gencler gumruk fılan hıkaye kımsenın bırseye baktıgı yok ama bu kadar kasmayın ya bı laptop alın kendinize yiyin için ya amerikanın barların tadını çıkarın![]()
gencler gumruk fılan hıkaye kımsenın bırseye baktıgı yok ama bu kadar kasmayın ya bı laptop alın kendinize yiyin için ya amerikanın barların tadını çıkarın![]()
ben bi nedenden dolayı gece hayatına fazla akamıycam o yüzden fazlada para harcamam heralde ama çok çalışacagım o kesin gezme olayınıda en son 1 hafta bırakıp öyle yapıcam bakalım hayırlısı
gümrük olayı benim dediğim gibiyse zaten çok rahat 10 tane bile alırsın çünkü kimse bakmıo
ama 10 laptopu nereye koyucan birde o var bavula koyarsan o laptobun parcalarını satamassın ucaga bı sırt cantası bırde laptop cantası kabul edıyorlar valıze fılanda laptop konmaz yanı en fazla 2 laptop alınır...
ayrıca best buydan alısveris yapmanızı onermem circut city nin fiyatları daha uygun ve kampanyaları oluyor
Aslında varya hiç uğraşma en iyisi sen böyle katla
![]()
![]()
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
Sağlam katlamış ama dimi
Bende böyle katlıcam işte :P
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
bende prison break delisi oldugum için bilenler bilirler turna yapıo scofield bende o katlamasanatını biliorum
bende olmadı oyle katlarım![]()
öncelikle yanlış anlaşıldıysam ksuura bakmayın... ki bende bankalardan kredi alarak amerikaya giden biri tabiiki küçümsemiyorum 1000$'ı...
zaten anlatmıştım nasıl para kazanılabileceğini bildiğim ve gördüğüm kadarıyla... demeye çalıştığım bunun para kazanmak için yapılmaması, fazla hırsın kimseye bir fayda getirmeyeceğiydi... çünkü ilk amacı para tutarsak bu bir kültür değil kölelik faaliyetine döner (şahsi kanaatim)
kesinlikle tartışmak ve kavga çıkartmak gibi bir amacım yok, ki zaten bu forumun da en çok sevdiğim yönü bu... forum tek bir amaç için oluşturulmuş ve bu amaçta herkes bilgilerini ve deneyimlerini paylaşıyor...
tekrar söylüyorum, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın...
saygılar,
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
tartismaya gerek yok arkadaslar herkesin kendine gore bi plani programi oluyor ama herazamn umulanla bulananesit olmuyor genelde![]()
oradan yuklu elektronik getirecek arkadaslar simdiden siparis alip gitsinler bari![]()
Arkadaşlar gümrük falan hikaye demeyin. O kadar da değil ama anlatılan gibi de değil. Bir gümrük memuru kapıda bekleyip, valizlerinizdeki malları sayıp ona göre geç veya kal demiyor tabiki ama güvenlik amacıyla x-ray'den geçerken yanyana dizili 15 tane mp3 player veya cep telefonu görürlerse eyvallah demeyeceklerine eminim. Tabi siz bunları farklı valizlerde veya üstünüzde taşıyarak geçirirseniz sokabilirsiniz. Öyle katı bir arama tarama prosedürü yok.
arkasadlar bu ıste bıraz tecrubelı olarak bırkac seylemekıstedım ......aslında kolay gorunuyor ordan al getır sat burda....ama sadece ordan alsat meselesı deyıllll...bır aldın malları alırken bır suru vakıt kaybedecen oyle gırıp dukkana topla bu malları mantıgıyla yaparsan olmuyor ındırımlerı takıp edecen gıdıp alacan felan ardından onları alınca muhafaza etmek var.....herkes dıyor sonhaftalarda gezmek felan....aletlerı nereye koyupda gezecen calınırsa ne b*k yıyecen....arkadasın dedıgı gıbı nasıl getırecen hepsını valızemı koyacan hadı kırılırsa hadı bırsey olursa kapbolursa felan......bunuda gectık ...herkes dıyor kımse bakmıyor gumrukte dıye bende dıyorumaynısını kımseyı gormedım bakarken bende ama bır cok arkadstan duydum dılık dılık aradıklarını..hadıyakalanırsan ne olacak...bunuda gectık...getırdın buraya satamamasorunu var ama bıl yolunu buldun satıyon adamalr vermıyorkı parayı hemen taksıt yap soyle yap boyle yap........sonrada parayı toplamaya ugras basına bela adam alıyor sonra durumu felan bozuluyor para yokkkkkkk... bugun gıt yarın gelllll
sonuc olarak ben her gıttıgımde bunları hesaplıyommm gıdom oglum yapılmaz bu ıs gelırken dayanamıyom dalıyom aletlere onu al bun al.........yaptrıcaretıvkazan parayı........bu sene kazandım sozde para bu ısten sadece elektıronık ısınden 9000 dolar........... o kadar ugrastım delı oldum ı*ne lerre denk gelıyon senı sınır kupu edıyorlarzar zor alamıyon parayı elamn kayboluyor felan sımdı var belkı 3000*4000 dolar muallakta param adamlarla ugrasıyom ....alll bır aya kalamzz yıne gıdecem ama bu ıslerle ugrasıyom daha ama kesın kararımı verdım bırdaha yapmıyom yapsam bıle cok az yapacam kımseyede tavsıye etmıyorum dıyorum kı ugrasmasaydım bu kadar bu parayıda kazanmazaydım.......
ne mı getırdım bu sene
18 lptp
15 tane falan ıpod tam sayamadım ya ıkı yurakı ıkı sasagı
10 mp3
5 kamera
yaw bu ticaret olayi mantikliyms ya ama gumruk olayi sakat biraz
18 mi nasi 18 ?laptop koskoca laptoplar dan 18 tane bi yanlislik war bence:::::![]()
bencede var ama arkadas daha cvp yazmadı beklıyorum efet demesını!!!![]()
arkadaslar ben gecen sene walmartta gormustum. elmas pırlanta yüzükler. 400-500 dolar cıvarındaydı. leptopla vs ile ugrasmaya gerek yok aslında 2 tane yüzük alırsın burda satarsın. turkıyede ne kadara gidiyo bilmiyorum ama gitmeden araştırmak lazım. işin özü biraz ticari zekası ve cesareti olan biri için para kazanılacak cok sey var. yanı ordan getirip burdan satma konusunda diyorum
newyorka gidergitmez git
pc richardsson dan 2 tane yada 3 tane laptop al.
1 ay sonra rebateleri gelsin
bi tane laptop asagı yukarı 380 dolara falan geliyor.
turkiyede 700 800 den okut.
hayırlı işler.
ayrıca tasınabilir hafızalar 250 gblık falan filan alabilirsin.
2.5 inch almaya dikkat et suan onlar tr de pahalı
flash disk sacma.
4 gb Fdisk ankarada 16 ytl. kingston.
gerek yok.
Bu konu uçmuş yaf :P
380 dolara? ne laptop mus acaba?
yani amazon.com goz attim,normal laptop 800 - 1000 arasi degisiyo.
Rebate olayı var orda, vergi iadesi gibi birşey ama bu arkadaş sanırım rebate almak için resident olma şartından haberdar değil
Bir amerikalı üzerinden yapabilirsiniz bu işi ama ne kadar güvenilir olur bilemem.
yahoo arkadaşa ise diyecek söz bulamıyorum. Sanırım konteyner kiralayıp, içine atlamış gelmiş. Zira insani şartlarda 18 laptop mümkün değil.
Rebate i alabilirsin. banka hesabı actırıp. Amerikan vatandası olmana gerek yok. Sanırım arkadaşın haberi yok bu durumdan.
Açık ve net ben son gun aldıgım için orada yasayan KACAK bir türkün hesabına rebate yaptırtmıştım.
380 dolarlık laptop ta su
1 gb ram
nvidio go 7000+ ekran kartı
120 gb hd
15,4 ekran
Amd cift cekirdek 1,9
vsvsvsvsvs
Comp marka.
evet dedım arkadaslar tam 18 tane 2 hp 3 sony 13 tanede toshıba.......
yanı tabı mantıksız bırsey benım bır hamlede bu kadar aletı getırmem dedıgınız gıbı haklısınız.... 12 tanesını ben getırdım 6sını da arkadaslara verdım onlar benım ıcın tasıdı getırdı......bır cantaya 3 tane koydum .....sırtcantasınada 3 tane valızlerede bır o kadar (tabı cok rısklı bırsey krılır felan aam sımdıye kadar hıc olmadı)arakdaslar valıslızler felan kaybolsa turkıye degerı 10.000-15.000 doalrdı hapı yutmustum bende bakıyomda sımdı ne cılgınmısım dıyorum....yapılacak akıl sır alacak ıs deyıl ben ettım sız etmeyın denemeyın boyle seyler sonrdan farkınada vardım kı.....burda herkesın dedıgı gıbı allahtan farkına aletlerı satınca vardım...hele su aralar fıyatlar burdaa cıddı oalrak dustu...bır de ıkkat edılmesı gereken bır husus var ameıkadakı bılgısayarların ılsemcısı turkıyedekılere gore cok dusuk ama harddısklerı cok daha yuksek...alırken ıslemcı hızna da dıkkat edın...toshıba alın cunkı sony hp nın burda garantısı yok
arkadasım ben hp almıştım bilgisayar bozuldu turkıye garantisini kabul etmedi yani turkıye garantisinin olup olmadıgını bilmeden aldım . turkiye de toshibadan baska hangi markaların garantisi var?
Uluslararası garanti yaptırabiliyorsun alırken. Cuzi bir fiyat karsılıgı.
hp aldim bende garanti icin ekstra ucret istiorlar sormustum yanilmiorsam sadece abd de gecerliydi eksik kalsin dedimbir de fiyatlari degisior 1 yillik 2 yiliik 3 yillik garanti olarak
California PAlm DesErT & BufFalO ThuNdEr ReSorT . . .
Laptopların garantileri burada geçmez. Bestbuy'da adamlar uluslararası garanti yapalım geçer diyorlar ama onlar da biliyorlar ki sen TR'ye döndükten sonra elinden birşey gelmeyecek. Zaten uğraşılmaz onunla.
Buradaki teknik servisler bakmadıktan sonra, ne anladım o garantiden.
Yukarıda bir arkadaş rebate olayı için vatandaşlık kavramı sokmuş araya. Resident olmakla vatandaş olmak arasında dağlar kadar fark var. Biz rebate için başvuracağımız sırada geri çevrildik ve resident olmamız gerektiği söylendi. Best Buy vermedi sonuçta.
arkadaslar bestbuy ın 1 yıllık 2 yıllık falan yaptıgı garantiden daha öte sigorta. yani çalınsa veya düşürüp kırsan bile yenisini veriyolar. ama arkadasın dediğini gibi sen turkıyedeyken onunla ugrasılmaz. abd ye göndereceksin geri gelecek vs vs kargo parası gümrük sorunu birsürü iş var. bizim esas işimize yarıyacak olan türkiyede de garantisinin gecerli olması. bozuldugunda direk o markanın turkıye servisine götürebilmelisin. toshıbadan baska türkiye garantisi olan yani global garantisi olan baska bi marka biliyomusunuz?
Şu anda 10 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 10 misafir)
Bookmarks