Work and Travel
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Gitmeden önce son kez tavsiye

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Standart Gitmeden önce son kez tavsiye

Arkadaşlar 3 haziranda uçağım var ALLAH nasip ederse Gideceğim Bana son kez gitmeden önce vereceğiniz tavsiyeler varmı ilk ne yapmak gerekiyor,kültür şokunu atlatmak için ne yapmalıyım,konuşamazsam işverenle mesela ? BUN KONUDA PROFESYONEL ARKADAŞLARDAN YORUMLAR BEKLİYORUM ! .

Uçuşa Hazır Watçı Aytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    13

hacı usta akışına bırak

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Ben pek kultur soku yasayacagimi dusunmiyorum : D ama yinede tecrubeliler 3/5 bisi yazsa fena olmaz.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Aynen öyle

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hadi hayırlı olsun en azından üç beş bir şey bilerek gidiyorsun yoksa onca mülakatı geçemezdin oraya gidince kabak çiçeği gibi açılacaksın hiç tereddüt etme

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

haci baba simdi gidiyorsun ABD ye ilk iniyorsun herkes farkli konusuyor arada biseyler anlamak icin kulak misafiri oluyorsun , biseyler anlayinca anliyorum lan demeye basliyorsun sonra karsilikli ilk konusmalarda yarisini anlamadiginda ya da onlar seni anlamadiginda sorun yapiyorsun ve ben bunlari anlamiyorum haci diyorsun 15 gun sonra ya az cok anliyorum ama nasil gececek yaz diyorsun sonra bir bakmissin yabanci arkadaslarinla takilmaya baslamissin hcbir sorun yasamadan Ilk gittiginiz genelde herkes az ama cok sorun yasar acaba dogru mu yaptim gelmekle der , ama cok sallama emin ol yaz sonunda cok memnun ayrilacaksin ABD den. Herseyi akisina birak ve girisken ol. Sakin beni anlamiyorlar ya da ben anlamiyorum diye kendi kabuguna cekilme , anlamiyorsa 3 kez soyle , anlamiyorsan da 3 kez sor , sorun degil bu. Size yazin gelisimini soyleyeyim. Ilk 1 ay acaba iyi yaptim gelerek diceksiniz , ikinci ay , fena degil ya buralar da yer gormus olduk en azindan diceksiniz , ucuncu ay keyfim yerinde , burada yasarim ben , acaba master mi yapsam burada , master lar ne kadar ki ? demeye baslarsin , travel da ben donmek istemiyorum dersin bol sans , kolay gelsin.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haci baba simdi gidiyorsun ABD ye ilk iniyorsun herkes farkli konusuyor arada biseyler anlamak icin kulak misafiri oluyorsun , biseyler anlayinca anliyorum lan demeye basliyorsun sonra karsilikli ilk konusmalarda yarisini anlamadiginda ya da onlar seni anlamadiginda sorun yapiyorsun ve ben bunlari anlamiyorum haci diyorsun 15 gun sonra ya az cok anliyorum ama nasil gececek yaz diyorsun sonra bir bakmissin yabanci arkadaslarinla takilmaya baslamissin hcbir sorun yasamadan Ilk gittiginiz genelde herkes az ama cok sorun yasar acaba dogru mu yaptim gelmekle der , ama cok sallama emin ol yaz sonunda cok memnun ayrilacaksin ABD den. Herseyi akisina birak ve girisken ol. Sakin beni anlamiyorlar ya da ben anlamiyorum diye kendi kabuguna cekilme , anlamiyorsa 3 kez soyle , anlamiyorsan da 3 kez sor , sorun degil bu. Size yazin gelisimini soyleyeyim. Ilk 1 ay acaba iyi yaptim gelerek diceksiniz , ikinci ay , fena degil ya buralar da yer gormus olduk en azindan diceksiniz , ucuncu ay keyfim yerinde , burada yasarim ben , acaba master mi yapsam burada , master lar ne kadar ki ? demeye baslarsin , travel da ben donmek istemiyorum dersin bol sans , kolay gelsin.
    Çok güzel açıklamışsın heyecanım iki kat daha arttı bak.
    Yazın Newport, Rhode Island!

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    13

Alıntı Berker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 3 haziranda uçağım var ALLAH nasip ederse Gideceğim Bana son kez gitmeden önce vereceğiniz tavsiyeler varmı ilk ne yapmak gerekiyor,kültür şokunu atlatmak için ne yapmalıyım,konuşamazsam işverenle mesela ? BUN KONUDA PROFESYONEL ARKADAŞLARDAN YORUMLAR BEKLİYORUM ! .
    umarım iyi bi yaz geçirirsin. bende bugün aldım vizemi 10-15 arası gitmeyi düşünüyorum. iyi watlar herkese

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Selam Berker, oncelikle vizen hayirli olsun ve insallah sag salim varirsin oraya.

2 farkli problem ile karsilasiyor ogrenciler genelde birincisi kultur soku ikincisi dil soku, ben ilk sene WATa katildigimda sadece Dil soku yasamistim, kultur soku bize hic etki etmemisti cunku tam 24 Turk sinif/okul arkadasi ayni bolgeye gidip ayni evlerde kalmistik,

Dil soku derken dilim o zamanda iyi idi simdi de iyi ama yinede hic bir sey senin bekledigin gibi gelismiyor gercek hayatta, egitimim orta kisim Anadolu lisesi cikisliyim, universitede ise Turizm bolumu mezunuyum ingilizcem her zaman iyi idi ancak Abdye ayak bastiktan yaklasik 40 gun kadar konusamadim, sadece dinledim ve anladim. 40 gun konusamamak icin uzun bir sure konussam dahi cok basit sacma sapan kalip cumleler kuruyordum. Yani ingilizcen kagit uzerinde ne kadar iyi olursa olsun orada ingilizce konusunda zorlanacaksin ama bunun gozunu korkutmasina izin verme cunku sen 1 ana dili olan ve bu dili kusursuz konusabilen bir insansin ve onlarla iletisim icin senin 2. dilini onlarin ana dilini kullaniyorsun, yani cogu kisi seni sabirla dinleyecek ve anlatmaya calistiklarina kulak vereceklerdir. Her zaman kendine guven ve anlamadigin bir sey olur ise defalarca tekrar etmelerini iste taa ki tamamen anlayip cevap verene kadar. Bol sanslar.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Çok teşekkürler arkadaşlar özgürsüm ve sercan977'nin yorumlarından bekliyordum özgürsüm tam istedğm yorumu yapmıs. sağolun başka varsa bekliyorum.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

çok sağolun arkadaşlar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Berker su konuya yazmis oldugum mesaja da bir goz gezdir, gitmeden onceki donemle alakasi yok ama gittikten sonra arkadasslik kurma konusunda yardimci olabilir >>>>>>>http://www.turkishwat.net/soru-cevap...-nelerdir.html

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)