olabilir
yahu bu sırt çantalıgından cıkmıs dagcı cantası arkadaslar.kabine sokacagınız canta 12 kg lık ve en boy derınlık toplamı 115 cm yı gecmeyecek,bagajınız ıse 23 kg ve en boy derınlık toplamı 158 cm yı gecmeyecek sekılde olmalı.ben KLM den aldım bıletı ve 2 tane 23 kg denıyordu sitede ama özellıkle sordurdum ve eger 2.yı alırsanız ceza yersınız dedıler.bıletımın üstünde de 1 tane yazıyor.dikkat edin
Arkadaşlar etmeyin eylemeyin. Şu fotoğrafta görmüş olduğunuz çanta, dağcılıkta kullanılan sırt sistemli ve epey geniş bi hacme ulaşabilen bir çantadır. Bunları el bagajı olarak vermek bana biraz mantıksız geldi zira bu çantaların kafa tarafındaki hacim arttırıcı katmanın da serbest bırakılması ile birlikte iç hacimleri 80 lt'ye kadar çıkabiliyor. Bende de bunların 40 lt'lik olan trekking için ideal versiyonu var fakat onun bile el bagajı olabileceğinden şüpheliyim çünkü serbest hali ile diz boyuma biraz geçiyor. Resimdeki çanta ise aşağı yukarı bel hizasına varır. Şahsım adına konuşacak olursam normal valiz yerine bu tarz geniş hacimli bir çanta ve bir de ufak sırt çantası ile gitmeyi düşünüyorum.
Buarada bu tarz çantaların fiyatları epey pahalı. Dağcılık malzemesidirler epey konforludurlar. İçine 30-35 kg yük sığdırabilirsiniz buna rağmen yükü omuzlarınıza bindrmez. Almak isteyen arkadaşlar için marka tavsiyelerinde bulunayım:
Vaude, The Northface, Carrimore (kullandım, gayet iyi), Outdoor (kullandım ve pek tavsiye etmiyorum.), La Fuma (kullandım, güzel.), Deuter, vs...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks