Bu durumda iki dilekce var, birincisi state departmana yazdigin ikincisi ise konsolosluga yazdigin dilekce. onlar cok basit. burdaki yazilari iyice oku.
Konsolosluk dilekcesinin bir ornegini asagida veriyorum,
XX'li ve {} kisimlari kendi durumuna gore doldurursun..
22 Temmuz 2009
T.C. Vaşington Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesi’ne
J-1 vizemdeki “İki Yıl Kuralı” nın kaldırılması amacıyla U.S. State Department, Waiver Review Division’a başvuruda bulundum. Bu nedenle, T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın J-1 vizemdeki iki yıl kuralının kaldırılmasına itirazı olmadığını belirtir Olumlu Cevap (No Objection Letter)’a ihtiyacım var. Öğrenimim ve vizemle ilgili gerekli bilgiler aşağıdadır. Bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim.
• Türkiye’de en son XXX Üniversitesi XXX Fakültesi, XXX bölümünden XXX yilinda mezun oldum. Okul Numaram: XXX
• Bağlı bulunduğum askerlik şubesi XXX ilinin XXX Askerlik Şubesi’dir. Son yoklamamı ve saglık muaynemi aynı askerlik şubesinde yaptırdım. {BURAYA ASKERLIK DURUMU BELIRTILECEK. TECILLIYSE, TECIL NEDENI VE TECILIN NE ZAMANA KADAR GECERLI OLDUGU YAZILACAK}.
• Herhangi bir mübadele programına katılmadım ve bir “Alien Registration” numaram yok.
• ABD’ye ilk defa XXX Havaalanindan, XX.XX.XXXX tarihinde giriş yaptım.
• Department of State, Waiver Review Division tarafından verilen "Case File" numaram XXX’dir.
• {J1 VIZESINI ALMANIZIN SEBEBI, BUNUNLA ILGILI SPONSORUNUZ VAR MI YOK MU, GIBI DETAYLARI BURAYA YAZIYORSUNUZ}
Türkiye Adresim:
{Turkiye'deki son ikamet ettiginiz adres}
{ADINIZ SOYADINIZ}
{TELEFON}
{EMAIL}
Amerika Adresim:
{AMERIKA ADRESINIZ}
{TELEFON}
j1 2 year rule waive
en guzel anlatim da burda. ben burdan yapmistim kendiminkini. Gerekli olan belgelerde guncelleme olmus olabilir. dikkat et.
http://forum.mezun.com/showthread.ph...es-apply/page8
Bookmarks