerekebilir
Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)
Bookmarks