Alıntı Fur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sercan merhaba, daha önce bir kaç soru sormuştum crestline a gelecektim 10 haziranda.Tekrardan bir kaç sorum olacak;

hatırlarsan 10 haziran gecesi orada olacaktım yani anlayacağın direk kalacağım yere gidip sabahına oryantasyona gelmeliyim.Senden ricam kalacak yer tavsiyesi değil biliyorum hassassın bu konuda ancak o gecelik ve belki de bir kaç gecelik kalacak uygun bir yer önerir misin,3 gün sonra geleceğim ama elimde sadece bir liste var otel-motellerin ve bir sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.Bir kaç gün içinde karar verip başka bir yere geçeceğim zaten şu evlerini kiralayan kişilerin yardımıyla.

İkinci olarak Şort ve siyah ayakkabı demiştin orada aklım takıldı şort derken kumaş olması falan şartmı ya da ayakkabının tek renk siyah olmasımı yoksa koyu bir renk olması mı gerekli? biliyorum çok ayrıntı ama şuan CIEE nin 800 dolar sınırı var girişte, sıkıntı yaratıyor benim için danışmanım isterlerse kontrol edip programını iptal edebilirler dedi ancak ben bulamadım o kadar parayı 600 dolar gibi bir parayla gelebileceğim.Tek çözüm yolu arkadaşlarımdan borç alıp giriş yaptıktan sonra geri yollamak olacak galiba.Bu konu hakkında bilgin var mı? bir de ben bu durumdayken oradan alışveriş yapmam daha mantıklı geldi sence ne yapmalıyım?

Son olarak Uçuş aktarmaları sırasında air france topiclerine baktım aklıma takılan bir tek amerika içine girdikten sonra Boston-VA uçuşumda bavulları benim aktarmam gerekiyormuş acaba bu doğrumu bir bilgin var mı?

Her şey için şimdiden çok teşekkür ederim bu arada şu forumda yazdıklarına gerçekten minnettarız, bir çok kişiye yol gösteriyorsun.Sabrın için ayrıca teşekkürler
Selam Fur : Rica ederim, umarim problemsiz bir yolculuk ve sonrasi gecirirsin.

Bazi sirketler karsilama hizmeti veriyor ve bu hizmet esnasinda sizlere 3-5 tane farkli konaklama secenegi gosteriyor ve bunlardan birisine kalici veya gecici olarak yerlesiyorsun. Sirketin bu hizmeti verenlerden bir tanesi. Dolayisi ile cok yuksek ihtimalle seni havalimanindan alacaklardir ve sana birkac farkli konaklama opsiyonu sunacaklardir. Ancak her zaman soyledigim gibi burada hic bir sirketin temsilciligini ya da yandasligini yapmiyorum. Dolayisi ile soylemlerim veya ongorulerim sirketleri baglamaz , ya da ben soyledim diye sirket seni havalimanindan almaz.Ben ortalama olarak bu gune kadar neler gormus isem bunlari tecrube olarak paylasiyorum. Ben Crestline otelleri icin calisiyorum ve bizim otellerimizde calisacak ogrencilerin basina aksakliklar gelmemesi icin herkesi yeterince bilgilendirmeye calisiyorum. Cunku buraya zamaninda gelemezseniz otellerimizdeki eleman eksikliklerinden kaynaklanan problemler ortaya cikmaya baslayacaktir ve bu problemler ciksin istemiyoruz.

Bu noktada yapman gereken nedir : Hersey yolunda gitsin ve zamaninda isler halledilebilsin diye yolculuga baslamadan once ve havalimanindan cikmadan once danismanini arayip durum guncellemesi yapman ve bilgi vermen gerekiyor. Nerdesin , ne zaman geldin, oradan nereye gececeksin, yardim istiyormusun? Bu gibi sorularin cevaplarini konusacaksiniz danismanlarinla. Dolayisi ile bu noktadan sonra iletisim ile birlikte hersey tek tek rayina oturmaya baslayacak.

Sort konusuna gelince : Diz alti kapri tarzi ( ne kadar uzun olur ise o kadar iyi) yani bileklere kadar gelen capri tarzi kiyafetler. Hatta istersen sort olayina hic bulasmak istemiyorsan direk pantolan getir ve aklinda soru isareti kalmamis olur. Pantolon der iken kesinlikle kot(jeans) pantolondan bahsetmiyoruz. Burdaki pantolondan kastimiz bu yandan cepleri olan keten pantolonlar var ya onlardan. Google search'e keten pantolon yazar isen gorebilirsin orneklerini. Cepleri kot gibi olmasin yani kot pantolonlarin cepleri hani yuvarlak kesim ya(on cepler) ellerini yukardan sokuyorsun cebe, o sekilde olmasin iste, cepleri yandan girisli olan. Neyse konu dagilmaya basladi, eminim sen anladin neyden bahsettigimi. Ayakkabiya gelince : Yine google'a Adidas Samba yaz ve ordan cikan ayakkabiya bak. Ayakkabi siyah ama ornegin seritleri beyaz, alti kahverengi. Bu ayakkabi kesinlikle olur. Marka olarak dusunme ve tamamen siyah olacak diye bir kaide yok ancak emin ol ayakkabi cafcafli renklerden olusmasin. Bazi ayakkabilar var Barcelonanin yesil formalari var ya onlar gibi asiri fosforlu, ya da air jordan tipi kipkirmizi ayakkabilar bunlardan olmasin yani. Siyah yogunlukta ve kibar bir spor ayakkabi ozet olarak.

Sponsor firmanin(Ciee) minumum 800 dolarda diretmesi olayi dogru, basiniza bir sey gelmesin diye bu miktari en az 800 dolar olarak belirlemisler. Ve gumrukten gecer iken bazi kisilere cikar bakalim yeterli miktarda paran var mi denilebilir. Hayati nasil yasayan bir insansin bilmiyorum ama ben genelde risk almayi sevmem, dolayisi ile emin ol cebinde bir sekilde bir yerlerden ya da arkadaslarindan buldugun 200 dolari uzerine tamamla ve 800 dolar cebinde olacak sekilde kapilardan gec.Dolayisi ile Turkiyeye geri gonderilme riskini DEF etmis olursun. Bu konuda risk alma kesinlikle!!!

Evet arkadaslarindan tamamla paranin ustunu ve dedigin gibi Turkiyede o paradan artik harcamalar yapmayi birak. Buraya cebinde para ile gel buradan gerekenleri yavas yavas temin edersin.

Bavullarin aktarilmasi konusu %90 dogru. Amerikaya ilk giris yaptigin havalimaninda bavullarin elinde kapilardan gecmen gerekiyor(guvenlik) dolayisi ile bavullarini alacaksin ama tekrar check in gibi seylere gerek olmuyor, sadece gecisini yaptiktan sonra elindeki bavullarini transfer bankosuna(havayolu firmasinin) goturuyorsun ve onlara baglantili ucusun oldugunu ve nereye gittigini soyluyorsun. Air France ile gittigini soyledigin icin oradan ornek vereyim. Boston havalimaninda bavullarini aldin guvenlikten gectin ve sonrasinda Air Francenin transfer bankosuma gidiyorsun ve bavullarini VA ucagina vermelerini soyluyorsun. Tabi biletini gormek istiyorlar hem emin olmak icin hem de Air France ile geldigin icin. Ondan sonra senden bavullarini alip yuruyen banda birakiyorlar ve bavullarin senden ayriliyor. Sonra sen de ucusun hangi kapidan ise oraya yonleniyorsun ve ucaga biniyorsun.

Baska sorun olur ise sormaya devam et. Rica ederim ayrica. Iyi ucuslar simdiden.