Work and Travel

Sonuç: amerika için hayaliniz nedir?

Katılımcı sayısı
46. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • para

13 28,26%
  • kariyer

11 23,91%
  • yaşamak

11 23,91%
  • macera

33 71,74%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir.
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sizce ödediğiniz paraya çektiğiniz özleme ve verdiğiniz emeğe değer mi?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Sizce ödediğiniz paraya çektiğiniz özleme ve verdiğiniz emeğe değer mi?

Amerika ya gitmek.evet bu düşünce insanı heyecanlandırmaya yetiyor gerçekten ama benim merak ettiğim şu.acaba staj yapmak için oraya gittiğimizde kısa bir süre sonra bundan pişmanlık yaşar mıyız? yaklaşık 6000$ lık bir paramız gittiği içinde buna katlanmak zorunda kalır mıyız?gidenler yada gitmeyi düşünenler varsa lütfe fikirlerini sunsunlar.

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Kesinlikle her şeye değer.Ama bu çalıştığın işe, bulunduğun ortama ve beklentiye dayalı.Aslında bu soru tamamen kişiden kişiye değişir.Ben çektiğim zorluğa ve ödediğim zorluğa değeceğini düşündüğüm için 2.defa geldim amerikaya.Ama kimi deçok pişman oluyor tabiki.
    ""Let the game begin""

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

pişman olmalarının sebepleri nedir?

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

acikca konusayim eger ki bir kisi zeka problemli biri degilse, psikolojik rahatsizliklari yoksa , hayati boyunca birisine bagimli birsekilde yasadiysa ve tek basina hicbirsey beceremezse o kisi amerikada birsey yapamaz... ama onun disinda amerikada yasam kadar kolay birsey yok. ben 1 senedir burdayim kendi istegimle donucem geri ama kalmak isteseydim yapabilecegim ve cok da basarili olabilecegim bircok konu var.. sorun yasamazsin demiyorum ama hepimiz yetiskin adamlariz bunun ustesinden gelmeliyiz ki sorun diye aglanilan seylerin cozumleri o kadar basit oluyorki genelde..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

çok açıklayıcı oldu teşekkürler açıkçası ben kariyer odaklı işler yapmak istiyorum.daha sonrasındada kazandığım parayla biraz macera yaşamak istiyorum.antalya da rehberlik yapıyorum ve 8 yıldır yapıyorum bunu.4 yıl üniversitede okudum ve ev tutup orada yaşadım.sanırım bnm için cok zevkli olacak

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bence,değer mi değmezmi konusu ilk gidiş esnasında yaşanan hikayelere(gidiş öncesi ve orada bulunduğumuz süre) dayanıyor...kişi bu yaşadıklarıyla belirliyor değip değmediğini...ben kendi açımdan söyleyim: gidiş aşamasında asgari düzeyde problem yaşadım ancak orada bulunduğum süre içinde yaşadıklarım beni psikolojik açıdan yıprattı...bununla beraber yaşadığım güzel anıların da etkisiyle tekrar gitmeyi seçtim..şansım olsa,orada okuyup kalmak için elimden geleni yapardım...

insana en büyük tecrübeyi gözlemleri ve kararları kazandırır.bence herkes bir kere denemeli bunu.ben tüm pişmanlıklarımı bertaraf edip gidiyorum 2.defa...ve umarım herkes hayal ettiği amerika macerasını yaşar....

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

amerikada hayat work and travel kadar lay lay lom seklinde gecmiyor tabiki.. hayat zor her yerde ama suna emin ol dunyada hayat biryerlerde kolaysa orasi mutlaka amerika dir herkes kurallara inanilmaz bagli hersey olmasi gerektigi gibi oluyor.. bundan dolayi ileriye dair ongorulerin buyuk cogunlugu gerceklesiyor hele ki bizim gibi cok zor hayat sartlarinda yasayan bir ulkenin vatandaslari ,amerika gibi herseyin olmasi gerektigi gibi oldugu ulkelerde ,digerlerine karsi 1-0 onde basliyor ama dedigim gibi hersey senin elinde tembellik yapma isin cakalligina kacma kurallara uy olmasi gerektigi gibi davran ve caliskan ol gerisi o kadar kolay geliyor ki burda firsatlar cok fazla...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

wat la ilgili pekçok sorun ve çözümü msaya yatırılmış burda ama stajla ilgili çok az neden acaba?

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı kerimk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wat la ilgili pekçok sorun ve çözümü msaya yatırılmış burda ama stajla ilgili çok az neden acaba?
    sitenın adı turkishwat olduğu için olabilr
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

öyle ama turkishinternship yada turkishtrainee diye sitede yok malesef o değilde ben kursam mı :d

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı kerimk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle ama turkishinternship yada turkishtrainee diye sitede yok malesef o değilde ben kursam mı :d
    çok katılanı yok hocam bence zahmet etme
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok katılanı yok hocam bence zahmet etme
    olur belki hocam zamanla..zamanında wat ında yoktu mesela amerika ya tek tük master a giden vardı zamanla arttı bu da artar belki ya bnm mrk ettiğim birşey var üniversite bitiren arkadaşlarımız neden kariyer odaklı staja gitmek yerine wat felan yapıyor tekrar tekrar???
    VENİ VİDİ VİCİ

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Tekrar tekrar gidenler işin macerasından çok gelir kısmıyla ilgileniyorlar bence
    Heleki her defasında aynı yere giden birisi için ne gibi maceralar doğabilir ki
    Sorunun cevabıda benim açımdan tecrübeyi gelire rahat dökebildikleri için sanırım.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    15

valla sorun yaşıyormusun dersen hayır şükür aslanlar gibi çalışıp aslanlar gibi yiyorum ama olay şu ki burada tek türk olmak ve arkadaşsız olmak beni çooook sıktı pişmanım diyemem ama en yakın 2 arkadaşımla olmadığı sürece bir daha abd de çalış gez tarzı bir program düşünmüyorum ama şunu söyleyeyim ne sıkıntı yaşarsan yaşa kazandığın paraları abd nin güzel sehirlerinde kısa süreler içinde olsa yerken mutlu olacaksın

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

macera, para, gezmek bi yana ben işin tecrübe kısmının daha önemli oldugunu düşünüyorum...edindiğiniz tecrubelerin sizlere kattıklarını dönünce anlayabilirsiniz ancak...türkiyedeki çalşma şartlarıyla asla ve asla bir değil çünkü yaşam şartları ve kültürleri de çok çok farklı bunu deneyim etmek gerçekten ayrı apayrı bi kazanım...ne diyim gitmeyen bilmez...oyuzden ne işi giderseniz gidin hangi eyalet olursa olsun...hangi şirketle olursa olsun bu işi iyi yapabilen ve gttiğinizde bi sorun çıktıgında sizi ortada bırakmayacak bi şirket olsun yeterli bu bence.... gidin ve tecrübe edin derim...ünv bitince böyle bi şansınız olmayacak
    Kod:
    ESRA YILDIZ

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

konuyu acan arkadas okul bittikten sonra gidilen staj programi icin acmis yani bir imkan daha var ama 1 yillik

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

aah ahh benim gibi mezun olunca dersiniz keşke gitseymişim diye.öğrenciyken bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı earwen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aah ahh benim gibi mezun olunca dersiniz keşke gitseymişim diye.öğrenciyken bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım.
    wata gitmedin mi sen ? hangi firsat??

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

Özgür ün ilk sayfada yaptığı tespitlere katılıyorum.Wat işlerinin bir çoğu sıradan işlerdir facebook profillerinde özgürlük heykelelinin Empire state buildingin üzerinde bir çok watcının fotoğraflarını görmüşsünüzdür ama hiç birinin abd de çöp taşırken veya yer silerken ki fotoğrafı yok

Ama söylendiği gibi çalışkan olmak yeterli çok değişil iş ve değişik fırsat var kalmak isteyene de.Anketle ilgili söyleyeceğim %70 macera çıkmış ki wat dediğin budur zaten.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özgür ün ilk sayfada yaptığı tespitlere katılıyorum.Wat işlerinin bir çoğu sıradan işlerdir facebook profillerinde özgürlük heykelelinin Empire state buildingin üzerinde bir çok watcının fotoğraflarını görmüşsünüzdür ama hiç birinin abd de çöp taşırken veya yer silerken ki fotoğrafı yok

Ama söylendiği gibi çalışkan olmak yeterli çok değişil iş ve değişik fırsat var kalmak isteyene de.Anketle ilgili söyleyeceğim %70 macera çıkmış ki wat dediğin budur zaten.
    sen soyleyince bi bakayim dedim neler demisim diye turkiye ye donunce alisinca burdaki sartlara simdi ya amerika olemiymis diyorum kendi kendime

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)