Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 48 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Türkiyem..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda tam olarak neyin tartışması dönmekte anlıyamadım..ilk mesajdan cıkan anlam amerika kötü türkiye iyi..bu arkdşn kişisel görüşüdür..bunun üstüne tartışmaya girmenin anlamı yok ki..bana görede abd iyi türkiye kötüdür..kimine göre izmir iyi istanbul kötü kimine göre istanbul iyi izmir kötüdür..bunları tartışarak nereye varılabilr anlıyamadım..

ayrıca manhattan nın dedigi gibi her yerin iyi yanı kötü yanı var iyi insanı var kötü insanı var..

Mesela sucre başına gelenleri anlatmış ve bu adamlarda insanlık yok anca parayı düşünyorlar demiş..burda 3 oteln manageri ben işin ortasındayken arabayla beni alıp yemege götürp bi daha calştıgım yere bırakıyor haftada en az bir kez yapıyor bunu..elimi cebime attıgımda paranı sakla sana lazım o diyor.ne oldu şimdi sucre yalancı mı oldu yada amerikalılar iyi mi oldu bu örnekle? hayır..havaalanına ilk indigimde vay müslüman kardeşm diyip 100 dolar kazık yedigim filistinli adamı görünce filistnliler kötü mü oldu? hayır!

amerikanın iyi veya kötü oldugu konusnda sonuca varılamaz ama sonucuna varlcak şey adamların hayat standartının bizden yüksek oldugudur..

saygılar.

Altina bende atiyorum imzami. Ozeti budur

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı cAv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda tam olarak neyin tartışması dönmekte anlıyamadım..ilk mesajdan cıkan anlam amerika kötü türkiye iyi..bu arkdşn kişisel görüşÃ¼dür..bunun üstüne tartışmaya girmenin anlamı yok ki..bana görede abd iyi türkiye kötüdür..kimine göre izmir iyi istanbul kötü kimine göre istanbul iyi izmir kötüdür..bunları tartışarak nereye varılabilr anlıyamadım..

ayrıca manhattan nın dedigi gibi her yerin iyi yanı kötü yanı var iyi insanı var kötü insanı var..

Mesela sucre başına gelenleri anlatmış ve bu adamlarda insanlık yok anca parayı düşÃ¼nyorlar demiş..burda 3 oteln manageri ben işin ortasındayken arabayla beni alıp yemege götürp bi daha calştıgım yere bırakıyor haftada en az bir kez yapıyor bunu..elimi cebime attıgımda paranı sakla sana lazım o diyor.ne oldu şimdi sucre yalancı mı oldu yada amerikalılar iyi mi oldu bu örnekle? hayır..havaalanına ilk indigimde vay müslüman kardeşm diyip 100 dolar kazık yedigim filistinli adamı görünce filistnliler kötü mü oldu? hayır!

amerikanın iyi veya kötü oldugu konusnda sonuca varılamaz ama sonucuna varlcak şey adamların hayat standartının bizden yüksek oldugudur..

saygılar.
    Alıntı sucre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama surasi kesin ki Usa da kimse kimsenin gozunun yasina bakmiyor ..hava yagmurlu managera diyorum beni eve birak parasini vercem tmm diyo ama bisikleti alamam diyo bana giciklik olsun diye gunluk 3 usd yol parasi cebe indiriyolar zaten managerler ama ben bisiklet aldim para vercek goz var mi bende buyuzden..yoksa iste se atar bagaja..dedim tmm git ben yagmurun dinmesini bekliycem..bi gun de yine bisikletle geliyorum sehirler arasi yolda cok suamistim nasil sicak anlatamam bi adamla bi kadin gordum elinde bardak vardi adamin su iciyodu dedim biraz su verebilirmisiniz dedi geldigin yoldan geri git 2 mil orda benzinlik var istese elindeki bardagi ya da gidip evden bana biraz su getirebilir halbu ki ..daha birsuru basima gelen sey var yazsam sel olur ..ha kimse kimsenin babsinin oglu degil yrdm etmek zorunda degil orasi dogruda herseyde de para mi konusur abi ya hic mi duygu yok ansni satayim..!!! iste bu konuda USA cok kotu memleket insani gibisi yok! ..ama genelde herkes boyle mantik konusur duygu yok isin icinde iyi insanlar da yokmudur tabi ki de vardir.The new yorker otelinde oryantasyondan sonra is vereneme tlfn acip yarin Hudson sehirine geldigimde beni almasini soylemek icin tlfn accaktim ama bi turlu ankesorlu calismadi daha dogrusu calisti ama bakiyem hemen bitti bu mezun cartin da sidi agzimi acmak istemiyorum neyse bi siyahi otel calisani yanima geldi endiselenme dedi cep tlfnunu cikardi araddi ve bana verdi ben de heyecanliydim konustum biraz da soyadim uzun oldgu icin hecelerken zorlandim sonra adam bana ver dedi tlfnu verdim benim yerime is verenimle konustu ve yarn gelecegimi soledi kisacasi yrdm etti saolsun ..

abi ben usa kotu herkonuda demiyorum ki sadece bu saydigim konuda kotu bizim ulke insani bu bahsettigim konuda daha iyi dedim sadece..ha bana kotu insanlar da denk gelmis olamaz mi olabilir..Turkiyede de oyle kotu insanlar tanidim ki bu da Tabi ki Turkiyenin Kotu oldgu anlamina gelmez
    Konu sucre tarafından (29-07-2010 Saat 10:45 AM ) değiştirilmiştir.
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

alt tarafı 3 ay kalacak,sonunda türkiyeye döneceğiz.daha fazla kalmak isteseniz de tutmuyor zaten o amerika.ırmağının akışına ölürüm türkiyem moduna girmeye ne gerek var anlamadım

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

3 ayında yarısı gitti benim gibi TÜRKİYE yi özleyen arkadaslar bıraz daha sabır zaten zaman cok cabuk gecıyor.cogu gıttı azı kaldı ayrıca bence TURKIYE yı ozlememın nedenı resmen bı koyde yasamam.tatıl mekanı dıye geldık koy cıktı ny a gececem iş bulursam calısırım bulamazsam kazandıgım parayı yer agustosun sonu gıbı donerım. barı ny u gormus olalım

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ben de bi ara özlüyordum ama expediadan biletimi 2 hafta erkene almanın maliyetinin 400 dolar olduğunuu öğrenince bi anda tutunuverdim amerikaya aman zaten immigration kartımı da kaybettim,muhtemelen üni hayatım boyunca amerikaya ayak basmama izin çıkmayacak tadını çıkarayım bari yaa bu arada chicagoda yaşayan ama filistinde doğmuş bir arkadaşım var...çocuk tatillerinde chicagoya değil de filistine gidiyor...apayrı doğduğumuz yerler,birazda anababadan ayrıyız dönünce direk üniler başlıyor onun verdiği rahatsızlık olsa gerek...ne de olsa memleket yüzü göremeden direk ankarada bulacağız kendimizi:/

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı inamorata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben de bi ara özlüyordum ama expediadan biletimi 2 hafta erkene almanın maliyetinin 400 dolar olduğunuu öğrenince bi anda tutunuverdim amerikaya aman zaten immigration kartımı da kaybettim,muhtemelen üni hayatım boyunca amerikaya ayak basmama izin çıkmayacak tadını çıkarayım bari yaa bu arada chicagoda yaşayan ama filistinde doğmuş bir arkadaşım var...çocuk tatillerinde chicagoya değil de filistine gidiyor...apayrı doğduğumuz yerler,birazda anababadan ayrıyız dönünce direk üniler başlıyor onun verdiği rahatsızlık olsa gerek...ne de olsa memleket yüzü göremeden direk ankarada bulacağız kendimizi:/
    filistinli erkek arkds mi yaptin
    "20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yok cümleyi hızlı okudun heralde yada sarhoşsun

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı inamorata Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok cümleyi hızlı okudun heralde yada sarhoşsun
    ohaa kortum senden cin gibisin nerden anladin ictigimi ewt ictik Turk arkdslarla viski sarhosum suan iyi dusunemioyorum...

...................................cok sacmaladim sarhostum visky aldik arkdslarla cok iyi kafa yapiyo eski defterler bir bir acildi F
    Konu sucre tarafından (31-07-2010 Saat 01:37 AM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

allah sabir versin...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Yemişim amerikasını güzelim türkiyemi bırakıp geldim buralara çok kızıyorum kendime:@

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı mctn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yemişim amerikasını güzelim türkiyemi bırakıp geldim buralara çok kızıyorum kendime:@
    birisi de farki bisey desin nolurrr gece yil amerikaya geldigimde turkiyeye donusum icin safak saymistim. bi daha asla gelmem buralara diyodum. bu sene tekrar gelmek icin yirttim kendimi geldim de.. ki ikinci gelisim olmasina ve durumu ortami bilmeme ragmen yine ilk gunlerimde -yasanmaz buralarda donmek istyorum- durumlarindaydim
    ya bunu hep diyorum. amerika deyince insanin hayalinde ne canlaniyo bilmiyorum. geldik koy gibi yerdeyiz diyolar ki geneli boyle heralde amerikanin. gzmedim bilmiyorum. neyse... diyorum filmlerde gorulen amerikan evleri vardir ormanin agaclarin icinde falan tipki oyle. inanmayanlar da inanmislardir artik buna..

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

manhattan seni bu forumun hincal ulucu ilan ediyorum.Ben NewYorkta calisiyorum.Ozgurluk anitindayim ona ragmen nefret ettim Amerikadan.Yani kolay kolay kimsenin bulamicagi isi sans eseri buldum.Hala Amerika iyi diyorsan zaten sen daha once work and travel yapmamissin derim.Memleketinin degerini anlayan arkadaslara da tesekkur ediyorum.Turkiye gibi memleket yok bunu kafaniza sokun.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ben work and travel yaptim su an internship yapiyorum hala diyorum ki amaerika iyi

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Amerika benim için bir araç amaç değil olmadı, olmazda. Yıllırca bu ülkenin ekmeğini yedikden sonra, bu ülke için onlarca canını veren oldukdan sonra, bu ülkeye gözünü dikmiş ne kadar beğenmezsenizde beğenenlerin çok olduğunu bildikden sonra, tarihimize dönüp baktıkdan sonra kıyaslayacak hiç bir şey yok. Nasıl bakarsanız, nasıl görmek isterseniz öyle görürsünüz.Nasıl anlamak isterseniz öyle anlarsınız.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Türkiye türkiyedeyken kötu amerika amerikadayken. Amerikadayken türkiye mükemmel türkiyedeyken amerika
    Better late than never

ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cakmaparker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    manhattan seni bu forumun hincal ulucu ilan ediyorum.Ben NewYorkta calisiyorum.Ozgurluk anitindayim ona ragmen nefret ettim Amerikadan.Yani kolay kolay kimsenin bulamicagi isi sans eseri buldum.Hala Amerika iyi diyorsan zaten sen daha once work and travel yapmamissin derim.Memleketinin degerini anlayan arkadaslara da tesekkur ediyorum.Turkiye gibi memleket yok bunu kafaniza sokun.
    Evet simdiye kadar hic wat yapmadim. Sadece bilgi almak, bildigimi paylasmak icin forumdayim. Olay wat'in iyi olup olmamasi degil ki. Sen istanbulda burgerkingde bulasikci olarak calissan hergun sabahtan aksama kadar sende lanet edersin. Ki turkiyede burger kinglerde saatlik 2.15 TL ucret aliyorsun. Gunde 6 saat calissan -nefes almadan ayakta calisiyoruz 12 tl icin mi falan dersin. Ama bu turkiyenin kotu oldugunu mu gosterir. Isinden nefret etmek ulkenin iyi-kotu oldugunu gostermez. Amerikada ayda 20 000$ aldigin bi iste olsan - Ne super bi yermis bu amerika falan mi diyeceksin. Onun icin ulkeyi kiyaslarken watla falan karsilastirma yapmak yanlis. Arkadas zaten wat iyi/kotu dememis. Amerikanin hakkinda genel konusmus.

Zaten wat'in sevilecek bi tarafi yok. Imkan olsa bireysel gidip gezilir mecburiyetten yapiliyor. Amac hem amerikayi gormek, hem de arta kalan parayla elektronik kiyafet falan alip gelmek. Macera falan hikaye. Yoksa en alt tabaka isler yapiliyor. Bulasik, temizlik falan. Eglence yerlerinde calismak zevkli olabilir ama bu isler degil. Ama maddi yonden bakinca bizi tatmin edecek ucretler aldigimiz icin zevkle yapiliyor.

Ara sira ozgurluk anitindan disari cikip muzeleri, sokaklari, parklari falan gezmeyi dene. Ulkeyi sadece is olarak gorme. O zaman daha iyi anlarsin
    Sometimes memories can kill...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Mesela gecen tvde birsey izledim. Bi koy. Nufus toplasan 100 kisi bile degil. Bakkal yok birsey yok. Hergun iste ineklerden sagladiklari sut peynirle, tandirda 2 saat ugrasip pisirdikleri ekmekle falan yasayip gidiyorlar. Kadin diyo ki -istanbula gezmeye gitmistik koyumuzun kiymetini anladik, bizim koyumuz gibisi yok, biz daha mutluyuz, hemen donmek istedik koyumuze geri donduk, istanbulun suyu kotu icilmiyor, her tarafta korna gurultu, bi yere gidemiyorsun, bahcede oturup sohbet etme yok falan filan... Kadin 2 milyon sey saydi.

Ama koyden olmayan biri bakinca -biz bakkaldan ekmegi hemen aliyoruz 2 saat ugrasmiyoruz, dumduz toprak orada yasanir mi.... Oda 2 milyon sey saydi koy hakkinda kotu.

Simdi objektif olarak bakinca istanbul o koye bin basar.

Bizim durumumuzda tam boyle. Objektif bakinca abd turkiyeden(turkiyeyi gectim dunyanin %95 inden) bin kat daha iyi. Ama memleketimiz diye bize tr daha guzel geliyor. Sadece bize degil herkese memleketi cennet. Bi ingiltere, hindistan, italya, cinli falan olsaydin "2 ulkeyi yanyana koyup tart, nereye tatile gitmek isterdin, nerede yasamak isterdin" deselerdi direk amerikayi secerdiniz.

Ama kabul etmek gerekir. Gelismis ulke degiliz. Gelismekte olan ulkeyiz. Bundan 100 yil sonra gelisiriz trafik, maas, yasam tarzi, kalite, kultur vb. tum sorunlarimiz hallolur. O zaman derim "-Turkiye gibisi yok. En iyi ulke bizim ulkemiz." Ama suanda abd bin basar.
    Sometimes memories can kill...

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı manhattan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesela gecen tvde birsey izledim. Bi koy. Nufus toplasan 100 kisi bile degil. Bakkal yok birsey yok. Hergun iste ineklerden sagladiklari sut peynirle, tandirda 2 saat ugrasip pisirdikleri ekmekle falan yasayip gidiyorlar. Kadin diyo ki -istanbula gezmeye gitmistik koyumuzun kiymetini anladik, bizim koyumuz gibisi yok, biz daha mutluyuz, hemen donmek istedik koyumuze geri donduk, istanbulun suyu kotu icilmiyor, her tarafta korna gurultu, bi yere gidemiyorsun, bahcede oturup sohbet etme yok falan filan... Kadin 2 milyon sey saydi.

Ama koyden olmayan biri bakinca -biz bakkaldan ekmegi hemen aliyoruz 2 saat ugrasmiyoruz, dumduz toprak orada yasanir mi.... Oda 2 milyon sey saydi koy hakkinda kotu.

Simdi objektif olarak bakinca istanbul o koye bin basar.

Bizim durumumuzda tam boyle. Objektif bakinca abd turkiyeden(turkiyeyi gectim dunyanin %95 inden) bin kat daha iyi. Ama memleketimiz diye bize tr daha guzel geliyor. Sadece bize degil herkese memleketi cennet. Bi ingiltere, hindistan, italya, cinli falan olsaydin "2 ulkeyi yanyana koyup tart, nereye tatile gitmek isterdin, nerede yasamak isterdin" deselerdi direk amerikayi secerdiniz.

Ama kabul etmek gerekir. Gelismis ulke degiliz. Gelismekte olan ulkeyiz. Bundan 100 yil sonra gelisiriz trafik, maas, yasam tarzi, kalite, kultur vb. tum sorunlarimiz hallolur. O zaman derim "-Turkiye gibisi yok. En iyi ulke bizim ulkemiz." Ama suanda abd bin basar.
    iste abi anlatmaya calisitigim haklisin belki ama her konuda degil bi cok konuda ewt ..insanlarda duygu diye bisey yok bu konuda bizim ulke insani daha iyi sadece bu konuda acima duygusu yok ..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks