Work and Travel
Sayfa 8 Toplam 25 Sayfadan BirinciBirinci ... 45678910111218 ... SonuncuSonuncu
Toplam 721 adet sonuctan sayfa basi 211 ile 240 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: iPhone 4 meydana çıktı

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadasim gumrukten sorunsuz sekilde gectin diyelim telefonlari TR de kaydettirirken 1 pasaporta sadece 1 tel kayit ettirebiliyorsun.ve son 1 a icinde yurt disina cikis giris yapmis olman gerekiyor.Tek telefon icin sorun yok ama alacagin diger sahislarin son 1 ay icinde herhangi 1 ulkeye cikis yapmis olmasi gerekmektedir. yani en azindan bennboyle biliyorum.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

tr de pasaporta telefonu kayıt ettirmek mi?

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

telefona voda-avea-trcell sim kartlarını taktıktan ve telefonu açtıktan sonra (yani Türkiyede çalışna operatörlerin sinyalleri çalışmaya başladığını andan itibaren) 1 ay içinde telefonun kaydını yaptırmang erekiyor. diyelim ki trcell abonesisisn. gidiyorsun bir TİMe, telefonu ve pasaportunu (belki kimlik nfotokopini ve kimliğini) veriyorsun onlar bilgileri sisteme giriyorlar. sonra telefonuna BTKdan mesaj geliyor. ve tüm işlemler tamamlanmış oluyor.
    Şartlar:
    1. 1 ay süren var
    2. Son 1 ay içinde yurtdışından Türkiyeye giriş yapmış bir pasaport lazım. bu pasaport senin de olabilir, başkasının da sorun değil. ama kayıt yaptıktan sonra 2 sene boyunca o pasaport ikinci bir kez daha telefon kaydı yapamaz.

yani senin bu durumda son 1 ay içinde ülkeye giriş yapmış 4 farklı pasaporta ihtiyacın var demektir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Dogubaktda 100 tl ye kayit yapiyorlar. Veya google'a yaz pasaporta kayit ettirmek icin millet pasaportunu satiyor. Onlardan biriyle anlasip kayit ettirebilirsin.

Kaydettirilen telefonun kaydi bi daha silinmez. Onun icin bi sorun olmasina imkan yok.

Ayrica 4 tane alacaksan 1 tanesini cikar kutusundan koy cebine. 1 tanesini sirt cantana at. 2 taneyide valzie koy. Tshirtlerinin arasina saklarsin birsey olmaz
    Sometimes memories can kill...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne vergisi ?
    Araba falan ulkeye giris yapinca otv falan ekleniyor ya bunda da benzeri bi vergi vardir. Yoksa bu kadar telefonu kafasina gore ulkeye sokamaz. Gold'un senden benden farki yok. Ek bi ucret odenmese herkes gider apple storedan 100 telefon alir ulkeye giris yapar -dukkanim var satacagim der.

Havaalanindan cikarken gumruge tabi mal olan yerde ucret oduyor da olabilir.

Gold apple'in resmi saticisi degil. Eger vergi odemeden getiriyorlarsa direk kacakci konumuna duser

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Telefonun 4.0.1 surumumu yoksa 4.0.2 surumumu nasil anlayacagiz.Cunku telefon saticisi bile bilmiyordu son surumune jailbreak uygulanmadigini.5 tane alan uye telefonun birisini bana $599 + VAT satsa bana
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Merhabalar, biri jb telefona nasıl app yükeleneceği ve çalıştırılacağı konusunda kısa bi özet geçebilir mi ? Nerden yüklicez ve nasıl çalıştırcaz. Çok minnettar olurum.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Telefonun 4.0.1 surumumu yoksa 4.0.2 surumumu nasil anlayacagiz.Cunku telefon saticisi bile bilmiyordu son surumune jailbreak uygulanmadigini.5 tane alan uye telefonun birisini bana $599 + VAT satsa bana
    Telefonu acinca bilgilerde gorunuyor. Ama acmana izin vermezler buyuk ihtimal. Apple store da bile bilmeyenler olabiliyormus ilginc Buyuk ihtimal seri numaralarindan anlasilir nette vardir kesin

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Siempre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, biri jb telefona nasıl app yükeleneceği ve çalıştırılacağı konusunda kısa bi özet geçebilir mi ? Nerden yüklicez ve nasıl çalıştırcaz. Çok minnettar olurum.
    Internetten app'i indir. Itunesi ac cihazi bagla. Itunesde apps sekmesine bas. Indirdigin dosyayi surukleyip icine birak. Yuklendi bile

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Telefonu acinca bilgilerde gorunuyor. Ama acmana izin vermezler buyuk ihtimal. Apple store da bile bilmeyenler olabiliyormus ilginc Buyuk ihtimal seri numaralarindan anlasilir nette vardir kesin
    Gittigim yer best buydi, apple store degildi. Telefonu acmaya izin verirler herhalde,bir sorun olmaz sanirim.Netten bakalim nasil anlasiliyormus hangi versiyon oldugu.Butun best buylarda bu varmi bilmiyorum ama adamlar liste yapmislar,ne istedigini felan yazdiriyorsun,telefon numarasi birde.Adamlar telefon geldiginde ariyorlarmis seni,eger acmazsa teli ya da istemezsen telefon baskasina gidiyormus.Zamani olan arkadaslar deneyebilir bunu.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Cihazdan kasıt Bilgisayar mı iphone mu ? Bir kaç bedava apps indirdim oldu, paid olanları nasıl yapıcam, bilgisayara bağlı şu an cihaz, ama ben iphone üzerinden giriyorum nete ordan indirsem para ödermiyim ? Direk bilgisayara mı atcam ? Nasıl senkronize etcem ?

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Gittigim yer best buydi, apple store degildi. Telefonu acmaya izin verirler herhalde,bir sorun olmaz sanirim.Netten bakalim nasil anlasiliyormus hangi versiyon oldugu.Butun best buylarda bu varmi bilmiyorum ama adamlar liste yapmislar,ne istedigini felan yazdiriyorsun,telefon numarasi birde.Adamlar telefon geldiginde ariyorlarmis seni,eger acmazsa teli ya da istemezsen telefon baskasina gidiyormus.Zamani olan arkadaslar deneyebilir bunu.
    Evet rezervasyon sistemi oyle isliyor. Apple ile ayni. Telefonla ariyorlar. Cevap vermezsen veya o gun oraya gitmezsen bir sonraki kisiyi ariyorlar. -Gelemedim simdi alsam olur mu gibi birsey soz konusu degil. Tekrardan rezervasyon yaptirman gerekiyor.

Ipod da nette serialini yazinca fabrika ayarli versiyonu cikiyordu ondada vardir buyuk ihtimal. Ama tele bakmaya izin veriyorlarsa en garanti yol bu. Ayarlardan hakkinda da olmasi gerekiyor. (iphone 4 un menusu nasil bilmiyorum ama ayarlardan bakinca gorursun. versiyon diye yaziyor

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Siempre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cihazdan kasıt Bilgisayar mı iphone mu ? Bir kaç bedava apps indirdim oldu, paid olanları nasıl yapıcam, bilgisayara bağlı şu an cihaz, ama ben iphone üzerinden giriyorum nete ordan indirsem para ödermiyim ? Direk bilgisayara mı atcam ? Nasıl senkronize etcem ?
    -Iphone u kablo ile bilgisayara bagla.
    -Itunesi acinca iphone u goreceksin (ucretsizleri attigina gore sorun yok buraya kadar)
    -Ucretlileri itunes uzerinden indirmiyoruz. Nette hepsinin dosyasi dolu. Kaynak istersen ben burayi kullaniyorum genelde: http://www.ingilizanahtari.com/ oyunlri falan resimleriyle guzel anlatiyorlar. Hosuma giden applicationlari indiriyorum.

Netten dosya indirir gibi indiriyorsun uygulamalari. Daha sonra itunesde apps sekmesine basiyorsun. Indirdigin dosyayi surukle birak yapiyorsun itunes'in icine. Islem bu kadar basit (:

Google a yazarsan bi dolu kaynak bulabilirsin. Veya http://forum.donanimhaber.com/forumid_462/tt.htm burayida kullanabilirsin.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

saol manhattan arkadaslar kayit olayni hallettm zatn ben o sorn degl ve biliyormda bole bisiyi sadece sokup sokamicgmi sordm manhattan acaba valizde bi sorn olur mu ya birz tirsyrm daha oncr sanirim calinma olaylari olmus bide kesn ariyolar mi sir cantama 2 tane mi koysam birini zatn kullaniyorm o cebmde olcjda ins bi sorn cikmz ya

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Demokraside herseye care var demisler Iphone 4 4.0.2 surumunde jailbreak uygulanamiyor ama onunda bir caresini bulmuslar Telefonu son surumunden bir onceki surumune yukluyorsunuz.Sonra o surumde jailbreak yapiyorsunuz. Linklerden bakabilirsiniz. Denemis, olumlu bir sonuc almis degilim,zaten iphone um bile yok Sonra telefonum bozuldu demeyin.

http://www.redmondpie.com/jailbreak-...-how-to-guide/

http://wccftech.com/2010/08/15/downg...3g-ipod-touch/

http://www.iphone4jailbreak.org/down...-to-4-0-1.html

Islemin adi " downgrade " Daha once bu konuyu dile getirmis arkadas varsa mesaji silebilirim.Pek takip etmedigim icin konuyu...
    Konu azuhazu tarafından (03-09-2010 Saat 05:29 AM ) değiştirilmiştir.
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

meraba emreekrem
    sana bı sorum olacaktı muhtemelen bu iphone'ları apple store'dan aldın
    acaba ipod touch 4 gözune carptı mı?
    ve bı daha gıdersen ne zaman satısa sunulacakmıs store'larda dıe sorabılır misin?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

yarn gitcm eger kasirgaya yakalanmssmfakat haftaya cikicakk touch4lar

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Dogubaktda 100 tl ye kayit yapiyorlar. Veya google'a yaz pasaporta kayit ettirmek icin millet pasaportunu satiyor. Onlardan biriyle anlasip kayit ettirebilirsin.

Kaydettirilen telefonun kaydi bi daha silinmez. Onun icin bi sorun olmasina imkan yok.

Ayrica 4 tane alacaksan 1 tanesini cikar kutusundan koy cebine. 1 tanesini sirt cantana at. 2 taneyide valzie koy. Tshirtlerinin arasina saklarsin birsey olmaz
    Manhattan bu Doğubankta 3 lira ya da IMEI klonlama olayı var değil mi? Ben oradan çakma iphone almıştım birşey olursa getir 3 liraya kopyalarız demişlerdi

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

nerden alıyorsunuz bu ıphone 4g yı yaw bı den bulamadım heralde ny da nerde var sadece 1 gunum olacakda ny da
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı matador_36 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerden alıyorsunuz bu ıphone 4g yı yaw bı den bulamadım heralde ny da nerde var sadece 1 gunum olacakda ny da
    new yorkta iki tane apple store var birisi 9ave 14th street, digeri 59th temiydi neydi onu manhattan biliyordu

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı SAVAŞ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    telefona voda-avea-trcell sim kartlarını taktıktan ve telefonu açtıktan sonra (yani Türkiyede çalışna operatörlerin sinyalleri çalışmaya başladığını andan itibaren) 1 ay içinde telefonun kaydını yaptırmang erekiyor. diyelim ki trcell abonesisisn. gidiyorsun bir TİMe, telefonu ve pasaportunu (belki kimlik nfotokopini ve kimliğini) veriyorsun onlar bilgileri sisteme giriyorlar. sonra telefonuna BTKdan mesaj geliyor. ve tüm işlemler tamamlanmış oluyor.
    Şartlar:
    1. 1 ay süren var
    2. Son 1 ay içinde yurtdışından Türkiyeye giriş yapmış bir pasaport lazım. bu pasaport senin de olabilir, başkasının da sorun değil. ama kayıt yaptıktan sonra 2 sene boyunca o pasaport ikinci bir kez daha telefon kaydı yapamaz.

yani senin bu durumda son 1 ay içinde ülkeye giriş yapmış 4 farklı pasaporta ihtiyacın var demektir.

bu işlemi amerikada att veya baska bi operatorle yapsak olmuyormu ? maksat telefonu calıştırmak deilmi. d,ger baslıkta bahsettigm anlamadıgım register olayı buydu,yani att kartı takıp kullanmaya baslasak olmaz mı. yoksa bu prosedur turkiye için mi gecerli ve gereklimi?.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Demokraside herseye care var demisler Iphone 4 4.0.2 surumunde jailbreak uygulanamiyor ama onunda bir caresini bulmuslar Telefonu son surumunden bir onceki surumune yukluyorsunuz.Sonra o surumde jailbreak yapiyorsunuz. Linklerden bakabilirsiniz. Denemis, olumlu bir sonuc almis degilim,zaten iphone um bile yok Sonra telefonum bozuldu demeyin.

Jailbreak iOS 4.0.2 with Redsn0w [How to Guide] | Redmond Pie

Downgrade from iOS 4.0.2 to iOS 4.0.1, iOS 4.0, Jailbreaking Guide for iPhone 4, 3GS, 3G and iPod Touch.

Downgrade iOS 4.0.2 to 4.0.1 ? How-to Tutorial | Iphone 4 Jailbreak.org

Islemin adi " downgrade " Daha once bu konuyu dile getirmis arkadas varsa mesaji silebilirim.Pek takip etmedigim icin konuyu...
    4.0.2 bir cihazi geri donduremiyorsun. Yani daha dusuk bi versiyon yukleyemiyorsun.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı emreekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saol manhattan arkadaslar kayit olayni hallettm zatn ben o sorn degl ve biliyormda bole bisiyi sadece sokup sokamicgmi sordm manhattan acaba valizde bi sorn olur mu ya birz tirsyrm daha oncr sanirim calinma olaylari olmus bide kesn ariyolar mi sir cantama 2 tane mi koysam birini zatn kullaniyorm o cebmde olcjda ins bi sorn cikmz ya
    Giris yapma isi tamamen sans. 100 telefonlada giris yaparsin 2 telefonla girisde yapamazsin. Benim arkadasim 4 psp getiriyordu yaninda kutulu. Guveniik cevirmis oda -arkadaslarima aldim hediye falan diyince birakmis.

Ben gecerken keske 5-6 tane tel psp ipod falan alsaydim dedim. Hic kontrol yoktu. Herkes kafasina gore cikiyordu.

Ama genel itibariyle sorun olmuyor

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı hakanturken108 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manhattan bu Doğubankta 3 lira ya da IMEI klonlama olayı var değil mi? Ben oradan çakma iphone almıştım birşey olursa getir 3 liraya kopyalarız demişlerdi
    Imei klonlama yasal olmayan bi yoldur. Basin belaya girer. Bildigin suctur. Kacakcilarin ulkeye soktuklari telefonlari kayit altina alma islemidir. Eski telefonlarin imeilerini calip yeni telefonlara kopyaliyorlar. Yani iphone daki imei yi yazinca baska bi telefon yazar sitede.

Ayni imei'ye sahip 2 telefonda aciksa bu sorundur. Polis yakalayabilir. Imei klonlanmis telefondan dolayi polis arkadasimin evine gelmisti. Cocuk olayi anlatti falan.

Ayrica imei klonlayinca telefona versiyon yuklerken falan imei eski haline donuyor. Eski halide (orjinal iphone'un imeisi) kayitli olmadigi icin telefonun kapaniyor

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işlemi amerikada att veya baska bi operatorle yapsak olmuyormu ? maksat telefonu calıştırmak deilmi. d,ger baslıkta bahsettigm anlamadıgım register olayı buydu,yani att kartı takıp kullanmaya baslasak olmaz mı. yoksa bu prosedur turkiye için mi gecerli ve gereklimi?.
    Hayir, Bu islemi yapmanin nedeni. Eskiden herkes kacak olarak ceplerinde,valizlerinde 5-10 telefon getirip satiyordu. Devlet bu telefonlardan vergi alamadigi icin sorun oluyordu. Bunu onlemek icin de kayit sistemini cikartti. Turkiyede kullandigin telefonun imei si kayitli olmak zorunda. Turkiyede uretilen telefonlar zaten kayitli standart olarak. Yurtdisindan getirmek icin de kayit etmen gerekiyor.

Bu islemi abd de yapsan olmaz. Zaten abd de kayit sistemi diye birsey yok. Telefona hatti tak kullan.

Turkiyeden telefon aldigini dusun. Trde kullanmak icin taktigin gibi kullaniyorsun, kayit falan yapmana gerek yok. Bu durumda onun gibi. Yani abd den aldigin teli abd de kayit etmen bi ise yaramaz. Kaldi ki kayt etmek diye birseyde yok zaten abd de.

Yapmazsan 2 hafta icinde( tam emin degilim 1 ayda olabilir) telefonun kapanir. Yani sebeke cekmez. Muzik dinlemek icin kullanirsin.

Ben N97 almistim. KAyit yapmayi unutmustum. 2 hafta sonra -kaydettirmezseniz kapanacak gibi mesaj geldi. Gidim kaydettirmistim

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Hayir, Bu islemi yapmanin nedeni. Eskiden herkes kacak olarak ceplerinde,valizlerinde 5-10 telefon getirip satiyordu. Devlet bu telefonlardan vergi alamadigi icin sorun oluyordu. Bunu onlemek icin de kayit sistemini cikartti. Turkiyede kullandigin telefonun imei si kayitli olmak zorunda. Turkiyede uretilen telefonlar zaten kayitli standart olarak. Yurtdisindan getirmek icin de kayit etmen gerekiyor.

Bu islemi abd de yapsan olmaz. Zaten abd de kayit sistemi diye birsey yok. Telefona hatti tak kullan.

Turkiyeden telefon aldigini dusun. Trde kullanmak icin taktigin gibi kullaniyorsun, kayit falan yapmana gerek yok. Bu durumda onun gibi. Yani abd den aldigin teli abd de kayit etmen bi ise yaramaz. Kaldi ki kayt etmek diye birseyde yok zaten abd de.

Yapmazsan 2 hafta icinde( tam emin degilim 1 ayda olabilir) telefonun kapanir. Yani sebeke cekmez. Muzik dinlemek icin kullanirsin.

Ben N97 almistim. KAyit yapmayi unutmustum. 2 hafta sonra -kaydettirmezseniz kapanacak gibi mesaj geldi. Gidim kaydettirmistim
    gayet net, saol

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı calkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gayet net, saol
    Bu arada yanlis hatirlamiyorsam iphone 4 ler icin jb ve unlock islemi yapmak icin att hat gerekiyordu galiba. Ne olur ne olmaz diye yaninda bulundur. Belki jb icin degil ama bi yerde gerekliydi hat simdi tam hatirlamadim

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

tmmdir yanmda var zatn.ya bisi sorcm ben turkiyedki kredi kartimla aldm iphone 4 un bitanesni bugn evi armaslar 1600 tl ceklmistr yurtdisindan bilgnz olsn die halbuki telefon 640 dolar yani olsa olsa en fazla 1000 tl olur nie bole olms bilen yada basna bole bisi gelen var mi arayamiyorzda hem gec oldu hemde yarn cmrtesi pzrtesi sabahtn aricklar eger varsa bisi hemen geri goturup iptal ettirmeyi dusunuyorm(( can sikici ya

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı emreekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tmmdir yanmda var zatn.ya bisi sorcm ben turkiyedki kredi kartimla aldm iphone 4 un bitanesni bugn evi armaslar 1600 tl ceklmistr yurtdisindan bilgnz olsn die halbuki telefon 640 dolar yani olsa olsa en fazla 1000 tl olur nie bole olms bilen yada basna bole bisi gelen var mi arayamiyorzda hem gec oldu hemde yarn cmrtesi pzrtesi sabahtn aricklar eger varsa bisi hemen geri goturup iptal ettirmeyi dusunuyorm(( can sikici ya
    -Tutari yanlis girmis olabilirler.
    -Baska bi yere harcama yapmis olabilir misin?
    -Bankayi arayip ne kadar cekildigini, veya 640$ lik cekim yaptirdim 1600 tl gorunuyor. Nye boyle diye sormayi dene bi

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

iste onu dencm fakat trkiyede saat gec oldu su an ve tarn da cmrtesi partsiui beklemem grekiyo elimde receipt var onda dogru fiyat 640 dolar ins bi sorn cikmz duzeltrler ya smdi onla ugrsmyim bide sali geri donuyrm ztn

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 9 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 9 misafir)