Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 36 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 36 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Work and Travel tam bir AMELELİK.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

amelelik ama bunun boyle oldugunu bilerek geldik. tamam kotu islerde calisiyoruz ama 3. sinif insanda kesinlikle degiliz. saygiyi kendin kazaniyorsun kimse durduk yere hurmet etmez. bende geleli 1 hafta oldu. yaptigim is fazlasiyla yorucu dunyanin hamburgerini hazirliyorum ama farkli bir zevk bu. olumsuz dusunup kendini sikarsan gecmez dostum o 4 ay keyfini cikarmaya bak bence.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

Bazı söylediklerim sanırım biraz yanlış anlaşılmış yada saptırılmış.
    Bakınız work and travel'da insanın amaçları nelerdir? Önce bir bakalım
    1.Dil öğrenmek
    2.Para kazanmak
    3.Amerika'da hayal ettiğiniz güzel ihtişamlı hayatı görmek
    4.Dili pratik anlamda geliştirmek
    Bunun dışında unuttuklarım varsa arkadaşlar eklesin.
    1.Dil açısından çok şanslı değilseniz,bulunduğunuz iş üzerinden geliştiremiyorsunuz,yani bildiğinizle kalıyorsunuz.Elim yüzüm düzgün,girişken bir kişiliğeda sahibim ama olmuyor.Zor 50 kişiden 1 tanesi burada sevgili yapıyor.Benim gibi sevgilisi olan birisiysede olmuyor zaten.
    2.Eğer alaskada değilseniz alacagınız maksimum miktar 9$dolar saatliktir 8 saat çalışsanız 72$x5 gün diyelim 360 civarı oluyor.100$ dolar haftalık ev kirası 150$ dolar haftalık yiyecek içecek,ufak tefek eğlence. 250 dolar gidiyor.Size kalan sadece haftada 110$ dolar altına düşer üzerine çıkmaz.
    3.Gezip görecek yer olarak tek fark amerika olması,bunun dışında türkiyede bir çok yer buraya nazaran güzel.Ben güzel şeyler değişik ekstra birşeyler öğrenirim diye geldim fakat burada o kadar beklentilerimi karşılayacak şey bulamadım,çünkü yok.New york gökdelenlerden ibaret hatta 5'de 1'lik bir bölümü diyelim gerisi İstanbul aynısı.Heryere güzellik katan tek fark Amerika olması...
    4.Pratik anlamda geliştirmeye gelince,belki biraz birşeyler öğrenirsiniz.Adamların ne dediği anlaşılmıyor,dediğim gibi türkiyeye gelen turistler gibi değil bunlar.Baya hızlı ve sokak ağzı konuşuyorlar.İngiltere ingilizcesi beklemeyin benim gibi.Ben bilmiyordum bunlar baya bozuk konuşuyorlarmış.

Sonuç olarak ; Beklentileriniz eğer saydıklarım gibiyse karşılaması imkansıza yakın.50 kişiden 1 kişinin beklentisini karşılayabilir.O kişininde şanslı olması gerekiyor.Eğer şansınıza güveniyorsanız gelin.Güvenmiyorsanız bir dil programına katılıp dilinizi geliştirin yada vize alabileceğinize inanıyorsanız gidin ingilizce konuşulan ülkelerde ucuz yollu bir tatil yapın...

Söyleyeceklerim bundan ibaret konu üzerine başka konuşmak istemiyorum,farklı yerlere gidiyor.

NOT: 3. SINIF İNSAN MUAMELESİ YAPILIYOR YAZMIŞIM,BENDEN KAYNAKLANAN BİR SORUN.ASLINDA ÖYLE MUAMELE YOK,İNSANLAR SICAKKANLI VE İŞİNİZE SAYGI GÖSTERİYORLAR.3. KALİTE BİR İŞTE ÇALIŞIYOR TÜM WATCILAR DEMEK İSTEDİM,DÜZELTİYORUM.

Neden AMELELİK ?
    Eğer biz bunlar için gidiyorsak ve üstüne para vererek bunları bulamıyorsak.Kendi paramızla Amelelik yapmış oluyoruz.Bunun yerine dilimizi farklı yollarla geliştirerek,daha güzel yerler ve daha iyi şartlarda gezebiliriz.

Benden bu kadar herkeze iyi watlar Saygılar..
    Konu Cemalbahar tarafından (23-06-2012 Saat 08:49 PM ) değiştirilmiştir.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

sen bunlari soyledikten sonra kimse senin 2 sene arastirdigina inanmaz. neyi arastirdin dostum sen ?
    1) BU PROGRAMIN AMACI KESINLIKLE DIL OGRENMEK DEGILDIR SEN ORAYA CALISMAYA GIDIYORSUN OLMAYAN INGILIZCENIN NERESIYLE KONUSUCAKSIN SEN ORAYA PRATIK YAPMA AMACLI GIDIYORSUN BIR KERE EN BASTA BURDA ANLASALIM. dil ogrenmek icin dil okuluna gidilir.

2) evet para kazanmak icin de gidilir ama sadece para kazanmak icin gidiyorsan alaskaya gitmeliydin. ayrica gitmeden once kirani odeyecegin depozitonu haftada ORTLAMA ne kadar kazanabilecegini ve gunluk ORTALAMA ne kadar harcayabilecegini arastirip ogrenmis olman gerekirdi. soylenmeni ve hesap kitap yapmayi oraya gidince yapmani anlamadim.

3) amerika da hayal ettigin ihtisamli yasami gormek derken ? villa da yasamayi mi umuyodun jakuzide etrafinda kizlarin olmasini mi ? benim kaldigim evde yatak bile yoktu sisme yataklarda studio dairede 5 kisi kaliyoduk yataklari acinca adim aticak yer kalmiyordu bundan iyisi olsa ne ala ama yok,

4)Turkiye ile orayi kiyaslamanda gereksiz. orasi kendine gore guzel burasi kendine gore guzel. ayrica Turkiye de bi cok yer gormus biri olarak ve Amerikanin bati tarafini dolasmis biri olarak soyluyorum Amerika da gordugum yerler burdan cok daha guzel ve en onemlisi cok daha medeni. (eger sen kurallara harfiyen uymayi sacmalik olarak goruyorsan bu medeni tarafi da sana sacma gelicektir)

5)Amerika ya gidip ingiltere ingilzicesi beklemeni de anlamadim. Git how i met your mother ac bir de merlin ac aralarinda ki aksan farkina bak. sokak agzi olarak filmdekilerle farkli dersen burdaki bir cok insanin bile turkcesi anlasilmiyo. ingiltereden ornek veriyim. londra da ingilzce hungry kelimesi `hangIri` diye okunurken manchester da `hungari` diye okunur. yani oraya da gitseydin dil ogrenmek icin yerel halkin diline alisman zaman alicakti. yani her yerde sehir sehir dil aksani degisir. ingiltere italya yada amerika farketmez. londrada bir dil okuluna gidicek olsan 18 bin lira paran olmasi lazim ortalama. wat bunu daha az parayla yapabilecegin bir program ama tekrar soyluyorum orda kimse gramer ogrenemez amac sadece konusmak. iste konusmak bi yere kadar gene faydali olur ama onemli olan ortam kurablmek sen o konuda sanssizsin anladigim kadariyla ama sabirsizsin da. ben ortamimi temmuz ortasina dogru kurmustum

6) evet work and travel amelelik sonuna kadar katiliyorum sana. ben suan yazilim firmasinda yeni mezun bir bilgisayar muhendisi olarak sabah 7 aksam en erken 6.30 (minimum isten ciktigim saat) ve tecrubesiz oldugum icin asgari ucrete calismaktayim. al sana ameleligin kademe atlamis hali.
    7) kiz arkadasin olabilir her tanistigin kizla iliskiye giriceksin diye bisey yok normal arkadaslik kurabilirsin ordakiler gorunce ustune atlamiyo genelde erkekler ustlerine atlar onlarda ses cikarmaz.

8)cok olumsuzsun dostum sen don geri bence. ( nacizhane fikrim kizdirdiysam kusurabakma ama olumlu tarafina bakmaya hic calismiyorsun ) ve tekrar soyluyorum evet 2 sene boyunca arastirmis olabilirsin ama senin ki FEN sinavi varken tum gece MATEMATIK sinavina calismak gibi olmus. cunku sikayet ettiklerinin hic birini arastirarak giden bir adamin yapacagi sikayetler degil. umarim duzelir hersey
    Konu oguzerdem1 tarafından (23-06-2012 Saat 09:40 PM ) değiştirilmiştir.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

@oguzerdem1

Hiç bir fikrine katılmıyorum.Tamamen boşuna yazmışsın sen o kadar yazıyı karşılık olarak.Fikrine katılacak biri olarakda görmüyorum bu yazdıklarından sonra kusura bakma.O kadar açıklama yapmam'dan sonra hepsine muhalefet olman birşeyler kanıtlama çabasında olmana,insanlarla birşeyleri tartışabilme yeteneğini geliştirme isteğine veriyorum.Yazdıklarımıda tam okumadan konuşmussun.Ben para kazanmak istiyorum demedim,insanlarin genel olarak beklentilerini yazdım,yani alaskaya gitmeme gerek yok.Sadece benim değil,tüm insanların beklentisi böyle ve hiçbirini karşılamıyor.

Bu arada dönmek gibi bir niyetim yok,gayet mutluyum.Vasıfsız beden gücü ile karın tokluğuna çalışan amele olarak çalışmaya devam edeceğim,başladığım işi bitiririm ve bu seferde değişen birşey olmayacak.Tecrübe edinmiş olmakta kötü birşey değil.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

fikrime katilip katilmamak senin bilecegin is benim kanitlayacakta biseyim yok dostum belden asagiya vurmaya calismana gerek yok burda herkes fikirlerini paylasiyo sen kotu taraflarini goruyorsun ben olumlu taraflarini gormeni saglamaya calisiyorum gerisi senin bilecegin is. benim zaten kal yada don demek gibi bi hakkimda yok kimsenin de yok. ama ben sana orneklerle gelirken sen zaten kendi dusuncelerini kitlemissin
    bunu su cumlenle kanitlamaktasin
    .Ben kendim yaşadık gördüklerime göre tavsiye etmiyorum.Başkalarınında farklı olduğunu düşünmüyorum. (senin cumlen dostum bu )
    sen zaten dogru arastirmis bir insan olsan bu wat ta sikayet eden kadar memnun olan da oldugunu gorecektin. ama sana gore herkes sikayetci
    cok fazla kisisel tartismaya dondu gerek yoktu buna ben soylediklerine sana satasmadan cevap vermek istedim ama senden ayni saygiyi goremedim.

ayni zamanda bosuna yazmissin demen de buyuk saygisizlik bana gore. dedigim gibi amacim sadece olumu taraflarini yoneltmeye calismak. (biraz sabret ben temmuz ortasi ortum olusturdum ...gibi teselli de etmeye calismistim). ben wat ta yaptim dil okulu da erasmus ta bence verdigim ornekleri dikkate almasanda mutlaka bunlari okuyup alan olucaktir. saygilar.
    Konu oguzerdem1 tarafından (23-06-2012 Saat 10:12 PM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Alıntı Moody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar başlangıçtaki en temel soruyu kimse sormuyor. Ben sorayım, cevabı gerçekten bilen varsa kendi yorumunu katmadan yanıtlasın lütfen ? ABD NEDEN BAZI ÜLKELERDEKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ YAZIN ÇALIŞSINLAR DİYE AMERİKAYA DAVET EDİYOR ?
    Benim bu konudan ve konu içinde başlığı destekleyen arkadaşlarımın yazdıklarımdan anladığım şudur Wat'a katılmanın mantıklı bir tarafı yok.Siz arkadaşlarıma wata katılmanın nasıl mantıklı olduğunu anlatmadan önce bu yukarıdaki mesaja kendi yorumumu katmadan cevap vermek isterim böylece başlıkta karanlık kalan büyük bir kısım aydınlanacaktır.

Diğer her ülke gibi ABD de yazın turistik olarak hareketlenen bir ülkedir.Bu hareketliliği karşılamak üzere bazı iş acıkları cıkar altını ciziyorum bu işler Tommy de Satış elemanlığı da olabilir Holiday innde housekeeper likte.Bu cümlenden anlaşılacağı üzere sebep bu iş amele işi benim insanım yapmazdan değil genel olarak işgücüne ihtiyac olması nedeniyle yapılır.Nasıl yazın marmariste gidip rahatına iş buluyorsan aynı şekilde yazın gidip ABD nin de her yerinde rahatına iş bulabilirsiniz ABD nin yazın öğrenci alıp calıştırmasının sebebi budur.Bu konu hakkında daha birşey söylemiyorum.

Wat'a katılmanın mantığına gelince gercekci olmakla başlıyalım.ABD dünyanın en görülesi ülkelerinden biridir.Aynı şekilde en zor giriş yapılacak ülkelerinden biridir de bugün bırakın Türk ün çinlinin abd ye giriş zorluğunu isveçlisi almanı bile zor gitmekte abd ye.Yani dünyanın bu ülkesini görecekseniz Wat en kolay yol sizin için bana gelip türkiye abd den farklı değil gibi cümleler kurmayın ben türkiyenin 50 ye yakın şehirinde gece gecirdim mardini diyarbakırı izmiri antalyası dahil söyleyebileceğim cok fark var.Bizim dünya ya duyurduğumuz Trabznonun uzun gölünü ben bir adamın arka bahcesinde gördüm.

12 dolarla ilgili meseleye gelince o adam orada kıdemli olabilir kıdemliye fazla para ödenmesi normaldir.Benim calıştığım yerde 3. yılı olan wat öğrencisi 11 dolar alırken aynı işi yapan 5 yıllık abdli chris 8.25 alıyor iddia ederek genellediğiniz watcı abdliden daha az parayla daha amele koşulda calışır teziniz tamemen dayanaksız tamamen gecersizdir.

Ben bu işi neredeyse her yanıyla mantıklı sebeplere dayanarak savunabilirim varsa sorunuz yada kafanıza takılan birşey sorun.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)