Oncelikle merhabalar,

Ben de 2013'de WAT ile Amerika'da calismak isteyenler arasindayim. Ancak bu konu o kadar derin ki kafamdaki bilgiler cok karisik. Sorularimi yonelteyim, bu sayede benim gibi bilgi sahibi olmayan kisiler de yararlanir.

1) Bu is icin tamamen, her sey icinde ne kadar para gereklidir?
2) Sirasiyla danismanliklarin ve ucak biletlerinin ortalama fiyatlari nelerdir ve onerdiginiz, sorun cikmayacagini dusundugunuz bir danismanlik sirketi var mi istanbulda?
3) İstanbul'da bir meslek yuksekokulunda uygulamali ingilizce ve cevirmenlik okumakta ve yaklasik 8 aydir da bir magazada calismaktayim. Yani hem okuyup hem de calisiyorum. Ancak okulum bitiyor ve son senemdeyim. Duydugum kadariyla son senede de gidilebiliyormus amerikaya, dogru mu haber? Okulda bilerek staj yapmadim, eger ki gidersem hoca stajimi sayacak bu sayede.
4) Bu ise topladigim para cok az, bir sekilde borc alarak girisecegim. Suanlik 1500 TL var, daha ne kadar gereklidir magdur olmamak icin?
5) Ne tarz isleri onerirsiniz? Bir de orada magazada calisabilir miyim acaba? Burada magazacilik deneyimim var, orada da yaparim. Her turlu konuda iyiyimdir magazacilikta (yonetim haric tabi). GAP gibi magazalarda calisabilirim cunku burada calistigim magaza, GAP ile kardes magaza durumunda, kasa sistemi de ayni ki hepsi yurt disindan geliyor. Orada da yapabilirim.
6) Gecen yil not ortalamam tam 3.50'ydi. Bu yil dusebilir cunku is yuzunden derslere calisamiyorum. Ne kadar olmali ki sorun cikarmasin bana?
7) Gidersem sayet burada once YGS sonra da LYS sinavlarina girdikten sonra gitmek istiyorum. Stajimi yapmadigim icin diploma alamayacagim tabi ancak orada gecirecegim 1 ayin sonunda bir kagit alip turkiyeye gonderirsem stajim sayilabilir. Amerikadan geldikten sonra baska bir universitede okumak istedigim icin sinava girmem lazim ve diplomami almam lazim. Oradan kagit gonderirim turkiyeye, ailem diplomami alir ve geldigimde de kazanirsam universiteyi kaydimi yaptiririm. Sizce nasil fikir?

Dusuncelerimin ne kadar kalabalik ve sık oldugunu biliyorum ama bunlari yapmam lazim. Yardim edecek arkadaslar olursa simdiden cok tesekkur ediyorum.