arkadaşlar mrblar.. 26 sında yani geçen çarşmba vize görüşmesine gittim ve alamadım vizeyi....4.sınıfım .okul biticek herhangi bi uzama yok.geçen yaz wat yaptım .türkiyeye dönüşte çalışmaya başlıcağıma dair belgem de vardı üstelik ama olmadı.. buldugum işin aile şirketi olduğunu daha iyi bi iş bulmam gerektiğini söylediler.17 yada 22 nisan gibi ankaraya tekrar vize görüşmesine gidicem yeni bir iş bulup.ama bu sene gerçekten kasıyolar.geçen sene böyle deildi ki ara sınıf olmam nedeniyle.2 arkadaşım daha vardı onlar ilk defa gidio olmalarına ragmen aldılar vizeyi..burda da şey çıkıo ortaya .son sınıf olup da ne olursa olsun 2. yada 5 inci wat ı olsun gidiş daha bi problem demek. özellikle geçen sene çalışacağın yerde mi çalışcaksın de sordu usa de .evet dedim.türkiyeden buldugum işle ilgili bir sürü şey sordu.tek önem verdikleri en çok soru sordukları şey türkiyedeki iş sözleşmesi. ki arkadaşlara ne kadar için anlaştın bu şirketle die ücrete varana kadar sordular nerden buldun bu şirketi, tanıdıkmıydı şeklinde....benim alamamamın nedeni izmirde yaşıorum okulum konyada.buldugum iş fethiyede bi oteldi.ve mantıksız geldi benim izmir fethiye bağlantısı açıkça.iş sözleşmesi için nasıl olcak acaba die merak edenlere arkadaşlar benden tavsiye.. ii bi iş bulunsun,kesinlikle daha önce gittim nsl olsa, iş sözleşmesine gerk yok demeyin çünkü 4. sınıfsa eger dezavantaja dönüşüo daha önce wat yapmış olman.buldugunuz işle ilgili hangi bölümde ne olarak çalışcağınızı,ne kadar maaş alacağınızı, iş yerinin çalışma alanıyla ilgili bilgiye hakim olun, son olarak da buldugunuz iş çok çok büyük deilse ve büyük şehirde yaşıosanız (hani imkanları kısıtlı omayan, işi kolayca bulabileceğiniz) mümkün oldugunca memleketinizden bulun.....şimdilik bu kadar...şimdilik bu kadar... umarım vizeyi aldıımda da sevincimi paylaşırım.. herkese bol şans..