Alıntı Ugur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Work and Travel amacı öğrenci ne istiyorsa odur,para kazanmak eğlenmek dil geliştirmek,yeni insanlar tanımak,yurt dışını görmüş olmak.Yani work and travel amacı gidilen bölgeden bağımsız bişeydir.New york içinde çalışıp 3 ay konaklama-iş arası gidip gelen çok öğrenci var.Tamamen öğrenciye bağlı bi program.Para kazanmak için giden bi adam tatil yapar mı?Yapmaz..Bu adamada sen programa aykırı davranıyosun deyip zorla tatil yaptıramazlar.O yüzden şehir olmuş kasaba olmuş dağ başı olmuş fark etmez.Benim merak ettiğim siz şirketle görüşürken sizin self gitme isteğinize rağmen kendilerinin farklı bi iş bularak programa katılmanız konusu geçti mi?Yani size full placement önerdiler mi?
Ben ilk başta full placement gidecektim, ev arkadaşım da job offerla gidiyor onun gideceği yere gitmek istedim, orası mümkün olmadı sonra biraz kararsız kalmıştım neresi olsun diye düşünüyordum. Bu arada da babamın arkadaşı yanıma gel dedi bundan dolayı sonradan self placement'a ben döndüm. Olay bu şekilde gelişti. Ben öyle dedikten sonra ısrar falan kesinlikle etmediler ok nasıl istersen dediler ama sonra sponsorla ilgili diyince biraz kafam karıştı açıkçası.

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sehir merkezindeki islere artık daha soguk bakılması dogru ancak bu genelde nyc , chicago , ls gibi büyük sehir merkezleri icin gecerli yoksa bircok sehir merkezinde isler var hala. mc donalds lar oteller filan. Sen kayıt olurken illa para isterlerse sen de sözleşmeye eğer sponsor isi reddederse tum odenen para 1 hafta icinde iade edilir diye ibare koydur. Yoksa kaydolma oraya.
Şirketten yana bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum sponsor reddederse paramı geri vereceğini söyledi şirket yetkilisi. Zaten daha önce arkadaşlarım da aynı şirketle çalıştığı için bende biraz güven oluştu kendilerine karşı. Siz şimdi böyle dediniz ama benim çalışacağım otel New York'ta. Yani sizce bir problem yaşamam muhtemel midir çok kafama takılıyor şu an için bu olay.