istedigin kadar soru sorabilirsin sorun yok, baska konularda yardim etmem istemem ama bunda ederim, ben de cok zorlandim yaparken, tek basima yaptim cunku. Merak etme.
Simdi sen baska sitelerde ne diyor onu hic karistirma, devletin kendi sitesinde ne istiyorsa sen onu yapacaksin.Cunku o baska siteler guncel olmayabilir. Yani daha onceden istediklerini simdi istiyor olmayabilir ya da baska birsey istiyor olabilirler. Neyse,
Simdi sen hemen git bankaya ya da nereye gitmek istiyorsan, ilk once money order yap. Istedikleri para kadar ve adini soyadini imzani case numberini felan yaz money orderda bir koseye, sigdirabilirsen adresini de yaz. Case numarasi almak icin o formu online doldurmak gerekiyor, formun en son asamasinda zaten sana o numara cikacak. Ve en onemlisi sunu yapmayi unutma, 60 dakika suren var ve kullandigin bilgisayar yaziciya bagli bir bilgisayar olsun cunku cikti alman lazim. onlardan ucer kopya yaptir, zaten birisi Department of state te birisi turk konsolosluguna biriside sana.
simdiye kadar ne kadar ds formun olduysa onun kopyalari, pasaport kopyan,sonra o doldurmus oldugun form, ikitane zarf, adinin adresinin yazili oldugu ve pulu yapistirilmis. ona sanirim legal size zarf deniyor, sen usps e git verirler. Sonra ingilizce dilekce yaziyorsun, neden visa waive yaptirmak istiyorsun. Benimkisi 4 cumleydibutun belgeleri o sitede verilen adrese gonderiyorsun, daha sonra konsoloslugun sitesine giriyorsun bu sefer onlar ne istedi onlari konsolosluga gonderiyorsun. onlarda zarf ,dilekce ve o formun bir kopyasini istiyorlar. Sakin sende kalan kopyayi kaybetme,yani case numarani. Cunku o sitede bir link var, kagitlarin hangi asamada gorebiliyorsun. O online formu eksiksiz ve duzgun doldur. ingilizcen yetmezse ingilizce bilen birisinden kesin yardim almayi unutma.
Bookmarks