Evcil hayvan götürüp getirebilirmiyiz arkadaşlar?
Öyle bir niyetim yok gerçi, meraktan soruyorum.![]()
Evcil hayvan götürüp getirebilirmiyiz arkadaşlar?
Öyle bir niyetim yok gerçi, meraktan soruyorum.![]()
“The religion of one age is the literary entertainment of the next.” R.W Emerson
ve söz konusu ülke amerika.... gümrük-pasaport-bavul kontrollerinden geçip kendini soktunda.. evcil hayvanın mı kaldı![]()
![]()
![]()
“The religion of one age is the literary entertainment of the next.” R.W Emerson
Ahanda çözümü![]()
ABD'ye bir kedi veya köpek getirmek için bir veterinerden sağlık sertifikası getirmelisiniz. Bütün hayvanlar ve kuşlar çok sıkı gümrük denetimine ve karantina yönetmeliğine tabidir. Bunun istisnaları fazladan düzenlemeleri olan Hawaii ve Alaska eyaletleridir. Bu eyaletlere köpek, kedi veya kuş sokmak için yola çıkmadan en fazla on gün önce bir veterinerden almış olduğunuz Eyaletler Arası Sağlık Sertifikası gerekir. Hawaii'de kuduz hastalığı görülmez ve bütün kedi ve köpeklerin 120 gün boyunca karantinada kalması istenir.
ABD konsolosluğu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verir ya da siz ABD Kamu Sağlığı Hizmetleri'ne yazabilirsiniz (Centers for Disease Control and Prevention, Public Inquiries/MASO, Mailstop F07, 1600 Clifton Road, Atlanta, GA 30333, USA. Tel 404-639-3534 veya ABD içinde 1800-311-3435; Centers for Disease Control and Prevention). Amerikan Hayvanlara Eziyet Edilmesini Önleme Cemiyeti (424 East 92nd Street, New York, NY 10128, Tel 212-876-7700) de ABD'de evcil hayvan bakımıyla ilgili gerekli bilgiler verebilir.
Elbette mümkün. Bir ara bir şeyler okumuştum. Ki hayvanına göre belli bir sepetle taşınıyor. Hiç bir sorun da olmuyor. E tabi rezervasyon yaptırmanız gerekiyor veya ekstra masrafı var.
Ki Hachiko filmini izleyenler varsa bilirler köpeğin uçakla nereden nereye gittiğini
Ayrıntılı bilgi:
http://www.turkishairlines.com/tr-TR...with_pets.aspx
hayvana da paşaport lazım mı?![]()
When you want something in life, you just gotta reach out and grab it.. ~ A.Supertramp.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks