Selam Berker, oncelikle vizen hayirli olsun ve insallah sag salim varirsin oraya.
2 farkli problem ile karsilasiyor ogrenciler genelde birincisi kultur soku ikincisi dil soku, ben ilk sene WATa katildigimda sadece Dil soku yasamistim, kultur soku bize hic etki etmemisti cunku tam 24 Turk sinif/okul arkadasi ayni bolgeye gidip ayni evlerde kalmistik,
Dil soku derken dilim o zamanda iyi idi simdi de iyi ama yinede hic bir sey senin bekledigin gibi gelismiyor gercek hayatta, egitimim orta kisim Anadolu lisesi cikisliyim, universitede ise Turizm bolumu mezunuyum ingilizcem her zaman iyi idi ancak Abdye ayak bastiktan yaklasik 40 gun kadar konusamadim, sadece dinledim ve anladim. 40 gun konusamamak icin uzun bir sure konussam dahi cok basit sacma sapan kalip cumleler kuruyordum. Yani ingilizcen kagit uzerinde ne kadar iyi olursa olsun orada ingilizce konusunda zorlanacaksin ama bunun gozunu korkutmasina izin verme cunku sen 1 ana dili olan ve bu dili kusursuz konusabilen bir insansin ve onlarla iletisim icin senin 2. dilini onlarin ana dilini kullaniyorsun, yani cogu kisi seni sabirla dinleyecek ve anlatmaya calistiklarina kulak vereceklerdir. Her zaman kendine guven ve anlamadigin bir sey olur ise defalarca tekrar etmelerini iste taa ki tamamen anlayip cevap verene kadar. Bol sanslar.
Bookmarks